English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 30 September 2011, 14:03   #1
Madcrow
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: Boston, MA
Posts: 228
Best CDFS for WinUAE usage?

I'm trying to roll my own Workbench setup and I'm wondering if anybody has any recommendations for the best CDFS to use with WinUAE. Obviously the built-in 3.1 CDFS is worthless, but beyond that I'm at a loss. CacheCDFS (as included in the Amiga Forever pseudo-3.9 setup) is OK but I'm not sure how to copy it into a different system. Currently I'm really liking AsimCDFS, but it has a lot of extra functions that aren't really useful in an emulated environment (WinUAE already emulates CDTV and CD32, why do I need a CD driver that does the same). Does anybody have any hints or should I just stick with AsimCDFS for now?
Madcrow is offline  
AdSense AdSense  
Old 30 September 2011, 14:16   #2
clauddio
Banned
clauddio's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Saturn
Age: 45
Posts: 279
idefix cdfilesystem works fine on winuae...both the comercial one and the one that comes with OS3.9
it support long file names ..I think it's the best
clauddio is offline  
Old 30 September 2011, 14:54   #3
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,570
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
I use my 1200 for playing CD32 games.
I had murder with games not loading etc etc.

I used the the CDFS from OS3.9 and all my CD32 games run flawless.
So for me, the standard OS3.9 is the best. DVD's, CD's all work perfect.
FOL is offline  
Old 03 October 2011, 14:19   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,663
Someday WinUAE may have built-in cdfs borrowed from AROS with automount capability.

Of course it will be configurable, I don't want to break existing cdfs setups.
Toni Wilen is offline  
Old 17 December 2011, 20:06   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,663
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Someday WinUAE may have built-in cdfs borrowed from AROS with automount capability.
This will be in next beta.

I am not yet sure which is the best way to configure it, currently it works this way:

- uaescsi.device and "Include CD/DVD drives.." enabled: uaescsi.device + CDFS automount.
- "Include CD/DVD drives.." without uaescsi.device: Mount as harddrives (like previously). Perhaps this method can be removed in the future. If/when AROS CDFS is confirmed good enough.
Toni Wilen is offline  
Old 18 December 2011, 00:13   #6
rare_j
Zone Friend

rare_j's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: London
Posts: 736
Excellent - should make using cd's much easier!
rare_j is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Direct kyroflux usage from WinUAE? Chipmunk_UK_1 request.UAE Wishlist 12 04 July 2011 16:59
WinUAE 1.0 Sampleripper Usage falconfx support.WinUAE 5 10 November 2006 09:11
CPU usage in WinUAE 115% in some AGA games MheAd support.WinUAE 16 30 June 2004 20:56
WinUAE high CPU usage DeCreator support.WinUAE 2 17 July 2003 02:12
WinUAE CPU usage at 100% argh wakeupbomb support.WinUAE 4 23 January 2003 09:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.12611 seconds with 11 queries