English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 23 August 2012, 16:13   #701
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
@emuola
Where it crash ?
gibs is offline  
AdSense AdSense  
Old 23 August 2012, 16:13   #702
KTC
Registered WHDLoad User
 
Join Date: Jul 2008
Location: Denmark
Age: 39
Posts: 70
Quote:
Originally Posted by emuola View Post
I have Newicons enabled in the ClassicWBFull, and it always crashes. Weird. Let's see the next version
I could always see the NewIcons, but I guess that is because Scalos can handle it without the running the NewIcons executable.

Could you please try booting into workbench, navigate to C folder and run the executable NewIcons.
After that, try running Tiny Launcher and launch something that would normally crash.
Does it work then?
KTC is offline  
Old 23 August 2012, 16:20   #703
KTC
Registered WHDLoad User
 
Join Date: Jul 2008
Location: Denmark
Age: 39
Posts: 70
Quote:
Originally Posted by gibs View Post
Hold on. I'm fixing the RetroNerd issue first.
Yes of course. I hope you know that I don't mean to stress you, only help with as much constructive information as possible for you to track down the bugs fast.

My biggest problem right now is getting Tiny Launcher to run in my startup-sequence along with the NewIcons executable. Tiny Launcher makes my Workbench/Scalos mess up if I put it too late in the startup-sequence, where NewIcons fails if I put it in too soon. So as I have to run NewIcons before Tiny Launcher, I have a bit of a paradox.
KTC is offline  
Old 23 August 2012, 16:31   #704
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
I can confirm a Guru/Software failure, after i've disabled the New Icons in ClassicWB Lite.
Retro-Nerd is offline  
Old 23 August 2012, 16:42   #705
emuola
Registered Whdload user
emuola's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Finland
Age: 42
Posts: 399
Quote:
Could you please try booting into workbench, navigate to C folder and run the executable NewIcons.
After that, try running Tiny Launcher and launch something that would normally crash.
Does it work then?
IT WORKS!!! Yippikayee

I can confirm that the Newicons is the culprit here. Now, how do we get that to the early startup..?
emuola is offline  
Old 23 August 2012, 17:36   #706
KTC
Registered WHDLoad User
 
Join Date: Jul 2008
Location: Denmark
Age: 39
Posts: 70
Finally!

I found a way to make it work from my startup-sequence.
This code will launch Tiny Launcher before your system loads Workbench, giving you quick access to your demos and games and stops your Amiga using lots of resources. I also added an assign because it fixed the problem with Workbench (Scalos) messing up after exiting Tiny Launcher.

My setup is running Tiny Launcher from the C folder of my system drive on a Classic Workbench v27 Full installation. I cannot guarantee that this will work as well on other setups, so don't blame me if it doesn't work on yours. All the following is to be used on your own risk

Open up the S:Startup-sequence file in an editor and put the following codes in order just before the C:LoadWB line, or alternatively put the lines somewhere in your User-startup file:

In the Lite version of Classic Workbench (v27) it already runs NewIcons in the User-Startup, and the problem with Scalos if also not present as it runs a real Workbench, so here you can skip the following changes and just put in your TinyLauncher executable line.


This line runs NewIcons so Tiny Launcher can utilise it. If you get a message saying "Already running!", you already have NewIcons in your startup files, and then you can skip it:
Code:
Run <>NIL: C:NewIcons

This line is needed, as NewIcons does not seems to initialize before the cli or wb screen is shown:

Code:
Echo "Running Tiny Launcher"

The following line runs Tiny Launcher.
If you are using another version of Tinylauncher or another path, please change the name and path of the exe file to match your setup:
Code:
C:tinylauncher22b40.exe

I added this assign because it fixed the problem with Scalos messing up after running Tiny Launcher at startup. You can try running without it and just put the line in if your Scalos doesn't run properly after exiting Tiny Launcher:
Code:
Assign >NIL: ENV: RAM:ENV

If you get a System Request saying that "Intuition is attempting to reset the Workbench screen.", you have probably put the lines too soon in your startup-sequence. Move the lines down before C:LoadWB or into the User-Startup file, and you should be good.

Last edited by KTC; 27 August 2012 at 13:55. Reason: I corrected information about my Classic WB, as I was running V27 in all instances. Also added the "echo" section and moved some stuff around to make it easier to follow.
KTC is offline  
Old 23 August 2012, 19:12   #707
emuola
Registered Whdload user
emuola's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Finland
Age: 42
Posts: 399
Thank you for the solution

I made another possible "solution" based on KTC's one and by doing the following:

1. Start SYS:System/BMenu/Buttonmenu
2. Open Menus/Runlist
3. Add a New Item for example called TinyLaucher and the DOS command:

Code:
SYS:path_to_your_TL/TinyLaucher.exe
4. Tick "Run command in background"
5. Save

Edit SYS:S/Runlist-Startup and add the following line:

Code:
Run <>NIL: C:NewIcons
Reboot, hold RMB and select Runlist -> TinyLauncher

~1800 KB Chip and ~64400 Fast free

This assumes that you're running the (latest) ClassicWB

Last edited by emuola; 23 August 2012 at 19:35.
emuola is offline  
Old 23 August 2012, 20:14   #708
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
You can also use AmigaBootSelector
[ Show youtube player ]
gibs is offline  
Old 23 August 2012, 20:28   #709
emuola
Registered Whdload user
emuola's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Finland
Age: 42
Posts: 399
Quote:
Originally Posted by gibs View Post
You can also use AmigaBootSelector
[ Show youtube player ]
Yes, I'll try that also Thank you Gibs for these 2 magnificient apps (TL & ABS) for the Amiga
emuola is offline  
Old 23 August 2012, 22:06   #710
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
http://dl.dropbox.com/u/1566495/Tiny...ncher22b42.exe

Ok, this version fix the crash at start if S:TinyLauncher isn't created and also no more crash while scanning. I promise if Retronerd crash while scanning I sent him a beer.

To test it seriously, I had to put DH0: to scan (huge tree)... no problem.

So there are still bugs. like if you change a path and you scan an empty area, it keep the old scan...an others. but I'm going to fix all. It took time to rewrite this routine, but I'm probably going to write it again to see If I can support long slaves filenames like AlienBreedTowerAssaultAGA.Slave

I don't know how it is possible to test the presence of a long file like this, if someone have a clue, tell me... Or I will probably have to cheat like I did in the 2.1 version and earlier...

Last edited by gibs; 23 August 2012 at 22:12.
gibs is offline  
Old 23 August 2012, 22:21   #711
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
Now it starts and scan the A-Z folder, but it still crashes after the "Z" folder and created no database. 1st Level scan took app 3 minutes, the 2nd Level 10-15 minutes. It scans now for everything, data, readme, slaves etc?

Edit: Just tried a single folder scan again and got a I/O error from the WB.

Last edited by Retro-Nerd; 23 August 2012 at 22:55.
Retro-Nerd is offline  
Old 23 August 2012, 23:12   #712
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
damn, it's impossible !!! I owe you a beer !
can you try to move out your tiny launcher directories from the directory you scan (I have seen that in your previous logs)?
delete the old database.
gibs is offline  
Old 23 August 2012, 23:16   #713
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
I've deleted already the S:TinyLauncher files. Doesn't work. I'v also moved the TinyLauncher.exe to DH0:
Retro-Nerd is offline  
Old 23 August 2012, 23:17   #714
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
move out your tinylauncher directories from the directory you scan.
gibs is offline  
Old 23 August 2012, 23:19   #715
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
I had no TinyLauncher directory in the game partition, only a few TL betas. Moved them already. After the scan i can enter the gamelist, it shows 0 games and crashes immediately.

Edit: Just forgot it. I get a "nothing found" now during the 1st level scan. Also single folder scans doesn't work for me anymore, i always get a I/O error at the end of the scan.

Last edited by Retro-Nerd; 24 August 2012 at 04:09.
Retro-Nerd is offline  
Old 24 August 2012, 02:24   #716
SuperNashwan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: London
Posts: 75
Just tested 2.2b40 on winUAE, classicWB lite, as described before. Loading from workbench, not early startup.

Demos work fine. Single level scan completes and demos launch with tooltypes.

Games don't finish second level scan. Quits to WB at around 2700 files. A .db files is created for the games but only goes up to midway thorugh the W folder (Winter Games!).
SuperNashwan is offline  
Old 24 August 2012, 10:46   #717
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
B42 is different. Can you try ?

@RetroNerd can you do a directory with 10 games, and try ?
If it fail reduce the number, if it doesn't increase...
Just to understand where it comes from.

Last edited by gibs; 24 August 2012 at 10:56.
gibs is offline  
Old 24 August 2012, 12:06   #718
emuola
Registered Whdload user
emuola's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Finland
Age: 42
Posts: 399
I can confirm that b42 scans happily all the way (~2060 slaves), but crashes after the scan (when entering the main screen) and database shows 0 games. This is both with latest Winuae and real A1200 both with latest ClassicWBFull.
emuola is offline  
Old 24 August 2012, 13:07   #719
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
ok. I confirm.

http://dl.dropbox.com/u/1566495/Tiny...ncher22b43.exe

Started like the first time.
Create 1 DB of 1 level
Create 1 DB of 2 levels
Both are displaying & launching.

(Long filenames not detected).

Last edited by gibs; 24 August 2012 at 13:46.
gibs is offline  
Old 24 August 2012, 14:12   #720
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
Finally the A-Z folder scan works for me, with the 2nd level scan. Thanks for fixing this patiently.
Retro-Nerd is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tiny Launcher 1.7 gibs News 53 27 April 2014 22:48
CDTV Tiny Launcher gibs Amiga scene 68 16 September 2013 05:23
Wii Backup Launcher 0.3 beta Released! seuden Retrogaming General Discussion 4 27 October 2008 13:41
Tiny PAL LCD for A500 Photon support.Hardware 14 12 December 2006 02:05
Tiny Troops Maverick357 support.Games 4 29 July 2001 19:21

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.28204 seconds with 12 queries