English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 13 September 2011, 19:20   #1
illy5603
Registered User
illy5603's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: SPaT CiTY
Posts: 509
Send a message via MSN to illy5603
Troubleshooting /X BBS with Telnet

This is going to be a tough one, but I want to give it one more shot while my mind is on Amiga things.

I run one of only a handful of remaining Ami-Express BBS systems via telnet on the internet. For the most part, everything works. I can get the BBS to answer on two nodes and for the most part downloads and general browsing of the BBS works.

Where I am having problems are with uploads and frequent crashing of BBS during door activation (both /X internal and 3rd party doors) as well as frequent lockups at the end of uploads (which also activate doors to grab file id out of archived files.)

I am using the latest version of telnetd.device with a Hybrid of Miami and Ami-TCP for the stack. The Ami-TCP stuff is just there for telnetd.device I believe and includes config files for the TCP/IP stack. The network card is a 3com PCMCIA card with a static IP.

There have been a lot of posts going back several years here which is how I got the BBS working in the first place, but I want it to actually work without locking up. Can anyone dig way way back and think of anything I should look at or was this just common with /X and telnet?
illy5603 is offline  
AdSense AdSense  
Old 13 September 2011, 20:46   #2
esc
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Palo Alto, California, USA
Posts: 372
I had similar issues, and all seems well with this fix:

In telnetd-device.conf, make it similar to the following:

23 2 pacerate 19200 255.255.255.255

I think the pacerate 19200 is what is required for all the error correction or smoother handshaking or something....any speed above that crashes things randomly for me
esc is offline  
Old 14 September 2011, 06:01   #3
illy5603
Registered User
illy5603's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: SPaT CiTY
Posts: 509
Send a message via MSN to illy5603
Quote:
Originally Posted by esc View Post
I had similar issues, and all seems well with this fix:

In telnetd-device.conf, make it similar to the following:

23 2 pacerate 19200 255.255.255.255

I think the pacerate 19200 is what is required for all the error correction or smoother handshaking or something....any speed above that crashes things randomly for me
Yeah mine is the same except I have 3 instead of 2 in the second slot, I think for nodes or something.
illy5603 is offline  
Old 14 September 2011, 06:45   #4
esc
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Palo Alto, California, USA
Posts: 372
Hmm this is odd. I have test run Daydream successfully on my a4000 and didn't have any issues until I tried running a STDIO/CLI door and then run a daydream native door...so I took out the stdio/cli doors But other than that seems fairly stable (although can't get it to offhook properly after someone does "g"oodbye). So maybe a hardware issue? Wish I could help more.
esc is offline  
Old 14 September 2011, 18:42   #5
illy5603
Registered User
illy5603's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: SPaT CiTY
Posts: 509
Send a message via MSN to illy5603
It could be hardware. I think it worked better with my other accelerator card but that one only has 8 megs and could not process large uploads correctly. Maybe I will put that one back in and try it. If I got rid of my "PC" area this would be a non issue anyway.
illy5603 is offline  
Old 22 September 2011, 22:40   #6
TTD
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Copenhagen/Denmark
Posts: 132
Send a message via MSN to TTD
I have seen hangs on /X when it test archive(s) and if the file file_id.diz or other file was protected, inside the archive also the stripper that could cause some errors have you try running snoopdos in background?

I think it was when it was test or stripping .zip, .lha, .lzx, .rar files (.dms files was just working) mostly but is long time ago, and I was not on telnet just normal dial up modem yeah 28k8 times, I thing I had enough memory on my old a500+ with 10MB total that time, maybe some of that could be a reason.

Note: I run the board with 28 MHz 68000 cpu. supra turbo so sometime it was because it needs higher CPU types.

Last edited by TTD; 22 September 2011 at 22:43. Reason: Just make a little note
TTD is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HEAVY BBS now online [Telnet] Over 700 ADF files online Dougal Retrogaming General Discussion 4 05 July 2016 01:53
Telnet with Winuae Mangar support.WinUAE 8 20 January 2010 17:30
kx light and telnet netsurge support.OtherUAE 7 17 January 2009 00:54
Amiga CNET BBS on E-UAE /Telnet Rashivanto support.OtherUAE 4 11 July 2008 17:28
Active Telnet BBSes? DaZZaBoY Nostalgia & memories 11 05 March 2006 17:00

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11860 seconds with 11 queries