English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 02 August 2011, 17:43   #1
Brduk
 
Posts: n/a
New to Amiga Emulators, help please

Hi All,

I'm looking to relive some of the old days of my Amiga 500 (RIP) and thought an emulator might be the way to go rather than buying a replacement machine.

Basically, what am I going to need to play, and save progress on the first game I want to retry; Strike Fleet, an awesome game from my past?

I've downloaded the emulator WinUAE 2.3.2 but it is asking for updated ROM's and to be honest i'm a little lost.

Would appreciate any help offered. TIA.
 
AdSense AdSense  
Old 02 August 2011, 17:45   #2
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,640
You need to find and download Kickstart image. http://www.accelerated-ideas.com/Ami...Tutorials.aspx
s2325 is offline  
Old 02 August 2011, 18:19   #3
Brduk
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by s2325 View Post
You need to find and download Kickstart image. http://www.accelerated-ideas.com/Ami...Tutorials.aspx
Okay, i've namaged to find the following ROM's;

kick10.rom
kick12.rom
kick13.rom
kick1_2.rom
kick20.rom
kick21.rom
kick30.rom
kick31.rom
-others
-KICK13.ROM
-Kick30.rom
-kick31.rom

Which should I use?

Last edited by Brduk; 02 August 2011 at 18:33.
 
Old 02 August 2011, 18:43   #4
deicidal
Registered Insane

deicidal's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ununited Kingdom
Posts: 774
For A500 goodness I would recommend the kick13.rom
deicidal is offline  
Old 03 August 2011, 22:01   #5
Brduk
 
Posts: n/a
Right, managed to get the game started and it seems to run stable

Now i'm looking at settings like the configuration, should I leave that on default or boost it up to 2MB or 4MB RAM?

Will I see any benefit from changing settings like CPU setting, RAM Setting

How do I create game saves etc?
 
Old 03 August 2011, 22:44   #6
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,640
I think you should leave it, wrong type or too much memory can crash the game. Save state option is in miscellaneous.
s2325 is offline  
Old 04 August 2011, 00:33   #7
Brduk
 
Posts: n/a
k, thanks for the help folks.
 
Old 04 August 2011, 02:34   #8
DeafDaz
Deafdaz
 
Join Date: Jul 2011
Location: Blackpool Egland
Age: 42
Posts: 201
One thing I would like, Is to be able to make a bootable CD/Memory stick so I can start WinUAE without having to go thru windows all the time. However, creating a bootable disk on the Amiga is easier than trying to do it on a pc. i would have thought that WinUAE would be able to run independently from windows. Any help here?
DeafDaz is offline  
Old 04 August 2011, 04:06   #9
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,640
You can add WinUAE to Windows autostart. Or autorun.inf to memorystick: http://en.wikipedia.org/wiki/Autorun.inf You can not skip Windows to load WinUAE.
s2325 is offline  
Old 04 August 2011, 04:36   #10
DeafDaz
Deafdaz
 
Join Date: Jul 2011
Location: Blackpool Egland
Age: 42
Posts: 201
Quote:
Originally Posted by s2325 View Post
You can add WinUAE to Windows autostart. Or autorun.inf to memorystick: http://en.wikipedia.org/wiki/Autorun.inf You can not skip Windows to load WinUAE.
That sucks. I thought PC stood for Personal Computer. This must be how microsoft is keeping a strangle hold on PC users to prevent installing rival OS's Or Retro OS. I long for the days of just popping in a CD rather than the rigaramole of waiting for windows to boot up.
DeafDaz is offline  
Old 04 August 2011, 08:29   #11
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 41
Posts: 1,024
hi have a look here you can have a bootable cd or boot from usb stick with this

http://aros.sourceforge.net/

http://vmwaros.blogspot.com/2009/12/...-complete.html

http://www.aros-broadway.de/

john
johnim is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Atari ST emulators for Amiga commie1974 request.Apps 185 26 February 2014 20:24
New to forum and Amiga Emulators Acidomoduso New to Emulation or Amiga scene 9 25 July 2013 00:56
Love Emulators? - Dgen & Hatari emulators Paul News 17 19 January 2012 18:28
emulators on 680x0 amiga fishyfish Retrogaming General Discussion 7 18 January 2012 14:37
Emulators on the amiga JACK98 Retrogaming General Discussion 20 18 January 2009 21:55

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17205 seconds with 11 queries