English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 13 July 2011, 15:01   #1
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 38
Posts: 822
CD32 Jurassic Park

Hey guys

I just wondered if anyone has ever got Jurassic Park AGA working on a stock CD32? I have tried with the making kit from the file server but I guess it just needs more ram. Shame this was not released as an actual CD32 game.

Also when making your own game disc, how do you know which games will and wont run? When the ISO is made and winuae boots it you can't actually test it because the whdload version only works on a real CD32, or thats what the error says i think. This is using this software:

AMIGA CD32 Games Compilation Toolkit 1.1, is this the best one to use? It sure is nice and easy to setup, and fast.

Cheers
Jimbo is offline  
AdSense AdSense  
Old 13 July 2011, 15:27   #2
Heavy Stylus
CD32 Fanboi
 
Join Date: Nov 2006
Location: Exeter, UK
Age: 38
Posts: 523
Depends really; if you are trying to make a compilation of 5 or more games then that toolkit is great. For four or less games (or even single game discs) it's probably better to make a custom startup script and use ISOCD (that comes with the leaked official C= CD tools).

Check some of the more recent discs at www.rgcd.co.uk -> projects -> CD32 to see how I did it.

With regard to JP AGA, I don't really know the game, but if you are using a proper HD install with assigns, it *might* work. You won't be able to save progress though. If you are using WHDLoadCD32/WHDLoad then the CD32 might not have enough RAM. I cannot tell without reading the slave info (I'm at work).
Heavy Stylus is offline  
Old 13 July 2011, 15:52   #3
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 38
Posts: 822
Hi

Thanks for that link I will check that out. I don't think JP can be installed to the HD from disks so it has to use the WHDLoad version

I wonder if the none AGA version uses less Ram..

I have tried a few times with the whdload all I get is a black screen when I try to load it. Think I may be out of luck with this one

Cheers m8
Jimbo is offline  
Old 13 July 2011, 20:51   #4
Steve
Kickstarter Addict!
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 39
Posts: 2,110
You need 2.0 MB ChipMem and 0.5 MB OtherMem for AGA version.
You need AGA chipset.
You need at least a 68020 processor.

You need 1.0 MB ChipMem and 0.5 MB OtherMem for ECS version.
Steve is offline  
Old 13 July 2011, 23:49   #5
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 38
Posts: 822
Quote:
Originally Posted by Steve View Post
You need 2.0 MB ChipMem and 0.5 MB OtherMem for AGA version.
You need AGA chipset.
You need at least a 68020 processor.

You need 1.0 MB ChipMem and 0.5 MB OtherMem for ECS version.
In that case

Thanks
Jimbo is offline  
Old 14 July 2011, 00:42   #6
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
why dos`t the 1.0 MB ChipMem and 0.5 MB OtherMem for ECS version work on the cd32 ??
cosmicfrog is offline  
Old 14 July 2011, 00:47   #7
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,577
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by cosmicfrog View Post
why dos`t the 1.0 MB ChipMem and 0.5 MB OtherMem for ECS version work on the cd32 ??
It should work fine.
FOL is offline  
Old 14 July 2011, 01:47   #8
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 38
Posts: 822
Guys you all rock. The ECS version does indeed run great on the CD32. Only nightmare is one of the buttons on the pad exits then game.............. Annoying

Think I might build a CD32 disc with every AGA game that will run without ECS stuff. I guess adding my own whdload key speeds loading up as well?

Thanks again guys
Jimbo is offline  
Old 14 July 2011, 02:25   #9
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,577
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Jimbo View Post
Guys you all rock. The ECS version does indeed run great on the CD32. Only nightmare is one of the buttons on the pad exits then game.............. Annoying

Think I might build a CD32 disc with every AGA game that will run without ECS stuff. I guess adding my own whdload key speeds loading up as well?

Thanks again guys
Cant see why the AGA version would'nt work. You may get OS flashing, but it should still work.
FOL is offline  
Old 14 July 2011, 09:37   #10
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 38
Posts: 822
Quote:
Originally Posted by Steve View Post
You need 2.0 MB ChipMem and 0.5 MB OtherMem for AGA version.
Quote:
Originally Posted by FOL View Post
Cant see why the AGA version would'nt work. You may get OS flashing, but it should still work.
How would it work if you need the 2.0 chip and 0.5 of fast? The CD32 only has 2meg Chip like the A1200 doesn't it?

When I did try it from the whdload install all I get is a black screen when loading and disc stops reading.

It flashes loading the ECS version. The AGA version is much better which is a shame.
Jimbo is offline  
Old 14 July 2011, 10:33   #11
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,577
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Jimbo View Post
How would it work if you need the 2.0 chip and 0.5 of fast? The CD32 only has 2meg Chip like the A1200 doesn't it?

When I did try it from the whdload install all I get is a black screen when loading and disc stops reading.

It flashes loading the ECS version. The AGA version is much better which is a shame.
I have'nt tried yet, but I will take a look once I get chance.
FOL is offline  
Old 14 July 2011, 14:48   #12
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 38
Posts: 822
Quote:
Originally Posted by FOL View Post
I have'nt tried yet, but I will take a look once I get chance.
Thanks, look forward to seeing if your skills can get this beast working.

Cheers
Jimbo is offline  
Old 15 July 2011, 08:37   #13
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,715
Might interest you
http://eab.abime.net/showthread.php?...ssic+Park+cd32
Retro1234 is offline  
Old 15 July 2011, 10:18   #14
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,577
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Jimbo View Post
Thanks, look forward to seeing if your skills can get this beast working.

Cheers
WHDLoad is clever, . You cant trick it.
I spent awhile trying, but as Boo Boo said there is a CD32 version somewhere.

Could ask Wepl if its possible to alter current slave to run on CD32.
Or maybe JOTD, he done a BETA HD installer for JST. It did require Disk 2 be inserted for Copy Protection stuff. Maybe that could be altered to point to adf of Disk 2.
FOL is offline  
Old 15 July 2011, 10:40   #15
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,715
If the game its self makes use of the 2mb Chip I dont think there will be any memory left for WHDload.
Retro1234 is offline  
Old 15 July 2011, 11:25   #16
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 38
Posts: 822
Quote:
Originally Posted by Boo Boo View Post
wow wow wow wow. That is awesome one was actually made. But never released

The guy never came back did he

Epic Fail

I don't get this bit "hence 5 amigados disks for the cracked versions" I can't check right at this point but does that mean the cracked ones can actually be copied and use assigns if they are amigados? I thought they were NDOS. Or maybe I totally missed the point

I notice he said the CD32 version was amigados as well.
Jimbo is offline  
Old 15 July 2011, 12:09   #17
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,577
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Jimbo View Post
wow wow wow wow. That is awesome one was actually made. But never released

The guy never came back did he

Epic Fail

I don't get this bit "hence 5 amigados disks for the cracked versions" I can't check right at this point but does that mean the cracked ones can actually be copied and use assigns if they are amigados? I thought they were NDOS. Or maybe I totally missed the point

I notice he said the CD32 version was amigados as well.
They are NDOS, I have'nt found an AmigaDOS friendly version anywhere.
Only mention is that CD32 unreleased version.
FOL is offline  
Old 15 July 2011, 14:24   #18
Jimbo
Registered User
Jimbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colchester Essex
Age: 38
Posts: 822
Hmm that's a bugger then.

Also FOL thanks very much for trying to get it to boot. I wonder if anyone has amigados disks or the cd32 disc itself. I don't think anyone will have apart from the guy in that other thread.
Jimbo is offline  
Old 11 June 2017, 11:01   #19
zeropolis79
Registered User

 
Join Date: Sep 2014
Location: Gosport, Hampshire
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by Steve View Post
You need 2.0 MB ChipMem and 0.5 MB OtherMem for AGA version.
You need AGA chipset.
You need at least a 68020 processor.

You need 1.0 MB ChipMem and 0.5 MB OtherMem for ECS version.
So a WHDLoad AGA version would work great with my 1200 with accelerator and extra RAM?
zeropolis79 is offline  
Old 11 June 2017, 12:21   #20
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,093
Send a message via MSN to dlfrsilver
The only way would be to extract all the files as real files from the disks with RAWdic for whdload
dlfrsilver is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jurassic Park v1.00 mai support.Games 13 12 January 2010 15:04
Jurassic Park Old Fool support.Games 4 05 March 2008 13:36
Jurassic Park - End Of... Steve Retrogaming General Discussion 2 27 January 2006 15:29
Jurassic Park Overdoc request.Old Rare Games 4 21 November 2001 16:41
Jurassic Park 1 & SuperFrog Maverick357 support.Games 11 30 July 2001 13:38

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23001 seconds with 11 queries