English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Misc > MarketPlace

 
 
Thread Tools
Old 07 June 2011, 20:06   #1
c0dehunter
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: USA
Posts: 140
Getting an A1200

It is an Escom A1200, with CF as Hdd. Should I be concerned about its floppy drive's incompatibility with some games? I have an A600HD and for some reason, when I convert my .ADF games/demos into real Amiga floppy diskettes, most often that not, it can not play them back, or I get weird graphical glitches (mostly in demos). I hope that this A1200 can play them back with no issues. My WinUAE can play these same games/demos with no issue, so I know that they are not corrupted files.

Also is there a list of A1200 non-compatible games (A500 games that that are not compatible with A1200)?

Your input is greatly appreciated!

Thanks!
c0dehunter is offline  
AdSense AdSense  
Old 07 June 2011, 22:41   #2
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 38
Posts: 1,009
hi you can get a program called relokick which boots to a 1.3 rom from floppy or use whdload which you load games from your harddrive see here http://www.whdload.de/
johnim is offline  
Old 08 June 2011, 02:08   #3
Djay
breakpointUK.com

Djay's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Founders System
Age: 38
Posts: 3,089
Send a message via MSN to Djay
if you have a HD and a way to getting files from your PC to Amiga, then WHDLoad is well worth a look at... plus a ram expanion say 4mb

i use WHDLoad alot!
Djay is offline  
Old 08 June 2011, 02:44   #4
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 2,989
Using floppies is such a pain the butt, I only use them when I really have to (eg loading original drivers).

WHDLOAD is the main reason I even use an Amiga in 2011, it really does makes that much difference.


1200 + HD + ACA + IndivisionAGA == a nice setup

NovaCoder is offline  
Old 08 June 2011, 07:06   #5
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 34
Posts: 4,518
Send a message via MSN to Jope Send a message via Skype™ to Jope
Floppy disk

Quote:
Originally Posted by c0dehunter View Post
It is an Escom A1200, with CF as Hdd. Should I be concerned about its floppy drive's incompatibility with some games?
No, because it is very easy to revert the motherboard modifications and add the ready signal to the floppy drive.

http://www.softpres.org/article:hard..._fdd_connector
http://www.softpres.org/article:hard...u-257a605p_fdd

Quote:
I have an A600HD and for some reason, when I convert my .ADF games/demos into real Amiga floppy diskettes, most often that not, it can not play them back, or I get weird graphical glitches (mostly in demos). I hope that this A1200 can play them back with no issues.
Are you running the games and demos with an emulation setup that mimics the A600? If not, then you can't really say whether they'd run glitch free on the real machine.
Jope is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale - A1200/A1000/IndiAGA MkII/A1200 Trapdoor Ram & Other Goodies! fitzsteve MarketPlace 1 11 December 2012 10:32
Orig. Commodore A1200 vs. Escom A1200 c0dehunter MarketPlace 5 01 June 2011 20:08
Trading A1200 030 acc and A1200 indivision for Amiga stuff 8bitbubsy MarketPlace 17 14 December 2009 21:50
Trade Mac g3 300/400 or A1200 for an A1200 accellerator BiL0 MarketPlace 0 07 June 2006 17:41
A1200 , and a1200 hardware keropi MarketPlace 23 22 February 2005 00:17

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11304 seconds with 11 queries