English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 29 April 2011, 08:33   #1
c0dehunter
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: USA
Posts: 182
WHDLoad: Devs:Kickstarts/kick40068.A1200 Error

Hello all,
This is my very first post here, and I am glad to be part of this great community! OK, on my ClassicWB WinUAE (Amiga 4000 configuration), when I drag the game FlinkCD32 (Flink_v2.2_CD32) to the desktop and try to run the game, I get this error message:

http://www.flickr.com/photos/4890168...in/photostream

Now according to this:
http://eabmobile.abime.net/showthrea...776#post708776

"I need an A1200 kickstart 3.1 image, renamed to Devs:Kickstarts/kick40068.A1200"

The problem is I am not sure how to accomplish this.

Would you let me know the step by step installing this game (and other WHDLoad games?)

I really appreciate it!

Thanks!
c0dehunter is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 April 2011, 08:42   #2
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Since you already found out how to extract the games on your setup, you just need the kickstart files. I guess reading this thread might already explain it good enough : http://eab.abime.net/showthread.php?t=58969
TCD is offline  
Old 29 April 2011, 08:59   #3
c0dehunter
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: USA
Posts: 182
Well, I just dragged the zip file (the game's zip file) onto my WinUAE open window and clicked on the game icon...that's where I get the error message.

The problem is that I am not sure where to put the RTB file (skick346) and other files. my WinUAE directory does NOT contain a hd\devs\kickstarts\ sub-folder. should I create one?

Thanks!
c0dehunter is offline  
Old 29 April 2011, 09:00   #4
Hewitson
Registered User
Hewitson's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne, Australia
Age: 34
Posts: 2,235
Quote:
Originally Posted by c0dehunter View Post
The problem is that I am not sure where to put the RTB file (skick346) and other files. my WinUAE directory does NOT contain a hd\devs\kickstarts\ sub-folder. should I create one?
Yes.

Last edited by Hewitson; 29 April 2011 at 09:07.
Hewitson is offline  
Old 30 April 2011, 06:21   #5
c0dehunter
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: USA
Posts: 182
Thanks for the PM and other messages. Now what is this ROM file that they talk about here:

http://eab.abime.net/showthread.php?t=58969

OK, in my ClassicWB folder there was no hd\devs\kickstarts\ subfolders, so I went ahead and created all three folders. I copied the kick40068.A1200 in there and copied the skick346.RAR in there as well. I still get the same error.

Now, in my ClassicWB folder was a subfolder called HARD DISK so I deleted the hd\devs\kickstarts\ and created HARD DISK\devs\kickstarts\instead and copied the kick40068.A1200 and skick346.RAR there, but I still get the same error.

Do I need to UnRAR the skick346.RAR file?

I simply drage the game (Flink_v2.2_CD32.RAR) from my Windows desktop into the ClassicWB Amiga 4000 window, and open the icon on its desktop and click on the games icon. after getting the WHDLoad copyright message, I get the same error. Would you kindly please help!?
c0dehunter is offline  
Old 30 April 2011, 08:45   #6
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by c0dehunter View Post
Do I need to UnRAR the skick346.RAR file?
Yes.
TCD is offline  
Old 30 April 2011, 10:42   #7
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
There is already a sticky in the ClassicWB forum and multiple links on the main webpage explaining what you need:

http://eab.abime.net/showthread.php?t=38299

ClassicWB does already contain the correct drawers (DH0:Devs/Kickstarts/) and RTB files, just need to dump the correct kickstarts as described.

You need to place the files actually on the Amiga emulated hard drive (System.HDF file), in the Classic Workbench, NOT just in the WinUAE folder if that's what you are doing.

Last edited by Bloodwych; 30 April 2011 at 10:57.
Bloodwych is offline  
Old 30 April 2011, 19:31   #8
c0dehunter
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: USA
Posts: 182
Quote:
You need to place the files actually on the Amiga emulated hard drive (System.HDF file), in the Classic Workbench, NOT just in the WinUAE folder if that's what you are doing
Would you kindly let me know how to do this?

Also which version on ClassicWB should I choose? There are full,lite,etc...I have chosen the WinUAE version.

thanks.
c0dehunter is offline  
Old 30 April 2011, 22:44   #9
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
Since you are just starting out, stick to the WinUAE version.

The files you need are listed in my previous link. You need to search and find the relevant kickstarts, or get them from Amiga Forever package (they are still sold commercially so we can't post them publically or we get into trouble) and rename them as outlined.

Place the kickstart files in the ClassicWB/PC directory whilst in Windows, then boot into the Amiga Workbench by starting WinUAE.

Copy the files from the PC: drawer you can see on the Workbench (this drawer is the same PC folder you see in Windows), to the System:Devs/Kickstart drawer. You can do this by dragging, or opening up Dopus and doing it from there.

Last edited by TCD; 30 April 2011 at 22:47. Reason: [noparse] added for my man BW ;)
Bloodwych is offline  
Old 30 April 2011, 23:24   #10
c0dehunter
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: USA
Posts: 182
To Bloodwych,
Thanks so much for the simple instructions, that made perfect sense. Now, where I need to place the skick346.RAR file then? (in Windows I mean)

And after that can I simply drage Flink_v2.2_CD32.RAR (Flink Game) into A4000 desktop and launch its icon?

Ok, it is working but the game is very SLOW!

Thanks!

Last edited by c0dehunter; 01 May 2011 at 00:05.
c0dehunter is offline  
Old 02 May 2011, 05:57   #11
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Roll eyes (sarcastic)

Quote:
Originally Posted by c0dehunter View Post
Thanks so much for the simple instructions, that made perfect sense. Now, where I need to place the skick346.RAR file then? (in Windows I mean)
!
WinUAE won't show any interest about where you put your skick346.RAR. (nor will any REAL Amiga)
As you said, "in Windows". And in Windows, you can just put it anywhere you want to, for it won't be used anyway.
DO FORGET about the .RAR in WinUAE world (i. e. always do!), but instead, get the contents out of the archive (in particular the .RTS file will be sufficient) and place it in your ...devs/kickstarts folder.

Using the rar directly as-is is a mission impossible, so don't bother.
You may, however, want to keep the .rar stored away somewhere in order not to have to download it again.
andreas is offline  
Old 02 May 2011, 10:00   #12
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by andreas View Post
(in particular the .RTS file will be sufficient)
It's the .RTB file. Let's not add even more confusion here
TCD is offline  
Old 02 May 2011, 20:01   #13
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Yeah! Well spotted.

RTS -> assembly language
andreas is offline  
Old 24 July 2016, 22:57   #14
Bert1967
 
Posts: n/a
Please Help

Hi please help having the same issues as all of you , tried everything

PM if you can help

tried getting the files required and copying into dh0:devs/kickstarts

got ones from Aminet skick and from amiga amikit none worked

am I placing files in wrong place or are the the wrong ones
 
Old 24 July 2016, 23:02   #15
Bert1967
 
Posts: n/a
Please Help

Hi please help having the same issues as all of you , tried everything

PM if you can help

tried getting the files required and copying into dh0:devs/kickstarts

got ones from Aminet skick and from amiga amikit none worked

am I placing files in wrong place or are the the wrong ones
 
Old 24 July 2016, 23:26   #16
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 1,944
To run FLINK you must use an operating system Amiga AGA, in addition to Kick file with .RTB extension, you also need real Kickstart that you will need to rename. The KickStart 3.1 It must be appointed Kick40068.a1200, or Kick40068.a4000, see my screenshot.

Delete the double post!

Last edited by AMIGASYSTEM; 08 December 2016 at 00:50.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 24 July 2016, 23:34   #17
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,372
kick40068.A1200 is not legally downloadable for free. (found it easily via Google from Poland...)
zipper is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WHDLOAD os39:devs/kikstarts ERROR Crank79 project.WHDLoad 30 16 October 2010 08:20
Dos-error #212 devs:kickstarts/kick34005.a500 Mantas project.WHDLoad 6 25 February 2010 00:10
"DOS-Error #205 (object not found) on reading "devs:kickstarts/kick 40068.a4000" Brutal_dentist New to Emulation or Amiga scene 10 03 April 2005 23:12
"DOS-Error #205 (object not found) on reading "devs:kickstarts/kick 40068.a4000" Unregistered New to Emulation or Amiga scene 1 22 December 2004 09:48

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.25320 seconds with 11 queries