English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 09 February 2011, 10:03   #1
GurjSagoo
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Birmingham (UK)
Posts: 30
Whdload Help - Need Help Installing

hello people. aint been on they site for a while

ok here it goes

after 10 years i decided to pull my amiga out, i have two, 600 and 1200 both hds

anyways. to cut the story short. i had loads and loads of games. but i herd there is sumin called WHDLOAD. i downloaded this and transfered to my PCMCIA card.

does any 1 have a complete guide how to install this from scratch, as in which directory to install this and so on. every thing step by step with all instructions. just need simple install method. im sick of disk swapping.lol

please guys if u can help. tried searching on google but cant find nuffin people

thanks

G
GurjSagoo is offline  
AdSense AdSense  
Old 09 February 2011, 10:10   #2
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 37
Posts: 6,340
Send a message via MSN to fitzsteve
Hi!

There may be a guide out there but I don't know the link to it however there are only a few steps to install WHDLoad and get going due to KG's WHDLoad packs, he has done all the donkey work installing the games so all you have to do is install WHDLoad with the installer included in the archive and then transfer the pre installed packs to your Amiga.

Have a look here:

http://kg.whdownload.com/kgwhd/

Or you can download individual games here:

http://www.whdownload.com/

The games are all run from the Icon/s within the games drawer

You'll need to extract the files for each game, this is best done on the Amiga or in WinUAE as some archives are handled incorrectly bu Windows.

All the best.

Steve.
fitzsteve is offline  
Old 09 February 2011, 10:14   #3
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
It's rather brief about the installation, but it's not exactly rocket science either : http://www.whdload.de/docs/en/index.html
You might need to update your installer, so grab it here : http://kg.whdownload.com/kgwhd/files.php
TCD is offline  
Old 09 February 2011, 10:44   #4
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,382
Yes, just put WHDLoad and the other tools into your C drawer.
zipper is offline  
Old 09 February 2011, 14:14   #5
GurjSagoo
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Birmingham (UK)
Posts: 30
Thanks alot guys, fomally got it working.

but there just 1 prob. then games load fine but just take a bit of time. any ideas how to quicken up the loading time. or upgrading my machine. its a 600 buy the way

thanks alot ppl
GurjSagoo is offline  
Old 09 February 2011, 14:39   #6
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 37
Posts: 6,340
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by GurjSagoo View Post
Thanks alot guys, fomally got it working.

but there just 1 prob. then games load fine but just take a bit of time. any ideas how to quicken up the loading time. or upgrading my machine. its a 600 buy the way

thanks alot ppl
Glad you got it working, these games are loading slow due to a lack of Ram, a 2/4mb PCMCIA SRAM card will help or a proper fast Ram/Accelerator that clips over the 68000 chip on the A600.

Might be well outside what you want to spend but Indivisions new accelerator is a great value and you can buy it new from Amigakit:

http://amigakit.leamancomputing.com/...oducts_id=1003

If you can find the SRAM card this will probbaly cost about 25-35 for 2mb and circa 50-60 for 4mb and will help with loading these games and give the system a little speed boost, the ACA however gives a substantial speed boost!

An A608 (4 or 8mb Fast Ram expansion) are very rare, but you might be lucky to find one on the 2nd hand market for around the 40-60 mark.

There are other options such as Apollo 620 or Apollo/Viper 630 accelerator cards, these are pretty rare and at the moment the brand new ACA630 is a better choice.

Steve.
fitzsteve is offline  
Old 09 February 2011, 14:46   #7
GurjSagoo
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Birmingham (UK)
Posts: 30
thanks alot mate. proper helpfull u guys have been, just put superfrog on.

bring back memorys.

also, i have a 1200 machine, and i brought this of ebay.

can u tell me if its worth the money, or i have i just wasted it

thanks ppl

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT

Last edited by TCD; 09 February 2011 at 14:52. Reason: Back-to-back posts merged. Use the edit function.
GurjSagoo is offline  
Old 09 February 2011, 15:37   #8
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 37
Posts: 6,340
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by GurjSagoo View Post
thanks alot mate. proper helpfull u guys have been, just put superfrog on.

bring back memorys.

also, i have a 1200 machine, and i brought this of ebay.

can u tell me if its worth the money, or i have i just wasted it

thanks ppl

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT
Well I wouldn't call it a waste of money since it'll really help with the WHDLoad games but I'll be honest you did pay a little but on the high side. For example ACA's 1230/28 with 64mb is 85 brand new which includes an upgraded CPU.

However, you've bought it now so put that out of your mind and enjoy it as an A1200 with 8mb is a great machine for WHDLoad

Steve.
fitzsteve is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Downloading and installing WHDload Yesideez project.WHDLoad 3 12 November 2012 22:00
Help installing latest version of WHDLoad Justice project.WHDLoad 9 26 November 2011 12:49
Trouble Installing WHDLoad 17 rossb support.Apps 5 01 March 2011 17:23
Installing WHDLoad onto Amiga 1200 DonX New to Emulation or Amiga scene 6 02 February 2007 17:52
Problems with installing WHDLoad (WinUAE 1.3.3) andy_blah New to Emulation or Amiga scene 3 26 November 2006 11:37

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.14379 seconds with 11 queries