English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 28 January 2011, 23:09   #1
Parsec
Registered User
Parsec's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Lancashire
Age: 42
Posts: 431
xbox drive upgrade

Just upgrading my xbox hard drive from the stock 10gb to a 160gb model.

The xboxhdm software said the drive was larger than 8gb so I had the option of creating an F drive. I said yes to this.

Is F what I should now use instead of E? So if I've had say coinops and a full rom set on E should I move them to F?
Parsec is offline  
AdSense AdSense  
Old 28 January 2011, 23:14   #2
kipper2k
Registered User

 
Join Date: Sep 2006
Location: Thunder Bay, Canada
Posts: 3,616
Quote:
Originally Posted by Parsec View Post
Just upgrading my xbox hard drive from the stock 10gb to a 160gb model.

The xboxhdm software said the drive was larger than 8gb so I had the option of creating an F drive. I said yes to this.

Is F what I should now use instead of E? So if I've had say coinops and a full rom set on E should I move them to F?
Before you commit to 160GB you can actually use a Sata HDD up to 2TB which will basically be large enough to do whatever you want. You will need a IDE to Sata adapter and they do work good, i'll dig out the info on the one i use.
kipper2k is offline  
Old 28 January 2011, 23:47   #3
Amigafanboi
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Fareham Hampshire
Age: 47
Posts: 142
You still use E:, F is just a user partition you can add games, films etc to.
Mine also has a G:

You should know that the Xbox only supports up to 127gb hard drives natively, you need an extra utility to see the rest of the drive.
I have a modchip in mine, the bios on this see's bigger drives automatically.

Edit i misread your post., yes move all the large stuff to F:, E: is used for dashboard like XBMC if i recall.
Amigafanboi is offline  
Old 29 January 2011, 01:02   #4
Parsec
Registered User
Parsec's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Lancashire
Age: 42
Posts: 431
Ummm I was told it was ok up to 250gb.

The drive is in and all seems well. Surprisingly though, I've lost the unleash-x dash, it now always boots to the MS dash. The save games are there and the exploit audio file.

I am now going to try and redo the last part of the softmod, hopefully that works.

Well I couldn't redo the softmod so had to plug the original hard drive back in.

And now my screen is all green i.e. there is no red or blue colours.

I have fucking well had enough of this xbox. One problem after another.

Last edited by TCD; 29 January 2011 at 01:04. Reason: Back to back posts merged. Use the edit function.
Parsec is offline  
Old 29 January 2011, 01:23   #5
Amigafanboi
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Fareham Hampshire
Age: 47
Posts: 142
It's 137gb the xbox's limit...read this thread to give you some tips.

http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/421418

If i was you i'd seriously do the TSOP flash mod and load a new bios on that baby, softmod is installable just by burning a dvd off then..no hotswaps or memory card exploits etc.

Last edited by Amigafanboi; 29 January 2011 at 01:24. Reason: Forgot the link
Amigafanboi is offline  
Old 29 January 2011, 02:35   #6
Parsec
Registered User
Parsec's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Lancashire
Age: 42
Posts: 431
Ok. The hdd prepare with my boot cd containg EEPROM, c and e data seemed to work fine. I wonder if the drive being too big is what's breaking the softmod as like I said on the new drive it's just going into the MS dash.

I might try the bios trick as got old drive back in machine now.

Green screen problem solved it wad connection on hdboxpro
Parsec is offline  
Old 29 January 2011, 12:46   #7
Parsec
Registered User
Parsec's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Lancashire
Age: 42
Posts: 431
Right I have a theory as to why I lost my softmod. I bet when I backed up the c drive over FTP it was the shadow one not the real one.

I am trying shadowc_off.bin file but not sure if it's working. From looking at directory contents how do I tell which is the real drive? Not sure what to look for

Update: ok I got this working with the .bin file it needed moving to the right place. Now then, when I look at my C drive now I have a shadowc folder. This means I can back up again, burn disc again and re-prep my new HDD.

Last edited by Parsec; 29 January 2011 at 13:32.
Parsec is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xbox 1 and HD out Parsec Retrogaming General Discussion 48 07 December 2017 22:55
Xbox console hard modded, Xbox Crystal soft modded blast MarketPlace 0 23 May 2010 20:22
FOR SALE: A500 1MB upgrade and A500+ 1MB upgrade clueless MarketPlace 1 17 March 2010 12:21
Wanted: XBox 1 - DVD Drive Macca MarketPlace 9 09 September 2008 21:42
Emulators on XBox? Adeptus Retrogaming General Discussion 31 26 April 2004 05:49

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.16477 seconds with 11 queries