English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 13 January 2011, 08:17   #21
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 39
Posts: 1,576
Send a message via Skype™ to mfilos
Thanks for the replies and nice video Gibs.
After disabling music, ADoom was way more responsive

What are the optimal Tooltypes to use btw?
Only using "CPU=68030, MMU, IndivisionGFX" atm
mfilos is offline  
AdSense AdSense  
Old 13 January 2011, 09:17   #22
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Specifying MMU is a waste of time for 030, it's only used by the 040 C2P routines.

Last edited by NovaCoder; 13 January 2011 at 22:47.
NovaCoder is offline  
Old 02 February 2011, 23:46   #23
john600
 
Posts: n/a
problem

Hi i have a a600 with APOLLO 630 33mhz, and indivision ecs with firmware 1.01 but when i run adoom 1.4 the game after completes loading it crashes and a message apears "could not init indivisiongfx"
any ideas?
thanks

 
Old 03 February 2011, 01:06   #24
Cammy
Registered User
Cammy's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Gold Coast, Australia
Age: 32
Posts: 1,134
I'm pretty sure you can only use this mode with the ACA630 combined with the Indivision/A603, I think it has something to do with the super fast memory access. You should still be able to try the game in Extra-Half-Bright mode.
Cammy is offline  
Old 03 February 2011, 22:54   #25
john600
 
Posts: n/a
thanks

Quote:
Originally Posted by Cammy View Post
I'm pretty sure you can only use this mode with the ACA630 combined with the Indivision/A603, I think it has something to do with the super fast memory access. You should still be able to try the game in Extra-Half-Bright mode.
thank you .....
 
Old 03 February 2011, 23:18   #26
LuMan
Amigan - an loving it!!
LuMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Nottingham, UK
Age: 48
Posts: 518
WOW!! Now this is impressive!!

Many years ago I installed ZhaDoom and ran nothing else as it was the best PPC Doom available. I downloaded Adoom tonight to see how it fares on my A1200T. Well impressed. OK, admittedly, the ppc version runs slicker, but the 68k version is brilliant and is definitely playable. I'm going to fart around with loads of settings and see what I can get it to do!!!!

BTW - when I was running ZhaDoom w-a-y back in the 90s I got it running faster than my mate's Pentium 100!! I was using (virtually) the same set-up as now, but not towered: A1200 - 40+2Mb RAM - 540Mb HDD - 040/25 - 603ppc@160MHz
LuMan is offline  
Old 08 February 2011, 12:53   #27
Christian
Zone Friend

Christian's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Gloucestershire
Age: 44
Posts: 218
Very clever but I don't really see the point. To me Doom was a PC game.
Christian is offline  
Old 08 February 2011, 15:33   #28
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
ahh the point, why are we here, why I`m I a frog, is my pond round, will the sun come up tommoror, should I clime that mountain, ahh the point ...
cosmicfrog is offline  
Old 08 February 2011, 18:56   #29
LuMan
Amigan - an loving it!!
LuMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Nottingham, UK
Age: 48
Posts: 518
@Christian: The point is exactly what it is If you see no point then continue to enjoy your life in all the ways you find enjoyable. Whether it be skydiving, singing, or even singing while you skydive. Enjoy it.

Me, and others, I'm assuming, well, aside of seeing how many commas we can fit in a sentence, will enjoy playing a game on our Amigas that was originally made for the PC.

Have fun
LuMan is offline  
Old 09 February 2011, 10:57   #30
Christian
Zone Friend

Christian's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Gloucestershire
Age: 44
Posts: 218
Yeah ok fair enough, I wasn't having a go or anything lol

Just for me Doom wasn't really an Amiga game. I don't think it was officially released? I may be wrong here.

It always seemed a little like desperation to get it going on the Amigas of the time ... like look,look my Amiga CAN do what your PC can. (but not really)

Now I switched from Amiga to PC in '94 so I guess that may colour my view.

As a technical exercise, it's a brilliant achievement, 256 colours on the 600! (my fave Amiga), but I wouldn't want to play it - far too slow.

Last edited by Christian; 09 February 2011 at 10:58. Reason: Spelling - grrr
Christian is offline  
Old 09 February 2011, 11:12   #31
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,353
It never got an official release, it was ported when the source got out.. I think the point is that its fun.. Its a good game
kriz is offline  
Old 09 February 2011, 11:14   #32
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Yep it's not really an Amiga game and, yes you'd be far better off playing it on a PC but a lot of us get a buzz out of seeing how well an expand Amiga can play PC games that came out after it died (eg DOOM, Full Throttle, DOTT, Simon the sorcerer 2 and Duke nukem 3D).

Last edited by NovaCoder; 09 February 2011 at 11:52.
NovaCoder is offline  
Old 23 February 2011, 05:38   #33
amiman99
Registered User

amiman99's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: San Antonio, TX USA
Age: 44
Posts: 718
Quote:
Originally Posted by Djay View Post
would Adoom run on an A1200 with 4gb HD and ACA 1230/56 Accelerator
http://amigakit.leamancomputing.com/...oducts_id=1005

(connected via RGBscart?)
I have A1200 with Blizzard IV 50 MHz, ADoom was working fine, but when I switched to DoomAttack v0.8, the game flied on the system with music. you should try it.
amiman99 is offline  
Old 23 February 2011, 13:38   #34
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 43
Posts: 5,090
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
@amiman99 I agree, doomattack is certainly THE best 68k Amiga port!
DDNI is offline  
Old 29 March 2011, 14:33   #35
Hewitson
Registered User
Hewitson's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne, Australia
Age: 35
Posts: 2,235
I can't believe people are saying this is playable and impressive, it runs like shit if that video is anything to go by!
Hewitson is offline  
Old 29 March 2011, 14:54   #36
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by Hewitson View Post
I can't believe people are saying this is playable and impressive, it runs like shit if that video is anything to go by!
Its impressive that an A600 is running Doom, but being playable - well I get about 7fps and this is the same I got on my A1200 with 40mhz 030 not all that bad really.

If you reduce the window size a little then for me, I could play through a few levels, however wouldn't play throught the whole game as I have machines that do the job better.

Its nice to show off though
fitzsteve is offline  
Old 29 March 2011, 20:45   #37
wXR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: New York
Posts: 552
hmmm

So music makes a lot of difference in performance hm?

How about an embedded ProTracker replayer and someone "re-composing" the tunes to MODs?
wXR is offline  
Old 29 March 2011, 21:12   #38
khph_re
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northampton/UK
Posts: 245
How about getting rid of the shit midi music, and having completely new mods?
khph_re is offline  
Old 30 March 2011, 07:58   #39
laffer
Zone Friend

laffer's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Norway
Age: 36
Posts: 1,335
Quote:
Originally Posted by cosmicfrog View Post
ahh the point, why are we here, why I`m I a frog, is my pond round, will the sun come up tommoror, should I clime that mountain, ahh the point ...
laffer is offline  
Old 30 March 2011, 08:01   #40
Hewitson
Registered User
Hewitson's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne, Australia
Age: 35
Posts: 2,235
Quote:
Originally Posted by khph_re View Post
How about getting rid of the shit midi music, and having completely new mods?
Not sure what sort of instruments are being used on the Amiga versions but on the PC with a decent sound card (eg GUS) the music in the Doom games was bloody fantastic.
Hewitson is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ADoom pantheman request.Old Rare Games 3 21 April 2010 12:50
ADoom FPS D4Ni3L3 support.Games 5 09 December 2008 16:56
ADoom V1.3 Install *Help* D4Ni3L3 support.Games 12 09 December 2008 00:02
ADoom frikilokooo support.Games 14 13 March 2008 19:32
16.6 Released alexh project.WHDLoad 6 09 June 2006 11:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.35215 seconds with 11 queries