English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 06 December 2014, 14:26   #161
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 36
Posts: 1,229
Quote:
Originally Posted by AMike View Post
I would also love to see an Scumm Warp PPC Update. With the old PPC Port and a pimped CyberstormPPC 366Mhz Monkey 3 is playable.
Which version was that? powerup version?
ancalimon is offline  
AdSense AdSense  
Old 06 December 2014, 23:36   #162
AMike
Registered User
AMike's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: near Vienna/Austria
Posts: 114
Nope, WarpOS SCUMM 0.7.1
AMike is offline  
Old 07 December 2014, 02:40   #163
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 36
Posts: 1,229
Quote:
Originally Posted by AMike View Post
Nope, WarpOS SCUMM 0.7.1
I will look for the file and try on my 604e 400 :P
ancalimon is offline  
Old 07 December 2014, 03:52   #164
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 36
Posts: 1,229
Yes it runs Monkey3 perfectly. Although it crashed while talking to wally.

Here's a video of the intro video. I couldn't find a way to skip it there were some bugs.

[ Show youtube player ]
ancalimon is offline  
Old 14 December 2014, 18:37   #165
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 36
Posts: 1,229
And here's the OS 4.1 version of ScummVM (it doesn't always run and gives grim reaper when I start ScummVM. For example before making this video, I had to reboot 5 times to make it run). It's running much slower than the old warpup version during the intro but the game itself runs satisfactory (moving mouse causes slow down and mouse itself is sluggish as well)

I have a CVisionPPC and 400MHz 604e.

Here's the video. (it runs the same speed using fullscreenmode. I can also enable filters. Even hq3x runs but speed does not change much. It's not that much slower than the already slow original)
[ Show youtube player ]

Last edited by ancalimon; 14 December 2014 at 18:50.
ancalimon is offline  
Old 23 December 2014, 18:04   #166
SimonPPC
Registered User
SimonPPC's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Italy
Posts: 39
Very nice works!!!!
SimonPPC is offline  
Old 19 January 2015, 05:52   #167
alpyre
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: Samsun / Turkey
Posts: 51
The RTG_040 version instantly chrashes and reboots on Amithlon.
The install script within the archive does not work too.
alpyre is offline  
Old 19 January 2015, 06:48   #168
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Quote:
Originally Posted by alpyre View Post
The RTG_040 version instantly chrashes and reboots on Amithlon.
The install script within the archive does not work too.
Sorry, no Amithlon support for any of my ports...just good old OS 3.x. If it works then all good but if it doesn't then I wouldn't have a clue
NovaCoder is offline  
Old 16 July 2015, 09:01   #169
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Final RTG version now available on AmiNet. I've just done a combined release for 040/060 because I no longer have the time to do separate builds.

I've done something a little bit funky with this new version, you can now use the Magic of the Amiga to specify a different screen resolution for the Launcher than what's used by the game. This allows you to have a nice looking 1280x720 Launcher screen and still run DOTT really fast in native 320x240.

I did try and introduce CyberGFX Scalers but they look really ugly in WinUAE and I've no way of testing on a real machine.

I also tried to do a 'proper' SDL port with a Window mode for AmiKit but unfortunately the colors were all screwed up

Can someone with a 'real' RTG Amiga give this new version and go and see if the Screen resolution switching is working OK (eg Launcher to DOTT then back to Launcher).

Thanx
NovaCoder is offline  
Old 11 December 2015, 16:28   #170
Amicol
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Hartlepool / England
Posts: 338
This seems to run ok on Amithlon, but I can't verify as I have yet to figure out how to create a working 320x240 Picasso96 screen mode.
When I start a game I can hear it playing, but out of sync message displayed on my monitor.

My next mission in life = get a working 320x240 screen mode....

Update: done a bit of investigation and you need a monitor that supports QVGA. I switched to my Microvitec Multisync and 320x240 works

Other games work fine with 320x240 screenmode (ADoom, Heretic, Hexen etc) but ScummVM is all squashed at the top of the screen. Not usable at all
However, VGA games like Curse of Monkey Island are perfect and full speed

Last edited by Amicol; 11 December 2015 at 19:30.
Amicol is offline  
Old 12 December 2015, 01:32   #171
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Cool to know, thanks for the feedback. I'm quite proud of my final Scummvm release

Try setting the launcher resolution higher, say 1920*1080...that might be fun
NovaCoder is offline  
Old 15 December 2015, 20:55   #172
Amicol
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Hartlepool / England
Posts: 338
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
Cool to know, thanks for the feedback. I'm quite proud of my final Scummvm release

Try setting the launcher resolution higher, say 1920*1080...that might be fun
Higher resolution screens work fine, and look nice
Switched my graphic card to Vesa mode and the 320x240 games now work great too

You should be proud too mate!! Great port indeed!
Amicol is offline  
Old 19 January 2016, 19:56   #173
Hedeon
Sonnet Hacker

 
Join Date: Mar 2012
Location: Leiden / The Netherlands
Posts: 402
Nice job on the port! Running nice on my 060 :-) I had a look at the source inside the scummvm_rtg archive and I think it is missing the RTG sources? I only see AGA sources.
Hedeon is offline  
Old 04 February 2016, 12:08   #174
Hedeon
Sonnet Hacker

 
Join Date: Mar 2012
Location: Leiden / The Netherlands
Posts: 402
Heard NovaCoder quit porting? Bummer....
Hedeon is offline  
Old 22 February 2016, 21:52   #175
Ribdevil
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Spain
Posts: 10
SCUMMVM for AMIGAOS 4 it's to the end ??
No more Amiga versions ??
From some days ago, the daily builds fo Amiga don't work.

Error, file not found.

???????????????
Ribdevil is offline  
Old 22 February 2016, 23:30   #176
TuKo
Apollo Team

TuKo's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Switzerland
Posts: 184
About the RTG version, I can't use it atm because it tries to open a RTG screen of 320x200 that I don't have. Any clue to overpass this ?
TuKo is offline  
Old 22 February 2016, 23:40   #177
eXeler0
Registered User

eXeler0's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Sweden
Age: 43
Posts: 1,422
Quote:
Originally Posted by Ribdevil View Post
SCUMMVM for AMIGAOS 4 it's to the end ??
No more Amiga versions ??
From some days ago, the daily builds fo Amiga don't work.

Error, file not found.

???????????????
NovaCoder uploaded the 68k version source to Aminet, so it doesn't have to be the end. Just means some other brave soul with the right coding skillz will need to pick up Nova's work.

http://aminet.net/package/game/misc/ScummVM_RTG
eXeler0 is offline  
Old 23 February 2016, 13:21   #178
fgh
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Norway
Posts: 588
Tuko: Set up/define a 320x200 screen in your RTG software.
fgh is offline  
Old 23 February 2016, 20:55   #179
Hedeon
Sonnet Hacker

 
Join Date: Mar 2012
Location: Leiden / The Netherlands
Posts: 402
Quote:
Originally Posted by eXeler0 View Post
NovaCoder uploaded the 68k version source to Aminet, so it doesn't have to be the end. Just means some other brave soul with the right coding skillz will need to pick up Nova's work.

http://aminet.net/package/game/misc/ScummVM_RTG
Like I said, they contain the AGA sources (I think).
Hedeon is offline  
Old 25 February 2016, 19:48   #180
turrican9
Registered User
turrican9's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Norway
Age: 40
Posts: 621
As far as I understand there is still no hope for us 020/030 users with no FPU to get midi emulation from scummVM?
turrican9 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Latest version of ScummVM ported to AGA NovaCoder News 560 29 August 2017 05:29
Latest version of ScummVM also ported to ECS NovaCoder News 121 02 March 2017 14:16
Scummvm windows version so good and so fast clauddio Retrogaming General Discussion 1 01 April 2012 15:33
ScummVM 060 RTG H0J support.Other 3 05 October 2011 03:01
Latest version? emuola project.KGLoad 13 30 May 2010 12:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.34764 seconds with 12 queries