English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 30 October 2014, 22:10   #381
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Quote:
Originally Posted by edd_jedi View Post
You were right Steve, I messed around with the tooltypes on the WHDLoad games and it has solved the glitchy sound

Still none-the-wiser how to apply AHI to Scumm though if anyone can help.
Cool

You don't need to apply it, scummVM just uses it. Have a look at the ScummVM readme, it tells you how to set up AHI and how to improve your system's performance.

Oh and don't forget to install PFS3 or SFS, FFS is terrible for things like ScummVM.
NovaCoder is offline  
AdSense AdSense  
Old 22 November 2014, 10:18   #382
AMike
Registered User
AMike's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: near Vienna/Austria
Posts: 114
I've no music with SCUMMVM AGA 030 - the sound effects are ok - but no music. Any ideas. Amiga 1200 ClassicWB3.9 1230/56.
AMike is offline  
Old 22 November 2014, 11:24   #383
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Quote:
Originally Posted by AMike View Post
I've no music with SCUMMVM AGA 030 - the sound effects are ok - but no music. Any ideas. Amiga 1200 ClassicWB3.9 1230/56.
Hiya,

No (MIDI) music for 030 I'm afraid, it's just too slow. I had to disable the option because lots of people were trying it on 030 and it made the games unplayable.

You really need an 060 to do MIDI music emulation.
NovaCoder is offline  
Old 12 February 2015, 21:53   #384
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 38
Posts: 1,152
Can ScummVM Amiga play the music/sfx from the Amiga version of MonkeyIsland 2 datafiles? I would like to use your new engine to play it.
Leandro Jardim is offline  
Old 13 February 2015, 01:30   #385
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Quote:
Originally Posted by Leandro Jardim View Post
Can ScummVM Amiga play the music/sfx from the Amiga version of MonkeyIsland 2 datafiles? I would like to use your new engine to play it.
Hiya,

Yes it should work but I've never tried it. I normally just use the PC data files for the best quality.

If you can get the Amiga files to work then can you let me know on this thread, thanks
NovaCoder is offline  
Old 15 February 2015, 03:41   #386
Flash951
Registered User

 
Join Date: Feb 2015
Location: Lier / Norway
Posts: 93
I've installed the 030 - AGA version. I can only select PC speaker for music, Adlib and the others doesn't show up in the list. I have to turn music off to get the game started, if I select Music - default or PC speaker, the game will not start, only a black screen instead. Someone got a clue?
Flash951 is offline  
Old 15 February 2015, 03:44   #387
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
030 is too weak for music emulation unfortunately, that's why I turned it off by default.
NovaCoder is offline  
Old 15 February 2015, 03:52   #388
Flash951
Registered User

 
Join Date: Feb 2015
Location: Lier / Norway
Posts: 93
Thanks for replay. What about Police Quest III? It will not recognize the game, but when I use the RTG version, the same game are recognized and can be played?
Flash951 is offline  
Old 15 February 2015, 05:23   #389
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Quote:
Originally Posted by Flash951 View Post
Thanks for replay. What about Police Quest III? It will not recognize the game, but when I use the RTG version, the same game are recognized and can be played?
Same deal I'm afraid, an 030 is just too slow for SCI games.

That's why I have an 80 MHz 060

Last edited by NovaCoder; 15 February 2015 at 05:53.
NovaCoder is offline  
Old 15 February 2015, 06:51   #390
amiman99
Registered User

amiman99's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: San Antonio, TX USA
Age: 44
Posts: 718
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
Hiya,

No (MIDI) music for 030 I'm afraid, it's just too slow. I had to disable the option because lots of people were trying it on 030 and it made the games unplayable.

You really need an 060 to do MIDI music emulation.
I wonder if your ScummVM port would run on Majsta's Vampire A600 accelerator with music?
Does your port support ECS?
amiman99 is offline  
Old 15 February 2015, 07:33   #391
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Yes it does support ECS (and even OCS)

[ Show youtube player ]
NovaCoder is offline  
Old 15 February 2015, 09:30   #392
Flash951
Registered User

 
Join Date: Feb 2015
Location: Lier / Norway
Posts: 93
I had an A4000t with RTG and 060@75MHz, sold it cheap back in the days. Struggling to find something similar and affordable today.
Flash951 is offline  
Old 30 March 2015, 20:42   #393
mikro
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Bratislava / Slovakia
Posts: 30
Hey mate,

you're doing such an amazing job! I see a lot of cool stuff on Aminet by you: http://aminet.net/search?readme=novacoder&arch[]=m68k-amigaos&sort=date. From time to time I get asked whether I couldn't try to adapt your ports to Atari or why it's our SDL so slow.

Is there a place where do you release source code to comply with GPL license? I'd love to compare our code base.
mikro is offline  
Old 01 April 2015, 03:40   #394
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Thanks

Not much time for Amiga coding these days but I'm still working on a new 68k SDL port of v1.2.15 for AGA/RTG.

The source code for ScummVM has already been released on to AmiNet.
NovaCoder is offline  
Old 01 April 2015, 03:53   #395
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,604
Is it not possible (and I'm sure it must be) to code a util that takes every MIDI music file, and converts them into a sample instead which can be simply loaded in parts instead?

Natively that would take very little processor time and mean that 030 Amigas could have music playing. OK, there would be small jitters when sample loading would have to stop whilst the next screen is displayed, but this would be possible would it not?
Galahad/FLT is offline  
Old 01 April 2015, 04:32   #396
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
Is it not possible (and I'm sure it must be) to code a util that takes every MIDI music file, and converts them into a sample instead which can be simply loaded in parts instead?

Natively that would take very little processor time and mean that 030 Amigas could have music playing. OK, there would be small jitters when sample loading would have to stop whilst the next screen is displayed, but this would be possible would it not?
Yes it would, I did it about 4 years ago for my DOTT port


Very time consuming though to convert all of those files by hand, it would need to be automated to be practical.

I went from MIDI to MUS (same as DOOM) for DOTT

Another DOTT port used MIDI to MOD

Last edited by NovaCoder; 01 April 2015 at 05:49.
NovaCoder is offline  
Old 01 April 2015, 05:08   #397
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
Any progress implementing MIDI with Roland hardware, or at least any hope for it by now?
Retrofan is online now  
Old 01 April 2015, 05:47   #398
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Nothing to report yet unfortunately. I'll try to get it working with DOOM/AmiWolf first.

After that I'll try and port v1.5 of ScummVM (eye of the beholder)
NovaCoder is offline  
Old 01 April 2015, 10:20   #399
mikro
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Bratislava / Slovakia
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
Thanks

Not much time for Amiga coding these days but I'm still working on a new 68k SDL port of v1.2.15 for AGA/RTG.

The source code for ScummVM has already been released on to AmiNet.
I didn't realize it's part of the archive. If I may ask, why did you chose to use your own backend instead of the SDL port you'd been working on?
mikro is offline  
Old 01 April 2015, 11:46   #400
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Quote:
Originally Posted by mikro View Post
I didn't realize it's part of the archive. If I may ask, why did you chose to use your own backend instead of the SDL port you'd been working on?
Just because I ported ScummVM before I'd done my SDL port
NovaCoder is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Latest version of ScummVM also ported to ECS NovaCoder News 121 02 March 2017 14:16
Latest version of ScummVM also ported to RTG NovaCoder News 200 08 June 2016 11:39
Quake 2 ported to AGA NovaCoder News 130 22 May 2014 18:44
Full Throttle AGA - ScummVM V1.0.0 NovaCoder project.Amiga Game Factory 102 04 July 2011 12:53
ScummVM and AGA Amiga HardStep support.Games 25 05 November 2006 21:19

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.24030 seconds with 12 queries