English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 27 September 2011, 12:38   #201
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,949
Shell startup packet support (yet another strange AOS semi-undocumented stuff..), fixes WB1.x BCPL C:Run and C:Execute, solves also other shell related problems. Original write-protected WB1.3 disk finally boots 100% to Workbook. (Jason)

Picasso IV boot ROM issues solved (use PicassoIV.card and CirrusGD5446.chip), RTG crash/memory corruption problem if board support multiple RGB formats with same depth fixed. (I knew PicassoII was too old and basic..)
Toni Wilen is online now  
AdSense AdSense  
Old 28 September 2011, 19:59   #202
amiga_user
 
Posts: n/a
@Toni:

The "Locale" prefs settings crashes when I press "Save" or "cancel".

Also, AwnPipe doesn't yet seem to work under aros 68k.

HippoPlayer also crashes.

What works: Narrator.device (with Say command) WORKS beautifully !!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	001_old.png
Views:	410
Size:	80.2 KB
ID:	29531   Click image for larger version

Name:	001.png
Views:	356
Size:	53.7 KB
ID:	29532  

Last edited by amiga_user; 29 September 2011 at 12:17.
 
Old 29 September 2011, 15:03   #203
amiga_user
 
Posts: n/a
@Toni:

Does "Project Icon" work in aros ?

Launching a Whdload game by command-line is OK!
But when I click on the icon of the game, it does nothing.

Plus, AminetRadio has some problems, although the audio stream plays just FINE.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	003.png
Views:	320
Size:	51.9 KB
ID:	29534  

Last edited by amiga_user; 29 September 2011 at 15:20.
 
Old 29 September 2011, 16:44   #204
Ezrec
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by amiga_user View Post
@Toni:
Does "Project Icon" work in aros ?

Launching a Whdload game by command-line is OK!
But when I click on the icon of the game, it does nothing.
icon.library is quote deficient in AROS right now. I'm working a pile of fixes for it this week - expect much better icon support by mid October.
Ezrec is offline  
Old 29 September 2011, 17:07   #205
amiga_user
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Ezrec View Post
icon.library is quote deficient in AROS right now. I'm working a pile of fixes for it this week - expect much better icon support by mid October.

Thanks for your work on Aros 68k, Jason !

Can you also see the hippoplayer and aminetradio crash problem ? (See screenshots above)
 
Old 29 September 2011, 23:48   #206
Ezrec
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by amiga_user View Post
Thanks for your work on Aros 68k, Jason !

Can you also see the hippoplayer and aminetradio crash problem ? (See screenshots above)
I'll investigate that after finishing icon.library.

Could you PM me with URLs to the *specific* binaries that crashed for you?
Ezrec is offline  
Old 30 September 2011, 17:28   #207
amiga_user
 
Posts: n/a
Another issue:

when I open .guide files with Multiview, Aros reboots.
 
Old 30 September 2011, 21:00   #208
Ezrec
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 31
Thanks for the bug reports! I'll get to them as soon as I'm done with the icon.library rework.
Ezrec is offline  
Old 30 September 2011, 21:22   #209
amiga_user
 
Posts: n/a
Another program that has problems:

EaglePlayer (http://bax.comlab.uni-rostock.de/~bj....html#download )


See screenshot:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	00_1.png
Views:	355
Size:	91.0 KB
ID:	29537  
 
Old 30 September 2011, 21:37   #210
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,949
Please include serial logging (-serlog in WinUAE). It is especially important to see the message if crash causes reboot.
Toni Wilen is online now  
Old 30 September 2011, 21:52   #211
amiga_user
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Please include serial logging (-serlog in WinUAE). It is especially important to see the message if crash causes reboot.

I tried this: winuae -serlog -f aros.uae but no text file is generated !
Am I doing something wrong ?
Or maybe, should I enable serial ports in winuae settings? If so, my PC doesn't have serial ports, so winuae can't find them.
 
Old 30 September 2011, 22:38   #212
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,949
Either use both -serlog -log to open log window (also writes to a file automatically) or tick logging checkbox in misc panel if you don't want to see the log window.
Toni Wilen is online now  
Old 01 October 2011, 09:16   #213
amiga_user
 
Posts: n/a
Here's the log files while testing eagleplayer, hippoplayer, aminetradio and the locale prefs:
Attached Files
File Type: txt winuaelog1.txt (12.3 KB, 125 views)
File Type: txt winuaelog2.txt (19.6 KB, 113 views)
 
Old 01 October 2011, 13:34   #214
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,949
Did you forgot -serlog? There is no aros serial logging, only normal UAE logging.
Toni Wilen is online now  
Old 01 October 2011, 13:50   #215
amiga_user
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Did you forgot -serlog? There is no aros serial logging, only normal UAE logging.

Here's the new logs:

- log1 (aminetradio, hippoplayer, locale prefs crashing)
- log2 (eagleplayer (halting the system) and multiview (rebooting))
Attached Files
File Type: txt winuaelog_1.txt (57.2 KB, 117 views)
File Type: txt winuaelog_2.txt (71.0 KB, 115 views)
 
Old 01 October 2011, 15:39   #216
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,949
Quote:
Notifyloop detected!
Quite common zune compatibility notifications, usually won't cause any problems but you never know..

Quote:
Unaligned CopyMemQuick(13747a86,1354d074,2b10)!.
This most likely causes the memory corruption crash.

I didn't find any bad CopyMemQuick()'s in AROS sources which means
1) Some native AOS code is buggy
2) (or more likely) Some AROS function returns non-LONG alignmed memory in some structure that should be LONG aligned

0x2b10 = 11024 (Audio buffer size? Very close to 44100/4 = 11025)
Toni Wilen is online now  
Old 02 October 2011, 12:34   #217
amiga_user
 
Posts: n/a
Another issue for you guys:

AudioMaster causes aros to reboot when I click the 'Ok' button.

Please note that I'm running Aros with NO rtg, because with RTG activated, buttons can't be clicked when switching to native screen !


Also RexxMast (AOS 68k version) makes Aros reboot.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Audiomaster_001.png
Views:	328
Size:	20.5 KB
ID:	29548  
Attached Files
File Type: txt winuaelog_3.txt (49.1 KB, 113 views)
File Type: txt winuaelog_4.txt (37.9 KB, 115 views)

Last edited by amiga_user; 02 October 2011 at 19:36.
 
Old 03 October 2011, 10:07   #218
amiga_user
 
Posts: n/a
here we go again:

Octamed sound studio makes aros reboot.

As per screenshot, DPaint won't do nothing when I click 'Use' !

Also, the file requester shows no volume names (screenshot).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dpaint.png
Views:	342
Size:	26.6 KB
ID:	29555   Click image for larger version

Name:	no_volumes.png
Views:	296
Size:	24.6 KB
ID:	29556  
Attached Files
File Type: txt winuaelog_5.txt (42.5 KB, 113 views)
 
Old 03 October 2011, 11:18   #219
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,949
DPaint worked for me some weeks ago. AudioMaster probably uses second screen to show stupid text at the bottom of screen (which isn't supported yet)

What is that file requester? What program?
Toni Wilen is online now  
Old 03 October 2011, 12:10   #220
amiga_user
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
DPaint worked for me some weeks ago. AudioMaster probably uses second screen to show stupid text at the bottom of screen (which isn't supported yet)

What is that file requester? What program?


ANY file requester ! Try to show volumes in multiview file requester or ANY other program.
 
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ChipQuik and substitute kipper2k Hardware mods 18 27 September 2013 11:55
AROS m68k Bug Reports Ezrec Amiga scene 1 03 October 2011 23:40
AROS m68k running on WinUAE turrican3 Amiga scene 1 01 January 2011 05:07
Kickstart substitute gilgamesh request.UAE Wishlist 19 17 January 2009 16:37
New Bounty-Project started for AROS: Kickstart replacement Paul News 0 26 December 2004 13:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22246 seconds with 12 queries