English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 04 May 2012, 15:54   #821
diablothe2nd
Registered User

diablothe2nd's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Northampton, UK
Age: 35
Posts: 1,232
When I said it works, I didn't actually mean it electronically worked, i meant physically... and that buying the long pinned chips and cutting them to emulate what i've shown would work......

but then i noticed that the pins were pretty darn close to touching... a little tweak to the pins annnnnnnnd

PIO mode 5 baby! W00T



diablothe2nd is offline  
AdSense AdSense  
Old 04 May 2012, 16:08   #822
alenppc
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Age: 37
Posts: 660
I am eagerly awaiting for Amigakit to dispatch my order... Any ETA on those?
alenppc is offline  
Old 04 May 2012, 16:11   #823
DonAmiga
Registered User

DonAmiga's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Scotland
Posts: 518
Remember kipper2k did the A603 Indivision Mod to keep the floppy drive in A600 maybe he could adapt the design to give it more of an angel and with it being more secure

http://eab.abime.net/showthread.php?t=59340
DonAmiga is offline  
Old 04 May 2012, 16:14   #824
diablothe2nd
Registered User

diablothe2nd's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Northampton, UK
Age: 35
Posts: 1,232
Quote:
Originally Posted by DonAmiga View Post
Remember kipper2k did the A603 Indivision Mod to keep the floppy drive in A600 maybe he could adapt the design to give it more of an angel and with it being more secure

http://eab.abime.net/showthread.php?t=59340
yup i think that's what he had in mind. the problem is though you can't simply shift the ata laterally as a heap of things get in the way.

i'll be placing an order for some more electronic components and will be coming up with a much more refined version that should be simple enough to copy.
diablothe2nd is offline  
Old 04 May 2012, 16:18   #825
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,671
Send a message via Skype™ to Retrofan
This is what I've done with the risers. The first one is sanded, as the line of pins inserted in the second:

Retrofan is offline  
Old 04 May 2012, 16:19   #826
Mr B
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sweden
Posts: 740
Mine isn't shipped from AmigaKit yet, but thats to be expected, i was "late" on the ball ordering. Sad part... It means i'm going to miss out on the good weather we've been promised late next week. Yeah. You don't think I'm going outside after this thing arrives, get real.

During the rain promised for this weekend, i'll tear my miggy open, and remove the sheilding, so it's ready to assemble. My miggy has so far been spared the complete removal of the shielding, but i'm not so sure anymore. It's going to be a rather large hole if i'm to cut a slot for the indivision...
B!
Mr B is offline  
Old 04 May 2012, 16:24   #827
diablothe2nd
Registered User

diablothe2nd's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Northampton, UK
Age: 35
Posts: 1,232
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
This is what I've done with the risers. The first one is sanded, as the line of pins inserted in the second:

my only worry with that is you'll be making the angle steeper and you wont be able to plug an ide lead into the top because it'll hit the keyboard and bend the ata.

nice work though! would definitely be more reliable than mine as it currently stands
diablothe2nd is offline  
Old 04 May 2012, 16:35   #828
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,671
Send a message via Skype™ to Retrofan
I didn't know it doesn't fit with a BVision (although I'm not using it):

Quote:
Originally Posted by Paradroid View Post
Laut DJBase passt es NICHT mit der BVision.
Jens
http://www.a1k.org/forum/showpost.ph...9&postcount=18

Although I use google translator. Perhaps I'm wrong.
Retrofan is offline  
Old 04 May 2012, 16:37   #829
diablothe2nd
Registered User

diablothe2nd's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Northampton, UK
Age: 35
Posts: 1,232
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
I didn't know it doesn't fit with a BVision (although I'm not using it):
wow that sucks big time as a bvision would've been my next step
diablothe2nd is offline  
Old 04 May 2012, 16:39   #830
albatorsk
 
Posts: n/a
So, just to reiterate here, the Indivision AGA MK2 will fit in an A1200 already equipped with a FastATA 1200 MKIV on a single pair of ROM risers; yes or no?

Thanks!
 
Old 04 May 2012, 16:43   #831
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,671
Send a message via Skype™ to Retrofan
Quote:
Originally Posted by diablothe2nd View Post
my only worry with that is you'll be making the angle steeper
I don't think so, as the line of pins attached is sanded too. On the contrary it will have less angle. Edit: No, sorry, the same angle.

Last edited by Retrofan; 04 May 2012 at 18:25.
Retrofan is offline  
Old 04 May 2012, 16:48   #832
diablothe2nd
Registered User

diablothe2nd's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Northampton, UK
Age: 35
Posts: 1,232
Quote:
Originally Posted by albatorsk View Post
So, just to reiterate here, the Indivision AGA MK2 will fit in an A1200 already equipped with a FastATA 1200 MKIV on a single pair of ROM risers; yes or no?

Thanks!
yes, but you will need to remove the ATA to fit the Indivision and will need long legged rom risers and a little bit of hackery (trimming the legs to different lengths) to get the FastATA to sit at an angle so it clears the Indivision and it's connector.
diablothe2nd is offline  
Old 04 May 2012, 16:54   #833
amigoun
Registered User
amigoun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Czech Rep
Posts: 454
Quote:
Originally Posted by Mr B View Post
Mine isn't shipped from AmigaKit yet, but thats to be expected, i was "late" on the ball ordering. Sad part...
Seems there must have been many many pre-orders of the Indivision A1200 MK2 from AmigaKit, when it takes all these days to arrange & despatch them..
I was also quite late on pre-ordering so my order status still pending and of course I wish I have it now
amigoun is offline  
Old 04 May 2012, 16:54   #834
TreacleWench
Amigaaaarrrrgghhh

TreacleWench's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Cranfield, Bedfordshire, UK
Age: 39
Posts: 93
Quote:
Originally Posted by vulture View Post
@kipper2k

A different question: For tower users like me who also have a mediator installed and the risers would get in its way, a good solution would be if some kind of cable rom extenders could be constructed (10-15cm long) to relocate the entire fastata completely out of the way. Do you think that'd be possible?

Edit: yes, all fastata models have the sime size/method of installation/placement
I will second this. I plan to towerise my A1200 and add a Mediator so this would be the sort of solution I would want as well.

Just waiting for the towers and Mediators to become available again!
TreacleWench is offline  
Old 04 May 2012, 17:03   #835
Riempie
Amiga freak
Riempie's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Netherlands
Posts: 338
Yes, my order is awaiting dispatch. Thx AmigaKit.

Maybe someone can tell me in advance if I'll have any problems with only a DVI-HDMI adpater on my Samsung Led Monitor? It would be nice to know If I have to order a DVI-VGA adapter (and maybe use an old VGA-monitor first) or wait for the config-tool. don't mind testing dfferent options or wait for the config-tool as I know we've been 'warned'

Specs of my monitor can be found here:
http://www.samsung.com/uk/support/mo...ownloadName=UM

Page 20 should be interesting I guess. The refresh rate don't exactly match the refresh rates mentioned in the manual Jens posted on his site, maybe the available refresh rates of my monitor are in range?

To be sure of all this I just should test off cource once I receive my order, but I'm just curious now
Riempie is offline  
Old 04 May 2012, 18:13   #836
Ratte
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Germany
Posts: 314
waiting for the first pictures/comments

Last edited by Ratte; 05 May 2012 at 10:54. Reason: xtreme zoned
Ratte is offline  
Old 04 May 2012, 18:22   #837
Ratte
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Germany
Posts: 314
BLACKBORDER .... PLS TRY YOUR MK2 WITH BLACKBORDER INSTALLED.

http://aminet.net/package/util/boot/BlackborderV11
Ratte is offline  
Old 04 May 2012, 18:48   #838
DonAmiga
Registered User

DonAmiga's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Scotland
Posts: 518
Is this normal (till the config tool comes out) picture dosen't seem right? I'm using dvi to vga It all seems fitted securely, but can't make out any of the words I have tried on monitor and lcd tv,
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20120504_163913.jpg
Views:	220
Size:	499.0 KB
ID:	31494  
DonAmiga is offline  
Old 04 May 2012, 19:31   #839
diablothe2nd
Registered User

diablothe2nd's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Northampton, UK
Age: 35
Posts: 1,232
Quote:
Originally Posted by DonAmiga View Post
Is this normal (till the config tool comes out) picture dosen't seem right? I'm using dvi to vga It all seems fitted securely, but can't make out any of the words I have tried on monitor and lcd tv,
try changing your font? perhaps it's not liking it with that screenmode?

EDIT - yeah it's definitely the font... everything else (icons etc) appear fine. the font spacing between the letters is too small.
diablothe2nd is offline  
Old 04 May 2012, 19:48   #840
DonAmiga
Registered User

DonAmiga's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Scotland
Posts: 518
after resetting the amiga a couple of times it cleared up so the writing it clear just the back ground looks like a series of vertical lines,, but now trying to change monitor settings and getting "invalid format" I'll just have to strip everything down and try again.

Cheers
DonAmiga is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New products for C64 and Amiga from Individual Computers Schoenfeld News 1644 02 April 2017 00:25
Individual Computers Announces Clone-A Project Paul News 83 14 December 2013 17:05
Individual Computers Silver Sponsor of the Revision gibs Amiga scene 1 22 April 2011 17:43
Individual computers to quit selling hardware. whiteb News 7 20 December 2010 22:46
New products by individual Computers Paul News 0 30 November 2004 16:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.33974 seconds with 12 queries