English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 27 May 2013, 12:54   #2221
BarryB
Amigaholic

 
Join Date: Dec 2009
Location: UK
Posts: 2,416
Are these the same as originally sold as these have a 'cr' in the description?

edit: Forget that, just read it's the DVI connector that's different: "The new version "Indivision AGA MK2cr" uses a different connector for the DVI cable.". Slap me for not reading further up the page!!
BarryB is offline  
AdSense AdSense  
Old 27 May 2013, 12:56   #2222
Schoenfeld
electricky.
 
Join Date: Jun 2010
Location: out in the wild
Posts: 1,243
Quote:
Originally Posted by Lord Aga View Post
"All OCS/ECS/AGA screenmodes displayed and scan-converted, output is always over 60Hz and flicker-free"

Is 60Hz a minimum ? No 50Hz mode ?
There is no V-Sync mode - yet. However, you are free to create output modes with totally weird settings, including lower vertical frequencies. That text is obviously a copy&paste artefact of the very first Indivision AGA, which did not have this freedom.

Quote:
Originally Posted by BarryB View Post
Are these the same as originally sold as these have a 'cr' in the description?
See post#2216.

Jens
Schoenfeld is offline  
Old 27 May 2013, 12:57   #2223
Lord Aga
MI clan prevails
Lord Aga's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 901
All right
Danke schön !
Lord Aga is offline  
Old 27 May 2013, 16:44   #2224
Reido
Registered User

 
Join Date: Feb 2013
Location: Dublin/Ireland
Posts: 231
Ordered!
Reido is offline  
Old 27 May 2013, 17:35   #2225
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
Thank you for the order!
amigakit.com is offline  
Old 27 May 2013, 18:11   #2226
klx300r
Registered User
klx300r's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Toronto, Canada
Age: 47
Posts: 706
@ amigakit.com

my orders in! thanks Jens & Amigakit
klx300r is offline  
Old 27 May 2013, 18:34   #2227
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
Many thanks for the order
amigakit.com is offline  
Old 27 May 2013, 18:58   #2228
Cymru
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Dorathea/AT
Posts: 371
Details for the next generation of Flickerfixers from Individual Computers

I kind of have a need for a couple of models for the A4000D, as well.
Cymru is offline  
Old 27 May 2013, 20:36   #2229
Akiko
Registered User
Akiko's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: UK
Age: 36
Posts: 132
Just concerning the 4000T, does the edge connector on the MKII itself still remain the same? If so I guess it will still be possible to use kipper2k's custom HDMI cable which won't require modification of the motherboard?
Akiko is offline  
Old 27 May 2013, 21:55   #2230
duga
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sweden
Posts: 332
Quote:
Originally Posted by Akiko View Post
Just concerning the 4000T, does the edge connector on the MKII itself still remain the same? If so I guess it will still be possible to use kipper2k's custom HDMI cable which won't require modification of the motherboard?
http://wiki.icomp.de/wiki/File:Indiv...AGA_MK2cr1.JPG
duga is offline  
Old 27 May 2013, 22:37   #2231
johey
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Stockholm / Sweden
Posts: 43
Is this a good forum for suggesting features? Here's the thing. I have a monitor with optimal resolution of 1280x1024. I configured my output to PAL with no overscan, which means 640x512. This would scale perfectly to my monitor, right? Well, wrong. My monitor is stupid enough to make some blurry floating point scaling although it could do it integer-wise.

So, my suggestion is, as I would believe my monitor is not unique, as follows. Please implement a way of multiply the resolution, just like the "lines" for highres modes, but for arbitrary multipliers both horizontally and vertically. Like 2x-4x columns and 2x-4x lines or something. This would make my picture razor sharp in PAL mode.

With me? Against me?
johey is offline  
Old 27 May 2013, 23:56   #2232
pintcat
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Berlin/Germany
Posts: 210
There already is such a multiply feature. Just set Hi-Res to SHi-Res (resolution should be then 1280) and activate lines which actually doubles the number of lines vertically. Isn't that what you're looking for?
pintcat is offline  
Old 27 May 2013, 23:57   #2233
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 37
Posts: 3,385
I think that has been suggested already, but would definately be a nice addition. At the moment it only does 1x or 2x in either direction.
demolition is offline  
Old 28 May 2013, 00:30   #2234
johey
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Stockholm / Sweden
Posts: 43
Yes I mean arbitrary integer multipliers (or at least 1x, 2x, (3x?) and 4x, or whatever would be max for the board).

Oh, sorry if this was already suggested and discussed. I haven't scanned through all 56 pages.
johey is offline  
Old 28 May 2013, 17:55   #2235
lolof
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Karlsruhe
Posts: 39
It seems that suddenly Jens makes the CR compatible with the Bvision.....

EDit: Hummm not sure as I can see on the photo from the wiki....
lolof is offline  
Old 28 May 2013, 22:56   #2236
Schoenfeld
electricky.
 
Join Date: Jun 2010
Location: out in the wild
Posts: 1,243
The new version is smaller, yes, but it's not certain that it fits with the BVision. I don't own one, and feedback from customers who have both has not reached me (yet). If you *require* the unit to fit with BVision, please don't buy unless we have confirmed that it fits.

Jens
Schoenfeld is offline  
Old 29 May 2013, 09:42   #2237
johey
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Stockholm / Sweden
Posts: 43
Jens: Would you please comment on the idea of having more flexible multiplier settings for upscaling the picture as suggested in post 2231 ? Thank you in advance!
johey is offline  
Old 29 May 2013, 11:02   #2238
Schoenfeld
electricky.
 
Join Date: Jun 2010
Location: out in the wild
Posts: 1,243
Quote:
Originally Posted by johey View Post
Jens: Would you please comment on the idea of having more flexible multiplier settings for upscaling the picture as suggested in post 2231 ? Thank you in advance!
No need to comment - that's scaling, and Indivision AGA MK2 was never advertised to scale the picture. You get better results by "building" yourself an output screenmode that doesn't trigger scaling bugs in your monitor.

There are more important things on the Todo-list for this flickerfixer. I don't accept feature-creeping - just like I don't accept having to add screenmodes that are younger than the flickerfixer design (such as SuperPlus).

Adding scaling (even of the "simple kind" that was suggested) requires changes in both the core and the config tool, plus testing, rolling out a new set of cores and an even longer list for documentation. That's a good four project days, translating to 7600,- EUR plus VAT, so we end up slightly above 9k EUR for an added feature that's only required because of a scaling bug in a monitor.

If you think that's worth it, you're free to provide the funds. There are lots of things we could add to the units that are already in the field - it's just that the people who actually do it need to be paid.

Jens
Schoenfeld is offline  
Old 29 May 2013, 12:15   #2239
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 37
Posts: 3,385
I think it is useful for more than just 'scaling bugs'. If you want to play games running in 320x256 and have scanlines, it would require a 640x512 resolution, however this is not a standard VGA resolution, so either one would have to resort to 640x480 and cut a bit of the image or use 720x576 and get black borders all around.
However, if it could scale 4x on both axes, it would fit perfectly with a 1280x1024 resolution. This is why I could see a 4x feature as being useful. I realize that it would take time (and thus money) to implement it, and there's other things higher on my wish list, like the Vsync feature. That being said, I think the MkII is very useful as it is now, and gaming will never be perfect on an LCD monitor anyway.

Since my monitor has 1200 lines, I might as well use 720x576 for PAL which works fine for me, and probably gives as good a picture as 1280x1024 would.
demolition is offline  
Old 29 May 2013, 14:22   #2240
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
Indivision 1200 MK2cr arrived in stock an hour ago and we are now processing everyone that has pre-ordered
amigakit.com is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New products for C64 and Amiga from Individual Computers Schoenfeld News 1644 02 April 2017 00:25
Individual Computers Announces Clone-A Project Paul News 83 14 December 2013 17:05
Individual Computers Silver Sponsor of the Revision gibs Amiga scene 1 22 April 2011 17:43
Individual computers to quit selling hardware. whiteb News 7 20 December 2010 22:46
New products by individual Computers Paul News 0 30 November 2004 16:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.26926 seconds with 12 queries