English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 18 September 2010, 10:43   #1
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 44
Posts: 247
Amiga A600 and Octamed

Hi,

I was always a 500 or 1200 guy back in the 90s.

I now see the 600 as a highly portable amiga, great for giging perhaps. Back in the day though I wouldn't even look at a 500+ or a 600.

How good would it be for running octamed? I dont need it for any other function other than octamed.

Thanks,

Mickey
Kola is offline  
AdSense AdSense  
Old 18 September 2010, 12:33   #2
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 42
Posts: 9,769
A stock A600 is great for octamed - a small 30 investment will see you with 2MB of CHIP and this is a great boon for Octamed 4 - 6.

I used to have an A1200 and an A600 linked up to play octamed sycronusly from pressing the space bar - this at the time gave me 8 channels of good quality audio - I also found that the A600 keyboard is better that the A1200 as it can infact play 3 notes from three keys being pressed at the same time - (the A1200 can not)

the fact that the A600 has IDE is a fantastic boon for the portable-medder - with this you can lump in upto 4GB of Compact flash card - boasting pretty much everything written for octamed as well as a very NICE sample library!!!

you could, with another small investment of about 30 (for a buffered IDE interface) look at adding an optical drive - like a laptop DVDRW - with a small Hack@Home stereo mixer you can have the ability to play CDDA tracks overlayed with Octamed =)

have a look at this thread for a beefed up A600 =)



=)
Zetr0 is offline  
Old 18 September 2010, 19:18   #3
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 44
Posts: 247
Top reply!! Thank you for the excellent info! Greatly appreciated (thumbs up)
Kola is offline  
Old 20 September 2010, 08:19   #4
systmcrsh
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: nyc, usa
Posts: 37
600s are great for octamed + protracker. you will definitely want the extra chip memory and probably a pcmcia fastram card if you plan on doing sampling or audio tracking.
systmcrsh is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Octamed samples transfer from PC to Amiga trydowave support.Hardware 6 26 February 2013 17:01
Octamed 6 Cope Uk request.Apps 21 05 February 2007 15:12
OctaMED nlyang request.Apps 5 23 July 2006 12:37
OctaMED JamesM Nostalgia & memories 6 17 January 2005 18:32
Amiga Music and OctaMED Cactus Nostalgia & memories 6 10 October 2003 10:11

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11297 seconds with 11 queries