English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 19 January 2011, 17:06   #1661
4pLaY
resistance.no
4pLaY's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Norway
Age: 37
Posts: 70
Or you could find someone localy to help you out? if/when you get the card back you could always send it to me and ill install the card for you, should be cheaper then sending it out of Norway.

Quote:
Originally Posted by MrDBUG View Post
I was pretty careful I thought ... but something must have happened along the installation struggle ... I KNEW I shouldnt have "tried this at home" :-(

Idiotproof, nope QED :-S

And it is / was the 28 mhz thank heavens .. Right now I just wish I hadnt attempted it.

Something must have been odd with my A1200 CPU connector.

Wonder if I ship it back to Jens now maybe he can reuse the 030 ? Or replace the connector ?

I wish I had let AmigaKit put it in the miggy, If Ive somehow managed to destroy this poor ACAs INSIDE connector, postage to the uk would have been cheaper :-(
4pLaY is offline  
AdSense AdSense  
Old 19 January 2011, 17:24   #1662
duga
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sweden
Posts: 332
Quote:
Originally Posted by MrDBUG View Post
All hope lost for my ACA ??

Images:
http://picasaweb.google.com/dag.jacobsen/ACA123028#

Seem to have damaged pins inside the edge connector ?? :-(
I cant believe how that could have happened ..

Is there any way of replacing the edge connector in service ?
Would be interesting to see a picture of your edge connector.
duga is offline  
Old 19 January 2011, 22:30   #1663
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
I got an Indivision ECS today, firstly must say its an awesome bit of kit.

Works great on my JVC LCD TV, nice and clear. No vertical lines like I get from the PicassoIV in Native modes so thats great and no flicker as expected in High Res Laced.

Sadly it don't fit with the Apollo 620, so thats given me the kick up the backside I need to get myself an ACA630. Which I'll order next week when the pay check comes in

But I have just been reading over at Amibay that the Indi ECS/A603 and ACA630 don't fit together without some modifacation or at least a riser socket for the Indi ECS.

@Fol is there any news on the solution you were working on for fitting the IndiECS and keeping the Floppy Drive?

Or are you able to supply with the ACA630 the riser socket I need to use the IndiECS?

Its a shame these three items don't all just fit

Steve.
fitzsteve is offline  
Old 19 January 2011, 22:52   #1664
Amigaman
Registered User
Amigaman's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: London
Posts: 116
@Fitzsteve

Hi mate. Just to let you know, the ACA630 and the indivision do fit in together (snug but ok), it really is just the floppy that gets in the way. It would be nice if there could be a kit to re-seat the Indi and keep the floppy.

Also, de-solder the old RF output, and the put the output cable thougth there. The securing nuts grip the metal shield nicely, though slight mod needed on the plastic.

Also, I was VERY tempted by your Apollo listing on Amibay. Very... but just couldn't quite scape the cash together, even at the great price.
Amigaman is offline  
Old 19 January 2011, 23:18   #1665
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,591
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by fitzsteve View Post
I got an Indivision ECS today, firstly must say its an awesome bit of kit.

Works great on my JVC LCD TV, nice and clear. No vertical lines like I get from the PicassoIV in Native modes so thats great and no flicker as expected in High Res Laced.

Sadly it don't fit with the Apollo 620, so thats given me the kick up the backside I need to get myself an ACA630. Which I'll order next week when the pay check comes in

But I have just been reading over at Amibay that the Indi ECS/A603 and ACA630 don't fit together without some modifacation or at least a riser socket for the Indi ECS.

@Fol is there any news on the solution you were working on for fitting the IndiECS and keeping the Floppy Drive?

Or are you able to supply with the ACA630 the riser socket I need to use the IndiECS?

Its a shame these three items don't all just fit

Steve.
Still trying to source the right connector. I was looking while at home, will keeping looking.

The other solution would involve soldering. Id rather not this solution as it can take time to make, plus it would'nt look neat.
I hate things that dont look neat.

Quote:
Originally Posted by Amigaman View Post
@Fitzsteve

Hi mate. Just to let you know, the ACA630 and the indivision do fit in together (snug but ok), it really is just the floppy that gets in the way. It would be nice if there could be a kit to re-seat the Indi and keep the floppy.

Also, de-solder the old RF output, and the put the output cable thougth there. The securing nuts grip the metal shield nicely, though slight mod needed on the plastic.

Also, I was VERY tempted by your Apollo listing on Amibay. Very... but just couldn't quite scape the cash together, even at the great price.
What Amigman said. They fit fine together, just floppy issue.
FOL is offline  
Old 19 January 2011, 23:22   #1666
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by Amigaman View Post
@Fitzsteve

Hi mate. Just to let you know, the ACA630 and the indivision do fit in together (snug but ok), it really is just the floppy that gets in the way. It would be nice if there could be a kit to re-seat the Indi and keep the floppy.

Also, de-solder the old RF output, and the put the output cable thougth there. The securing nuts grip the metal shield nicely, though slight mod needed on the plastic.

Also, I was VERY tempted by your Apollo listing on Amibay. Very... but just couldn't quite scape the cash together, even at the great price.
Thanks very much for the info, I was going to remove the RF since I've never used that. Good to know it fits well

Quote:
Originally Posted by FOL View Post
Still trying to source the right connector. I was looking while at home, will keeping looking.

The other solution would involve soldering. Id rather not this solution as it can take time to make, plus it would'nt look neat.
I hate things that dont look neat.

What Amigman said. They fit fine together, just floppy issue.
Awesome stuff, as long as it all fits together I can live without the floppy for now. Really hope you don't sell out before next week when I finally have the cash to order

Steve.
fitzsteve is offline  
Old 19 January 2011, 23:24   #1667
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,591
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by fitzsteve View Post
Really hope you don't sell out before next week when I finally have the cash to order
Steve.
They are selling fast.
FOL is offline  
Old 19 January 2011, 23:25   #1668
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by FOL View Post
They are selling fast.
Can you hide one for me if I send you a bribe?
fitzsteve is offline  
Old 19 January 2011, 23:32   #1669
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,591
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by fitzsteve View Post
Can you hide one for me if I send you a bribe?
/me looks round
The boss is watching, .

That is a joke by the way, .
FOL is offline  
Old 19 January 2011, 23:56   #1670
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by FOL View Post
/me looks round
The boss is watching, .

That is a joke by the way, .
Lol I know, if they're gone then too bad
fitzsteve is offline  
Old 19 January 2011, 23:58   #1671
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,591
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
I think, Ill setup a support page for the ACA cards.
I think Jens said it was ok to use info from this thread in it.

I should have something sorted soon. Aint had time of late.
Hopefully Ill get chance next week on my week off, .
FOL is offline  
Old 20 January 2011, 00:01   #1672
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by FOL View Post
I think, Ill setup a support page for the ACA cards.
I think Jens said it was ok to use info from this thread in it.

I should have something sorted soon. Aint had time of late.
Hopefully Ill get chance next week on my week off, .
Yep, I think an FAQ is a good idea as the same questions get asked a lot. Lucky when I read stuff I remember is pretty well
fitzsteve is offline  
Old 20 January 2011, 15:34   #1673
Amigaman
Registered User
Amigaman's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: London
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by fitzsteve View Post
Thanks very much for the info, I was going to remove the RF since I've never used that. Good to know it fits well


Steve.
I shall try to get some pics up this weekend of my current setup, and you can see how well it all fits togther.

Graham
Amigaman is offline  
Old 20 January 2011, 16:01   #1674
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by Amigaman View Post
I shall try to get some pics up this weekend of my current setup, and you can see how well it all fits togther.

Graham
Thanks, I appreciate that - plus everyone likes Pics
fitzsteve is offline  
Old 20 January 2011, 20:58   #1675
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Posts: 4,452
Quote:
Originally Posted by rockersuke View Post
As expected, setting the No Disk jumper (as default) killed PCMCIA.
Your DF0 is connected? One way around it could have been to close both NoDisk and BootSel, replace DF0 with a floppy terminator. But it seems if both are jumpered you lose PCMCIA anyway. I will test on mine.

And nice to see picture proof that my predicting (not quite 7.16 MIPS @ 30 MHz) from my ACA630 thread was correct (Not that it was hard to predict, just sayin'...)
Photon is offline  
Old 22 January 2011, 01:47   #1676
rockersuke
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Madrid / Spain
Age: 50
Posts: 253
Quote:
Originally Posted by Photon View Post
And nice to see picture proof that my predicting (not quite 7.16 MIPS @ 30 MHz) from my ACA630 thread was correct (Not that it was hard to predict, just sayin'...)
Then you'll love to know that just setting maprom on made my 7.01 jump to... 7.17!

The card seems to be stable, though not rock-solid-stable. A couple of random crashes in a 3 hour session which afaik might not be even ACA related at all. Still installing and testing a lot of things. Tomorrow my Amiga 600 will try to go networking for her first time!

--
rockersuke is offline  
Old 22 January 2011, 02:47   #1677
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 46
Posts: 1,171
Quote:
Originally Posted by FOL View Post
They are selling fast.
I know what you mean. I really didn't have the $ at the moment, and since I have been waiting several years to get a damn 030 card for a A600 I just had to order one now. Thank god for Paypal credit!

Just got it yesterday infact! It installed beautifully and runs like champ! 1.23 x A3000 speed is nice indeed!
TjLaZer is offline  
Old 22 January 2011, 02:50   #1678
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 46
Posts: 1,171
Has anyone had issues with their CF card not autobooting on a cold boot? Any way to fix this? Get another CF adaptor or card maybe?
TjLaZer is offline  
Old 22 January 2011, 03:03   #1679
Schoenfeld
electricky.
 
Join Date: Jun 2010
Location: out in the wild
Posts: 1,243
Quote:
Originally Posted by TjLaZer View Post
Has anyone had issues with their CF card not autobooting on a cold boot? Any way to fix this? Get another CF adaptor or card maybe?
Try interrupting the reset line of your CF card adapter. It's IDE pin#1.

Jens
Schoenfeld is offline  
Old 22 January 2011, 06:22   #1680
TronPlayer
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: California, US
Posts: 53
Quote:
Originally Posted by TjLaZer View Post
Has anyone had issues with their CF card not autobooting on a cold boot? Any way to fix this? Get another CF adaptor or card maybe?
I have the exact problem. My CF will not cold boot with the ACA installed and I have to perform a reset. It cold boots fine without the ACA installed. Also, I am having a second problem. I have a NTSC machine and am unable to boot into PAL mode if I use the ACATUNE maprom function. Without calling ACATUNE I can boot into PAL mode.
TronPlayer is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Santa's come early... A new scandoubler from Individual Computers NovaCoder News 708 18 October 2016 23:43
Details for the next generation of Flickerfixers from Individual Computers MarkONE News 2438 01 February 2016 13:04
A600 board versions and accelerator cards LePiaf support.Hardware 9 03 September 2012 13:49
Individual Computers Silver Sponsor of the Revision gibs Amiga scene 1 22 April 2011 17:43
New products by individual Computers Paul News 0 30 November 2004 16:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.54826 seconds with 12 queries