English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 08 January 2011, 14:44   #1501
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,591
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by gibs View Post
FOL

Yep sorry, the space is for the Indy.

From what I can remember on this thread Jens said that he didn't knew if the board was working with the HxC...

Anyone has tried ?
Can you post exact info.
Exactly what it does etc etc.

Simply saying it dont work, dont help.
What happens if you disable ACA630 via jumper, does it work then?
FOL is offline  
AdSense AdSense  
Old 08 January 2011, 14:49   #1502
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
I have removed the "Nodisk" jumper, it's working now.

I was uploading a 64 MB video to explain what was happening.
http://dl.dropbox.com/u/1566495/Amig...e/P1030054.MOV (will be available in 14 minutes)

But it's working now

PS: I'm doing a coffee right now, but I don't have my cup ( (kidding)

Last edited by gibs; 08 January 2011 at 14:58.
gibs is offline  
Old 08 January 2011, 15:35   #1503
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,591
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by gibs View Post
I have removed the "Nodisk" jumper, it's working now.

I was uploading a 64 MB video to explain what was happening.
http://dl.dropbox.com/u/1566495/Amig...e/P1030054.MOV (will be available in 14 minutes)

But it's working now

PS: I'm doing a coffee right now, but I don't have my cup ( (kidding)
Sigh, it clearly says in the instructions.
I even posted in my post on Christmas Eve regarding jumpers.
FOL is offline  
Old 08 January 2011, 16:26   #1504
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Fol,

I don't read and remind all posts in the forum :-)
That's what I was saying: this card has been designed to work without internal drive, if not, it would have been more logical to unset this jumper by default

moving on acatune
gibs is offline  
Old 08 January 2011, 18:01   #1505
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
My 1st impression about the ACA630.

As I own a Viper A630 I would say that without using acatune the board is average.

but...

with acatune, it's a real little beast, my feeling on the workbench is that it seems a lot faster. I prefer the ACA630 already. I don't regret my purchase.

Can't wait for aDoom, ScummVM for the Indivision ECS, it's going to kick ass

Question : When I have acatune (on the 1st line of the startup-sequence) I have the intuition window that appear like that : http://dl.dropbox.com/u/1566495/Amiga/ACA630.M4V
Because it's in French I translate : "Intuition try to initialize the workbench screen, close all the windows except drawers."

Is it normal ?

If I remove acatune from the startup-sequence, I don't have it.

Last edited by TCD; 08 January 2011 at 19:47. Reason: Back to back posts merged. Use the edit function.
gibs is offline  
Old 08 January 2011, 18:37   #1506
d0pefish
Registered User
d0pefish's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Newcastle-upon-Tyne, England UK
Age: 29
Posts: 102
Add >NIL: to the end of your Acatune line.

Again, this is mentioned in the Acatune guide.
d0pefish is offline  
Old 08 January 2011, 19:24   #1507
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,591
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by gibs View Post
Fol,

I don't read and remind all posts in the forum :-)
That's what I was saying: this card has been designed to work without internal drive, if not, it would have been more logical to unset this jumper by default

moving on acatune
Oh my.

/me makes a note.
FOL is offline  
Old 08 January 2011, 20:02   #1508
vroom6sri
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Peterborough
Age: 41
Posts: 566
HOORAH!!!! E123C & E125C removed this morning and A1200 has been running for over 4 hours with ZERO lock-ups! Thanks FOL, thanks AmigaKit, thanks Jens!

I am one happy bunny.
vroom6sri is offline  
Old 08 January 2011, 21:07   #1509
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Hooooorraaaaaaaaaaaaaaa !!!!!

Quote:
Originally Posted by d0pefish View Post
Add >NIL: to the end of your Acatune line.

Again, this is mentioned in the Acatune guide.
I don't have it.
On the paper guide given with the card it's written to go on www.icomp.de (for the acatune software) but I didn't find the software there.

I found it on the Oliver Signature, but there is no documentation.

/me is probably blind

Last edited by TCD; 08 January 2011 at 21:28. Reason: Back to back posts merged. Use the edit function.
gibs is offline  
Old 08 January 2011, 21:21   #1510
Peter
Unemployed & Lovin' it
Peter's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kent
Age: 49
Posts: 2,614
Quote:
Originally Posted by fitzsteve View Post
@Peter here is my switch setup, my spare switch is the same type of switch and at the end is a connector that attaches to the jumper pins. Its a simple on/off switch

Cheers Steve!!

Give you a shout soon!
Peter is offline  
Old 08 January 2011, 21:25   #1511
d0pefish
Registered User
d0pefish's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Newcastle-upon-Tyne, England UK
Age: 29
Posts: 102
It's not on the printed guide, it's in ACATune.guide - which has explanations for every ACATune option and is essential reading!

If you don't have it, it's in the original package here:
http://www.icomp.de/t/bin/ACATune_V10.lha

Then there's an updated ACAtune binary you can get from here:
http://eab.abime.net/showpost.php?p=...postcount=1388

Read it
d0pefish is offline  
Old 08 January 2011, 21:30   #1512
tokyoracer
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by gibs View Post
@Tokyoracer : don't invent a story, Cosmos is a polite guy. He has purchased a board, he can do what he wants with it, he's not the kind of guy that will come back crying for taking the board under warranty if something wrong happen. You know what he is going to do in this case ? no ? He is going to unsolder everything and put everything new on the board. ahahah
Have a look at his blog (http://cosmosamiga.blogspot.com/) look at all the mods in 2010. I don't know anybody here that has done much more mods than him.
No he is not out of respect. definitely.
That 630 is a totally unique peice of hardware and since there's no accelerator like it, no matter how much hackery skill one has, only the guy who designed this would know what's what. He's made that point clear but like I said before if you want to put it on the line, good luck to you sir.
 
Old 08 January 2011, 21:35   #1513
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Quote:
Originally Posted by d0pefish View Post
It's not on the printed guide, it's in ACATune.guide - which has explanations for every ACATune option and is essential reading!

If you don't have it, it's in the original package here:
http://www.icomp.de/t/bin/ACATune_V10.lha

Then there's an updated ACAtune binary you can get from here:
http://eab.abime.net/showpost.php?p=...postcount=1388

Read it
FI, from http://www.icomp.de how did you manage to get the lha ? (I mean without the direct link)
Yeah, as I said I already have the binary, and it's working. I was just wondering if this window was normal.
Of course I'm going to read it. There are probably lot of usefull things inside thanks
gibs is offline  
Old 08 January 2011, 21:49   #1514
d0pefish
Registered User
d0pefish's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Newcastle-upon-Tyne, England UK
Age: 29
Posts: 102
Granted, I'm not sure it's actually linked anywhere on Individual's site, but it was posted in the thread back here: http://eab.abime.net/showpost.php?p=...&postcount=996

I'm sure Jens will update his website when he finds some spare time

The guide was also supplied to some Amigakit customers on a floppy (which was just a gesture on AmigaKit's behalf and at their expense).
d0pefish is offline  
Old 08 January 2011, 21:58   #1515
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Quote:
Originally Posted by d0pefish View Post
Granted, I'm not sure it's actually linked anywhere on Individual's site, but it was posted in the thread back here: http://eab.abime.net/showpost.php?p=...&postcount=996

I'm sure Jens will update his website when he finds some spare time

The guide was also supplied to some Amigakit customers on a floppy (which was just a gesture on AmigaKit's behalf and at their expense).
Ok, good to know that I'm not blind or dumb.

So... a customer which don't have a clue about what EAB is, or doesn't understand English and didn't had the floppy on the package (like me) is a bit stuck with acatune.

It would be usefull to put the direct link on the paper or something like this, no ? Because saying read the doc when you don't know where to get it is a bit weird
gibs is offline  
Old 08 January 2011, 22:06   #1516
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,591
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by gibs View Post
Ok, good to know that I'm not blind or dumb.

So... a customer which don't have a clue about what EAB is, or doesn't understand English and didn't had the floppy on the package (like me) is a bit stuck with acatune.
Well that would just be wierd, cause how would you know about the card in the first place .
FOL is offline  
Old 09 January 2011, 00:04   #1517
amigarobbo
Registered User
amigarobbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: UK
Posts: 182
Quote:
Originally Posted by Oliver_A View Post
New Bugfix Update !

I have written a new beta version of ACATune tool, which should make most ACA1230-56Mhz users very happy, because it fixes the following issues:

- Ram (especially RAD disks) is now reset-proof (currently Kick 3.1 or greater only)
- IDE drives recognized after MAPROM

http://eab.abime.net/attachment.php?...1&d=1294335231

In order to activate this feature, the Kickstart ROM needs to be patched after MAPROM. This is done by using the new "p" option. For example:

acatune -maprom * p (internal ROM)
acatune -maprom <kickfile> p (external ROM file)

After installing the patch, the Amiga takes a little longer to boot. In exchange, all of the issues should be fixed.

Have fun!

Update: this update now supports patching 1MB Roms. Be sure that the area in file offset $7ffa6-$7ffe7 is free and not occupied by any ROM module
Seems to working good here!, when I reboot it does flash up a rather odd orange screen. It's def. not a yellow or red screen..
amigarobbo is offline  
Old 09 January 2011, 00:19   #1518
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,591
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by amigarobbo View Post
Seems to working good here!, when I reboot it does flash up a rather odd orange screen. It's def. not a yellow or red screen..
Indeed it does, .

Is that the official colour for the Oliver exeception, .
FOL is offline  
Old 09 January 2011, 00:25   #1519
amigarobbo
Registered User
amigarobbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: UK
Posts: 182
To show a time delay to give the Hard drive to be found?
BTW I'm getting 11979 drystones, 12.5 MIP, 9.84 times standard 1200 Speed according to Sysinfo.
amigarobbo is offline  
Old 09 January 2011, 00:27   #1520
Oliver_A
Soldering Ironman
Oliver_A's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Germany, NRW
Posts: 79
Quote:
Originally Posted by FOL View Post
Indeed it does, .

Is that the official colour for the Oliver exeception, .
I just wanted to pick a colour which hasn't already been chosen by the Amiga OS developers. I'm probably going to change it to something else in the final version.

Glad that somebody finally tested it and reported back positive results.
Oliver_A is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Santa's come early... A new scandoubler from Individual Computers NovaCoder News 708 18 October 2016 23:43
Details for the next generation of Flickerfixers from Individual Computers MarkONE News 2438 01 February 2016 13:04
A600 board versions and accelerator cards LePiaf support.Hardware 9 03 September 2012 13:49
Individual Computers Silver Sponsor of the Revision gibs Amiga scene 1 22 April 2011 17:43
New products by individual Computers Paul News 0 30 November 2004 16:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.61301 seconds with 12 queries