English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 22 November 2011, 12:16   #2221
Mr B
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sweden
Posts: 749
Since there hardly is any left in shops, i'd say sales were ok. ACA1231 would be a indication of the same. But thats just how i see it after passing by different e-shops.
B!
Mr B is offline  
AdSense AdSense  
Old 22 November 2011, 14:30   #2222
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 37
Posts: 1,229
I wish Jens made a new accelerator for A1200 with onboard rtg.
I wish it was something faster than a 060-50 (maybe accompanied by a 68030 for compatibility?)
I wish it was cheaper than 400$

Last edited by ancalimon; 22 November 2011 at 16:25.
ancalimon is offline  
Old 22 November 2011, 17:54   #2223
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,610
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by Schoenfeld View Post
The A300 board has a -01 Gayle, which is partly fixed with a GAL. I haven't managed to get the accelerator to work with the -01 Gayle. The only "fix" I can think of would be to install the -02 Gayle.

Jens
I can confirm this, I have just replaced a gayle -01 with gayle -02 and now the none working A300 board is now working with the ACA630, .
FOL is offline  
Old 22 November 2011, 19:34   #2224
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Posts: 4,516
Quote:
Originally Posted by ancalimon View Post
I wish Jens made a new accelerator for A1200 with onboard rtg.
I wish it was something faster than a 060-50 (maybe accompanied by a 68030 for compatibility?)
I wish it was cheaper than 400$
Make it a plain 68060-80 with LoadsaRam(tm) and I'd pay $600!
Photon is offline  
Old 22 November 2011, 22:54   #2225
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 37
Posts: 1,229
Quote:
Originally Posted by Photon View Post
Make it a plain 68060-80 with LoadsaRam(tm) and I'd pay $600!
they are expensive and hard to find. We need something faster and cheaper.

Also we definitely need RTG. Once again using AGA after so many years, and it's crawling when used for AmigaOS A simple 32 mb cheap graphics chip would do.
ancalimon is offline  
Old 23 November 2011, 05:10   #2226
Synthesize Me
Amigaholics Anonymous

Synthesize Me's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Philadelphia, U.S.A./Bautzen, Germany
Age: 29
Posts: 80
Quote:
Originally Posted by ancalimon View Post
Also we definitely need RTG. Once again using AGA after so many years, and it's crawling when used for AmigaOS A simple 32 mb cheap graphics chip would do.
I totally agree with you on that. RTG would definitely be a HUGE plus and is something that is desperately needed. There aren't even any real options out there except Bvision, which is nearly impossible to get and requires that you already own a Blizzard PPC. An RTG card would fill a huge gap!!
Synthesize Me is offline  
Old 23 November 2011, 10:07   #2227
portarinos
Registered User
portarinos's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Volos / Greece
Age: 40
Posts: 132
RTG would definitely be a killer add-on for an A1200. This would make a huge difference while using a miggy even for simple everyday tasks. But, hey, shouldn't there be any apps/games that would take advantage of the card? Wishful thinking i suppose! Never mind, i go back to sleep
portarinos is offline  
Old 23 November 2011, 10:48   #2228
jiffy
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Netherlands
Posts: 53
Quote:
Originally Posted by portarinos View Post
But, hey, shouldn't there be any apps/games that would take advantage of the card?
Well, everything able to use RTG (all Workbench apps, many more other apps, but barely any games) would be able to use it.

I would very much like a board like that and I think it would fill quite a large gap in the market. It might even be tempting to replace my Blizzard 1260, although I have a huge amount of SCSI-drives in use. Maybe a connector to keep using the Blizzard SCSI could be added? ;-)
jiffy is offline  
Old 23 November 2011, 14:15   #2229
roy bates
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: birmingham
Age: 49
Posts: 2,824
Quote:
Originally Posted by jiffy View Post
Well, everything able to use RTG (all Workbench apps, many more other apps, but barely any games) would be able to use it.

I would very much like a board like that and I think it would fill quite a large gap in the market. It might even be tempting to replace my Blizzard 1260, although I have a huge amount of SCSI-drives in use. Maybe a connector to keep using the Blizzard SCSI could be added? ;-)

the problem with that is to use your blizzard scsi jens would have to make a blizzard card,i dont think thats going to happen.


as for rtg,for the amount of cash youd be spending on rtg you may as well get a mediator.
roy bates is offline  
Old 23 November 2011, 14:45   #2230
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 37
Posts: 1,229
Quote:
Originally Posted by roy bates View Post
the problem with that is to use your blizzard scsi jens would have to make a blizzard card,i dont think thats going to happen.


as for rtg,for the amount of cash youd be spending on rtg you may as well get a mediator.
and put my new A1200 in a tower again? No way! I want to have it in its original case.

I would be very cool if we had some kind of Indivision AGA MK2, Coldfire+030 and RTG combination.

Last edited by ancalimon; 23 November 2011 at 15:31.
ancalimon is offline  
Old 23 November 2011, 16:11   #2231
khph_re
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northampton/UK
Posts: 248
Quote:
Originally Posted by roy bates View Post
as for rtg,for the amount of cash youd be spending on rtg you may as well get a mediator.
There are plenty of mobile chip solutions for graphics, that take up very little power and room,cost next to nothing and are made for bandwidth constrained hardware. The £25 raspberry Pi would blow any Amiga RTG card out of the water, actually, most mobile phone's iv'e owned in the last five years would do that. Getting drivers though, that might be a problem, so might integrating them with the Amiga.
khph_re is offline  
Old 23 November 2011, 22:03   #2232
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Posts: 4,516
I'm sure Jens will make all the right decisions and produce attractive cards, he has so far. But the thing with a 68060 card is that it will be instantly supported, which makes the exclusively small numbers of them that he can afford to make acceptable. Anything that requires software support beyond drivers to be used will be enjoyed by a small percentage of the few buyers, and that sucks bigtime :'(

It's not an easy obstacle to overcome.
Photon is offline  
Old 24 November 2011, 11:58   #2233
khph_re
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northampton/UK
Posts: 248
RTG doesn't bother me that much, in all honesty. It would be nice, but not a necessity.

But 060 speed I would like (but can't afford). I'm sick of watching demo's on my PC that my Amiga can't run

The Demo scene gets the most love on classics, and still amazes me. Other major software has pretty much dried up (commercial quality games and apps).

I expect Jens is waiting for FPGA's to drop in price/gain performance. I think that point is only a couple of years away now.
khph_re is offline  
Old 24 November 2011, 12:38   #2234
roy bates
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: birmingham
Age: 49
Posts: 2,824
Quote:
Originally Posted by khph_re View Post
There are plenty of mobile chip solutions for graphics, that take up very little power and room,cost next to nothing and are made for bandwidth constrained hardware. The £25 raspberry Pi would blow any Amiga RTG card out of the water, actually, most mobile phone's iv'e owned in the last five years would do that. Getting drivers though, that might be a problem, so might integrating them with the Amiga.

to be honest,these sort of solutions are hampered by the bus its on so mentioning the speed it works at on a mobile phone that runs at a minimum of 400mhz wont make the rtg system go any faster on a 32 bit system.

and it wont be cheap,think about the system it might be put to use on and the amount of peaple getting it.and the amount of work to make it run on an amiga,i dont think youll get it for less then 100 pounds do you.
roy bates is offline  
Old 24 November 2011, 13:28   #2235
khph_re
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northampton/UK
Posts: 248
No, nowhere near £100 (I never mentioned £100, I don't think there has ever been an Amiga RTG solution for that price) especially as it will probably need an accelerator to hang off.
The bus on the A1200 will certainly limit it (is it zorro II?, I can't remember). However, if you look up the Raspberry Pi, you'll see the such chips are dirt cheap even in small amounts.
The circuitry needed to interface it would be fairly pricey I should imagine. also, a lot of these chips rely on binary blob drivers, making them all but impossible to port.

There was an RTG card for the A1200, but I can't remember any reviews about the speed.
khph_re is offline  
Old 24 November 2011, 22:16   #2236
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 37
Posts: 1,229
Quote:
Originally Posted by roy bates View Post
to be honest,these sort of solutions are hampered by the bus its on so mentioning the speed it works at on a mobile phone that runs at a minimum of 400mhz wont make the rtg system go any faster on a 32 bit system.

and it wont be cheap,think about the system it might be put to use on and the amount of peaple getting it.and the amount of work to make it run on an amiga,i dont think youll get it for less then 100 pounds do you.
We don't really need a "fast rtg". I won't be trying to emulate WindowsXP and run Crysis on my A1200 after all.

All we want is to be able to "open windows faster", "move windows faster", "fill pixels, rectangles faster" "be able to use more than 16 colours" without system slowing down and things like that.
ancalimon is offline  
Old 24 November 2011, 22:38   #2237
roy bates
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: birmingham
Age: 49
Posts: 2,824
Quote:
Originally Posted by ancalimon View Post
We don't really need a "fast rtg". I won't be trying to emulate WindowsXP and run Crysis on my A1200 after all.

All we want is to be able to "open windows faster", "move windows faster", "fill pixels, rectangles faster" "be able to use more than 16 colours" without system slowing down and things like that.

this is exactly what im talking about,nobody is going to get that sort of performance from a classic amiga system even with 100mhz 060(trust me on this)i just dont think peaple should be comparing mobile phones and pc's that run at 3.2ghz,its never going to be that fast.

im not saying that its imposible,just impractical and very expensive.

at the end of the day if peaple want rtg sysems they may as well have an 040 or 060 or ppc to compliment such a system to speed it up.

also most peaple are happy with ram cards or 030's for playing games.supply and demand if you see what i mean.
roy bates is offline  
Old 25 November 2011, 02:32   #2238
khph_re
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northampton/UK
Posts: 248
i don't trust you on this. Both the ateo and the blizzard provide 8 16 and 24 bit graphics at a good speed, on the a1200 bus, so it's already been done twice.

Ancalimon wants to open windows faster with more colours, you don't need a 100mhz 060 for that. My 40mhz 040 a4000t/rtg comfortably out performs my 2ghz vista laptop for moving and opening windows (ok, vista is crap, but still).
khph_re is offline  
Old 25 November 2011, 10:39   #2239
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,610
Send a message via MSN to FOL
Is'nt this drifting way off topic?
FOL is offline  
Old 25 November 2011, 10:50   #2240
roy bates
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: birmingham
Age: 49
Posts: 2,824
Quote:
Originally Posted by khph_re View Post
No, nowhere near £100 (I never mentioned £100, I don't think there has ever been an Amiga RTG solution for that price) especially as it will probably need an accelerator to hang off.


you dont think so?......cv643d 180 gb pounds, picasso 4 250 gb pounds,and the card that plugs into the ppc cards with permidia,160 gb pounds,or there abouts(i mentioned 100 pounds as a minimum)

on the 1200,you would also need the zorro bus for these cards thats 160 gb pounds,ok lets go pci ,mediator lt4 190 gb pounds,mediator tx 220 gb pounds,are you getting it yet?



The bus on the A1200 will certainly limit it (is it zorro II?, I can't remember)

yes,its a modified zorro 2.


. However, if you look up the Raspberry Pi, you'll see the such chips are dirt cheap even in small amounts.
The circuitry needed to interface it would be fairly pricey I should imagine. also, a lot of these chips rely on binary blob drivers, making them all but impossible to port.


yep. hense the comment above,lets take for example the virge used on earlier pc cards and compare it to the amiga cv643d, 25 gb pounds on the pc when new,on amiga 180 gb pounds when new.



There was an RTG card for the A1200, but I can't remember any reviews about the speed.

cant comment on that,as i dont know what your talking about,but trust me on this if a cheap part was used in a amiga rtg system,after rnd and paying for all the peaple to make the card and do the drivers do you think its going to be cheap............only in numbers my freind,only in numbers.thats why pc cards are so cheap.

but i do remember a one slot adaptor that eyetech used to sell,but you would still need the zorro 2 gfx card to plug into it.

sorry it is drifting off topic fol,but i needed to explain.so lets leave it there.

to be honest i would like to see some 040 or 060 cards,but it may never happen because not many peaple want to pay for the high price tags.

ok,please please jens make an 040 or 060 based card,even if its in a small batch,and please make it with 128mb of ram.

Last edited by prowler; 25 November 2011 at 22:42. Reason: Back-to-back posts merged; please use the Edit button.
roy bates is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Santa's come early... A new scandoubler from Individual Computers NovaCoder News 708 18 October 2016 22:43
Details for the next generation of Flickerfixers from Individual Computers MarkONE News 2438 01 February 2016 12:04
A600 board versions and accelerator cards LePiaf support.Hardware 9 03 September 2012 12:49
Individual Computers Silver Sponsor of the Revision gibs Amiga scene 1 22 April 2011 16:43
New products by individual Computers Paul News 0 30 November 2004 15:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.13105 seconds with 13 queries