English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 29 July 2010, 14:24   #21
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,586
Quote:
Originally Posted by Skope View Post
thgill: If you're gonna do the dumping using only amiga native hw I'd suggest dms instead of straight adf as you get pretty good compression on the images straight away.

DMS is buggy and unreliable. Using TSgui to create the images is a much much better idea.
StingRay is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 July 2010, 14:34   #22
Skope
Protracker
Skope's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: 8364
Posts: 381
Quote:
Originally Posted by logix View Post
@Skope

I strongly disagree.
DMS is an outdated format, and can produce more errors. (the infamous errdms readerror)
This was fine back in the BBS-Days for archiving, but nowadays it's pointless, with Terabytes of HD-Space and Gigahertz's of Computing Power.
I did my first Disk-Backups with dms also, just to convert them later to ADF. And had to dump a few again, because of the mentioned errors.
Also the TOSEC project uses ADF's for archiving.
So please use ADF instead, really! Because even thousands of ADF-Diskimages uncompressed fit easily on a 4-8GB CF-Card
I guess I'm just old fashioned that way. (:

I use dms all the time and can't say I've had much (if any) trouble with it. But if it's unstable like you guys say then sure, adf is way better. Personally I'm sticking with dms since I don't have tb's of hd space and don't really care what tosec's doing. (:

But that's me!

Edit: Just wanna add that I don't mean any disrespect towards tosec by saying what I said above, it's just not my thing.

Last edited by Skope; 29 July 2010 at 14:44.
Skope is offline  
Old 29 July 2010, 14:41   #23
Franko
Happily Retired...
Franko's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Livingston, Scotland
Age: 53
Posts: 63
Quote:
Originally Posted by logix View Post
@Franko

Yes, please Upload your disk-collection to the EAB-Fileserver. The TOSEC Guys will take care of them
Sorry guys, I've been a bit busy installing a new DVD burner. Being new to the internet (see my new member intro) I haven't got a clue about uploading (despite the fact I have been using an Amiga for well over 20 years everyday).

Anyway the ISO file for the DVD is 4.3Gb in size and I would be glad to have it uploaded if its any use to anyone. But as I say I don't have a clue about uploading (I only got my DVD burning progs onto Aminet, cos they were kind enough to let me upload via email, thank's all at Aminet).

I dunno if someone can send me a pm on this site or explain here how to go about it but if they could that would be great.

I might know all their is to know about 'Classic Amigas but when it comes to the internet then I am a DUMMY !!!

Cheers

Franko
Franko is offline  
Old 29 July 2010, 14:43   #24
logix
Guru Meditation
logix's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: N/A
Posts: 75
No prob.

btw, we're all old fashioned around here, one way or the other

so,
@thgill
ADF it is
logix is offline  
Old 29 July 2010, 14:50   #25
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
@Franko
Which OS and version do you use to connect to the internet? Will try to find something suitable for you then
TCD is offline  
Old 29 July 2010, 14:58   #26
Franko
Happily Retired...
Franko's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Livingston, Scotland
Age: 53
Posts: 63
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
@Franko
Which OS and version do you use to connect to the internet? Will try to find something suitable for you then
Dare I Say It... but I'm using an old iMac G4 that I picked up a few weeks ago

I never got round to connecting any of my miggys to the interweb-net-thingy !!!

(just don't call me a traitor !)

Franko
Franko is offline  
Old 29 July 2010, 15:10   #27
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Hehe, no worries Have a look here : http://cyberduck.ch/
Since I don't use a Mac myself, I can't really help you with this specific program, but the basic setup to connect to a FTP server shouldn't be too complicated.
To connect to the FTP server for our file server, use these connection details :
Code:
Address : ftp://eab.whdownload.com
User    : eabftp
Password: Upl0ad3r
Hope this works for you
TCD is offline  
Old 29 July 2010, 16:03   #28
thgill
Registered User

thgill's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Mason, Ohio / USA
Age: 42
Posts: 360
TSgui and ADF format looks like the winning combo.


Looks like I have some work ahead of me starting this weekend.


Thanks everyone for the suggestions.
thgill is offline  
Old 30 July 2010, 02:18   #29
Franko
Happily Retired...
Franko's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Livingston, Scotland
Age: 53
Posts: 63
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Hehe, no worries Have a look here : http://cyberduck.ch/
Since I don't use a Mac myself, I can't really help you with this specific program, but the basic setup to connect to a FTP server shouldn't be too complicated.
To connect to the FTP server for our file server, use these connection details :
Code:
Address : ftp://eab.whdownload.com
User    : eabftp
Password: Upl0ad3r
Hope this works for you
Hi TheCyberDruid, had to go out today, wasn't expecting to be back this late.
I've just took a look at that link you posted, that prog is for MAC OX10.5 my poxy mac only runs 10.4, but now I know what I need to find, I'll scour the internet first thing in the morning for one that I can run and start trying to upload tommorow.

Hopefully by sometime tomorrow afternoon I should have managed to upload the ISO file.

Might take a bit longer cos i've only been using a mac for about 4-5 weeks and Im still sussing it out. (That's why I've always used Amigas, they have the best OS system ever created)

Anyway hopefully sometime tomorrow my little treasure trove will be uploaded for all the Amiga world to share.

Be on it first thing in the morning...

Cheers

Franko
Franko is offline  
Old 30 July 2010, 02:25   #30
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Yay! Hope you find a good FTP client for 10.4 Thanks a lot for having a look and uploading your collection Don't hesitate to ask questions, as we're a pretty helpful bunch here

Last edited by TCD; 30 July 2010 at 02:35. Reason: typo
TCD is offline  
Old 30 July 2010, 02:27   #31
Franko
Happily Retired...
Franko's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Livingston, Scotland
Age: 53
Posts: 63
Cheers.. see you in the morning, (off to bed now, i've had a long crappy day !!!)

Franko
Franko is offline  
Old 30 July 2010, 03:14   #32
ma693541
Computer Wizard

ma693541's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ramberg/Norway
Posts: 597
Thumbs up FTP Client Mac OS X

Hi Franko, try this link, it have a lot of FTP Clients for Mac OS X;
http://www.pure-mac.com/ftp.html
ma693541 is offline  
Old 30 July 2010, 15:43   #33
Franko
Happily Retired...
Franko's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Livingston, Scotland
Age: 53
Posts: 63
Hi folks

Spent all morning just trying to get the ISO image onto this iMac, eventually found some info and got it onto the HD. Then I had to scour the internet to find some sort of FTP server (thanks all, for the hints).

I only managed to find one about 30 mins ago that would run on this mac (OSX 10.4.11), just trying to figure out right now how to set it up and use it. Hopefully, very shortly I'll be able to begin the upload, reckon it might take a while cos the ISO is over 4Gb in size.

I wish my amiga was able to be online, cos my own DVD utils I wrote would have done it in half the time it took this ruddy iMac to do...

Anyway I'm going to head back to this Cyberduck prog and try and start the upload.

Cheers everyone

Franko
Franko is offline  
Old 30 July 2010, 15:53   #34
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by Franko View Post
Then I had to scour the internet to find some sort of FTP server (thanks all, for the hints).
You need a FTP client, not a server mate Important difference
TCD is offline  
Old 30 July 2010, 16:45   #35
Franko
Happily Retired...
Franko's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Livingston, Scotland
Age: 53
Posts: 63
Hi TheCyberDruid

I've got the Server Client set up now, but when I try to connect using the info you gave above

FTP://eab.whdownload.com
User: eabftp
Password Up10ad3r

I keep geting the following message...

eab.whdownload.com OK
the entered user 'eabftp' or password is incorrect
connection failed

This is doing my head in...
I think it might be the password cos even as I am typing this I can't get the font this browers using to match the 3rd & 4th letter of the password !!!

are they the letters l & 0 or the numbers 1 & 0, this is bizzare they don't show up here or anywhere I type as they appear in you post, help !!!

Franko
Franko is offline  
Old 30 July 2010, 16:47   #36
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
It's [uppercase u]p[one][zero]ad[three]r
I hope that makes sense
TCD is offline  
Old 30 July 2010, 16:52   #37
Franko
Happily Retired...
Franko's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Livingston, Scotland
Age: 53
Posts: 63
I've tried that, but get the same error message...
I'll restart the client and give it another go.
Franko is offline  
Old 30 July 2010, 17:19   #38
Franko
Happily Retired...
Franko's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Livingston, Scotland
Age: 53
Posts: 63
tried restarting the client (ClassicFTP), but still keep getting the message

cannot logon either username "ebaftp" or password incorrect...

I'd be quicker sending the thing by Air Mail !!!

Franko
Franko is offline  
Old 30 July 2010, 17:40   #39
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by Franko View Post
cannot logon either username "ebaftp" or password incorrect...
Sorry, I got confused myself
It's [uppercase u]pl[zero]ad[three]
Oh and 'eabftp' of course
TCD is offline  
Old 30 July 2010, 17:43   #40
Franko
Happily Retired...
Franko's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Livingston, Scotland
Age: 53
Posts: 63
Ok, I'll give that a try now...

(fingers crossed)
Franko is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Andreas' TOSEC disk fixing project andreas project.TOSEC (amiga only) 51 18 April 2014 10:56
A1200D Project - Mechanical Compat. Advice rikbliz support.Hardware 33 22 August 2012 14:58
Advice Needed On Black 1200 Project chrispy Hardware mods 41 16 October 2010 14:00
Amiga Docs Disk Preservation Project mrodfr News 10 17 February 2007 19:24
Project - X data disk Djay support.Games 6 27 February 2003 16:49

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.24437 seconds with 11 queries