English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 27 July 2010, 17:25   #1
kayt
 
Posts: n/a
Eek AmigaXL install error (tar exit code)

ok this drive me crazy already!!!!

for the past 3 days I've trying to install AmigaXL from QNX, that runs in VMware under Win7.

First I have downloaded QNX 6.4. and there was no Installer app there. So I managed to get QNX 6.1. Then I mounted AmigaXL CD, opened Installer, added a AmigaXL repository, checjed that I need to install AmigaXL package, then I hit isstall button and I get this damn message, that says "tar exit code=2"...


Ok, then via Installer I check User Repository, checked the "AmigaOS XL x86", hit "activate" button...

Then Amiga XL appeared under Utilities menu in the Launch button. I hit it and nothing happens!!!

I believe this tar exit code is the one to blame..

Please give me some hints how to solve this unsolvable thing!!!
 
AdSense AdSense  
Old 27 July 2010, 22:46   #2
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,206
Quote:
Originally Posted by kayt View Post
ok this drive me crazy already!!!!

for the past 3 days I've trying to install AmigaXL from QNX, that runs in VMware under Win7.

First I have downloaded QNX 6.4. and there was no Installer app there. So I managed to get QNX 6.1. Then I mounted AmigaXL CD, opened Installer, added a AmigaXL repository, checjed that I need to install AmigaXL package, then I hit isstall button and I get this damn message, that says "tar exit code=2"...

Ok, then via Installer I check User Repository, checked the "AmigaOS XL x86", hit "activate" button...

Then Amiga XL appeared under Utilities menu in the Launch button. I hit it and nothing happens!!!

I believe this tar exit code is the one to blame..

Please give me some hints how to solve this unsolvable thing!!!
Hi kayt,

I'm not surprised this is driving you crazy!

Since the Amithlon/Amiga OSXL and QNX installation CD set was issued without documentation, it's bad enough trying to figure out how to install AmigaXL on fully supported hardware booting from a freshly created QNX partition on an otherwise empty hard drive without the added complications of running it in VMWare under Win7 on hardware which is almost certainly unsupported by QNX and AmigaXL.

I have QNX 6.1 and AmigaXL installed and running on a Pentium III 1GHz 256MB RAM machine with an nVidia Geforce 2 MX400 64MB AGP graphics card.

There is a thread here on EAB which discusses AmigaXL installation:
AmigaOS XL Manual installation instructions?
I would suggest that you have a read through it to see if you can gain any inspiration.

My messages were posted there while I was actually recreating my original installation for the purpose of writing an installation guide, so you won't get anything with more immediacy than that.

I imagine that unsupported hardware will ultimately prevent the successful installation of AmigaXL onto your VMWare/Win7 PC, but I would guess that the tar exit code message is caused either by a corrupt archive (are you using an original AmigaOS XL CD?) or insufficient hard disk space to decompress the file.

In the AmigaOS XL Manual thread, a combination of this post and this one will give you the closest you will get to an installation manual.

I hope this helps.
prowler is offline  
Old 28 July 2010, 13:39   #3
kayt
 
Posts: n/a
Thanks for the info!
Well, I have made up a new virtual machine with 5gb hdd space, installed QNX6.1, but formated only half of it, added repo, installed and this time there were no error.. strange, but in result I have finally fired up AmigaOS XL!
 
Old 28 July 2010, 23:00   #4
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,206
Quote:
Originally Posted by kayt View Post
Well, I have made up a new virtual machine with 5gb hdd space, installed QNX6.1, but formated only half of it, added repo, installed and this time there were no error.. strange, but in result I have finally fired up AmigaOS XL!
That's very interesting. I'm really surprised you were able to get it running. Please elaborate.

In particular,

(1) What hardware are you running it on?

(2) How are you bridging the gulf between your hardware and the QNX6.1/AmigaOS XL-supported hardware?

(3) Does VMWare incorporate hardware emulation?

Thankyou.
prowler is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clean exit of code Vikke Coders. Asm / Hardware 9 23 March 2013 22:38
ExecuteStartup Return Code Error markpage support.Games 3 02 March 2011 13:44
WinUAE 1.5.3+ Quantum Bigfoot 2.5Gb: Error code 0:112 Rakki support.WinUAE 9 21 September 2010 20:03
CardReset reset error code 10 Smiley support.Hardware 2 13 August 2006 01:28
'Error code 121' - What does it mean? Tim Janssen request.Old Rare Games 11 13 November 2003 13:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.18201 seconds with 11 queries