English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 14 July 2010, 16:43   #21
ck1200
CBM & Retro Mad
ck1200's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: North Wales/Wirral Uk
Age: 35
Posts: 611
Send a message via MSN to ck1200 Send a message via Yahoo to ck1200
Quote:
Originally Posted by Baboon View Post
I forgot about e-type as that was another beaut I used to play while at school.
Yeah it was a great game! ... i got good at that but would prob suck at it now

I managed to get that and crytal on floppy so gotta get an a3000 one day
ck1200 is offline  
AdSense AdSense  
Old 15 July 2010, 20:03   #22
mjnurney
Registered User

 
Join Date: Aug 2009
Location: Milton Keynes
Posts: 262
i didnt but the A7000 , someone else did . so ive started building an Aros system with Amiga emulation built in - i cant justify the cost of a machine which cannot use the internet! an sadly the A1200 amiga cant easily do this , a ppc Amiga is big money !

Anyway if anyone is interested i will post my adventures in Aros and its Amiga capability...while keeping an eye open for an A3000 archie lol
mjnurney is offline  
Old 15 July 2010, 21:16   #23
ck1200
CBM & Retro Mad
ck1200's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: North Wales/Wirral Uk
Age: 35
Posts: 611
Send a message via MSN to ck1200 Send a message via Yahoo to ck1200
Out of the a3000,a3010 & a3020 is the first best for game compatibility? and are there many titles that wont work on the later models

Thanks
ck1200 is offline  
Old 16 July 2010, 00:04   #24
Tom Walker
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Nottingham / UK
Posts: 58
A3000 is probably best. Zarch, Conquerer, and Enter the Realm all have problems above 8mhz. Also A3000s can be fitted with ARM3 upgrades which will boost speed massively (8->25mhz usually) , but can also be slowed back to normal speed with *cache off. And there are probably a few older games whose protection only works on A3000.

Downside is double density floppies only, no built-in joystick interface (A3010 only) and no built-in IDE interface (A3020 only). Oh, and Fire & Ice won't work properly - but it's a mediocre port so you're not missing much.
Tom Walker is offline  
Old 16 July 2010, 00:10   #25
ck1200
CBM & Retro Mad
ck1200's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: North Wales/Wirral Uk
Age: 35
Posts: 611
Send a message via MSN to ck1200 Send a message via Yahoo to ck1200
Thanks for the info just what i needed a3000 with upgrade sounds best option for me

Chris
ck1200 is offline  
Old 16 July 2010, 11:25   #26
deicidal
Registered Insane

deicidal's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ununited Kingdom
Posts: 775
All this talk is certanly making me think about getting my hands on one
deicidal is offline  
Old 16 July 2010, 12:45   #27
Christian
Zone Friend

Christian's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Gloucestershire
Age: 44
Posts: 218
Arculator is now pretty good. Was playing Chocks Away!, E-Type, Conqueror & Fireball II on it only yesterday

http://b-em.bbcmicro.com/arculator/
Christian is offline  
Old 16 July 2010, 13:47   #28
Baboon
Moon Monkey
Baboon's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Plymouth, Devon
Posts: 376
I've never tried an arc emulator before - but after reading this thread and getting nostalgic over some of the games I played at school I think I'll give it a go.

Last edited by Baboon; 17 July 2010 at 00:03.
Baboon is offline  
Old 16 July 2010, 23:32   #29
ck1200
CBM & Retro Mad
ck1200's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: North Wales/Wirral Uk
Age: 35
Posts: 611
Send a message via MSN to ck1200 Send a message via Yahoo to ck1200
i tried one once but not the above, could just not figure it out though....so vowed to get an a3000 lol!
ck1200 is offline  
Old 17 July 2010, 11:26   #30
Baboon
Moon Monkey
Baboon's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Plymouth, Devon
Posts: 376
Well I've got the emu running nicely. ...although I'm finding e-type almost impossible to play! lol
Baboon is offline  
Old 17 July 2010, 12:34   #31
asm1
Registered User
asm1's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Glasgow, Scotland
Age: 37
Posts: 637
If you go to the Qube server (link above) Charlie has put together a "ready to go" arculator environmentbuild. "Classic Risc OS" has lots of things built in. Double click and go.
asm1 is offline  
Old 17 July 2010, 17:57   #32
ck1200
CBM & Retro Mad
ck1200's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: North Wales/Wirral Uk
Age: 35
Posts: 611
Send a message via MSN to ck1200 Send a message via Yahoo to ck1200
Quote:
Originally Posted by Baboon View Post
Well I've got the emu running nicely. ...although I'm finding e-type almost impossible to play! lol
control pad related as in reaction?
ck1200 is offline  
Old 17 July 2010, 22:11   #33
Baboon
Moon Monkey
Baboon's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Plymouth, Devon
Posts: 376
Quote:
Originally Posted by asm1 View Post
If you go to the Qube server (link above) Charlie has put together a "ready to go" arculator environmentbuild. "Classic Risc OS" has lots of things built in. Double click and go.
I've been more successful running games on Arculator than RPCEmu though?

On RPCemu it seems to take ages to load the adf into memory and then when I click the executable I'm getting errors when its trying to boot it? ...but on arculator the games I've tried seem to work fine every time (and the only thing I configured is changing the setting to arm3 33mhz to speed it up).

I'm obviously a complete noob to both arc emu's but for quickly playing games arculator seems to work fine for me.


Quote:
Originally Posted by ck1200 View Post
control pad related as in reaction?
I think I'm just crap at the game? lol I can't seem to control the car very well using the mouse? ..although its been many moons since I played it originally.


I've got my games, demos and apps from the arc tosec but I can't find two games I wanted to play on the emu that I remember from my school days (BattleChess and Virus)? Do dumps of these exist and are they playable on the arc emu's? ...also are they different to the omeba versions or just quick ports??
Baboon is offline  
Old 17 July 2010, 22:23   #34
ck1200
CBM & Retro Mad
ck1200's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: North Wales/Wirral Uk
Age: 35
Posts: 611
Send a message via MSN to ck1200 Send a message via Yahoo to ck1200
Quote:
I think I'm just crap at the game? lol I can't seem to control the car very well using the mouse? ..although its been many moons since I played it originally.
Ahhh ok i wonder if this is more the moue reaction though with it being laser or optical? i notice it through win uae with some amiga games


Quote:
I've got my games, demos and apps from the arc tosec but I can't find two games I wanted to play on the emu that I remember from my school days (BattleChess and Virus)? Do dumps of these exist and are they playable on the arc emu's? ...also are they different to the omeba versions or just quick ports??
I remember virus but did not know battle chess was available acorn wise sorry, great game though!
ck1200 is offline  
Old 17 July 2010, 23:02   #35
Baboon
Moon Monkey
Baboon's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Plymouth, Devon
Posts: 376
Quote:
Originally Posted by ck1200 View Post
Ahhh ok i wonder if this is more the moue reaction though with it being laser or optical? i notice it through win uae with some amiga games
I've got another mouse about somewhere here so will give that a go.


Quote:
Originally Posted by ck1200 View Post
I remember virus but did not know battle chess was available acorn wise sorry, great game though!
I just did a quick google for the arc game Virus and...

"Zarch started off as a demo called Lander and was bundled with almost all releases of the Acorn Archimedes. Zarch was later renamed as Virus and ported to the Commodore Amiga..." - Source: http://en.wikipedia.org/wiki/Zarch


I'll keep hunting.


Also sorry to take this thread slightly offtopic from mjnurney purchasing an arc!
Baboon is offline  
Old 17 July 2010, 23:37   #36
ck1200
CBM & Retro Mad
ck1200's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: North Wales/Wirral Uk
Age: 35
Posts: 611
Send a message via MSN to ck1200 Send a message via Yahoo to ck1200
Let us know
ck1200 is offline  
Old 28 December 2010, 15:41   #37
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,816
Virus vs Zarch: [ Show youtube player ]
s2325 is offline  
Old 05 November 2012, 02:37   #38
Codetapper
2 contact me: email only!

Codetapper's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Auckland / New Zealand
Posts: 3,135
My work is about to throw out 2 Acorn A7000 computers. Do you think they are worth saving?
Codetapper is offline  
Old 05 November 2012, 03:13   #39
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,816
Sure, why not?
s2325 is offline  
Old 05 November 2012, 06:17   #40
Codetapper
2 contact me: email only!

Codetapper's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Auckland / New Zealand
Posts: 3,135
OK let me rephrase that slightly. I have no interest in Acorn's. I just would rather see them go to someone that wants them rather than the trash. Do you think there's much of a retro scene for Acorn's?

If there's anyone in the Auckland region that wants them free, you are welcome to them.
Codetapper is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What is the best Acorn Archimedes Model mfletcher Retrogaming General Discussion 40 17 July 2017 22:53
Last Ninja Acorn Archimedes version? laffer request.Old Rare Games 151 17 March 2010 23:56
Acorn Archimedes? SilentBob Nostalgia & memories 36 02 March 2010 09:51
Acorn Archimedes, and how its almost impossible to emulate MethodGit Retrogaming General Discussion 28 25 February 2010 22:35
Sensible Soccer (Acorn Archimedes Version) Kyon request.Old Rare Games 36 29 July 2009 14:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.21426 seconds with 11 queries