English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene > Member Introductions

 
 
Thread Tools
Old 29 May 2010, 22:25   #1
tekkendp
Registered User
tekkendp's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Brum/UK
Posts: 12
Hello all

Hi guys,

Another noob from sunny England.

First of all - I would like to thank Whiteb and Cammy for their help and advice. I have now the proud owner of a heavily used but still in good shape A1200. Most of the disks that came with it are toast, but I managed to get Jaguar XJ220 running. Forgot how good Martin Iveson's music was.

So I hope to get to know you all a little better.
tekkendp is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 May 2010, 22:47   #2
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,203
Hi tekkendp, and welcome to EAB!

You're off to a good start by getting yourself an A1200!
prowler is offline  
Old 29 May 2010, 22:49   #3
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,706
Welcome
amigakit.com is offline  
Old 29 May 2010, 23:39   #4
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 30
Posts: 10,932
Welcome aboard!

Don't forget to check out our super fab fun games competitions as seen in my sig

(Oh come on, I haven't spammed the forum with it for a while...)
Graham Humphrey is offline  
Old 30 May 2010, 04:19   #5
Muzkat
Into the Wonderful
Muzkat's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Earthrealm
Age: 36
Posts: 1,279
Welcome matey.
Muzkat is offline  
Old 30 May 2010, 11:24   #6
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Hola tekkendp y bienvenido a la EAB

Try Lotus (2) aswell and Turrican and Ruff 'n Tumble and... ah, you know Enjoy your stay
TCD is offline  
Old 30 May 2010, 14:42   #7
ck1200
CBM & Retro Mad
ck1200's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: North Wales/Wirral Uk
Age: 35
Posts: 611
Send a message via MSN to ck1200 Send a message via Yahoo to ck1200
Welcome any upgrade plans for the 1200?
ck1200 is offline  
Old 30 May 2010, 21:23   #8
tekkendp
Registered User
tekkendp's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Brum/UK
Posts: 12
Thanks for the welcome guys.

@Prowler - I always wanted a 1200. I had an original 500, and then a 600. Slowly moving up the Commodore food chain.

@Amigakit - nice shop. I have seen a couple of things I would like to get soon.

@Graham - who could refuse a challenge like that? I just need to get some method of creating my own Amiga discs from adf's and then I'm in.

@Muzkat - cheers!

@TheCyberDruid - Lotus 2 was the best of the series for me too. Always liked Vroom though, faster and smoother. And you're talking to an old Turrican head here. Again the second game was the best one.

@ck1200 - Would love to add a hard drive, and get an acelerator with at least 8mb of fast ram. Finally, sort out the case and yellowed keyboard. Maybe sacrifice a CDTV keyboard to the gods of vanity!!
tekkendp is offline  
Old 31 May 2010, 02:36   #9
Djay
breakpointUK.com

Djay's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Founders System
Age: 41
Posts: 3,089
Send a message via MSN to Djay
hi tekkendp
for adf transfer goto amigakit.com, busy EasyADF, this plugs into your Amiga's PCMCIA and allows you to read and write to a cf card... comes with easy software to transfer adf to real disk, so grab some while you are there...

...if you need anything, then just request we all have loads of ermm stuff

welcome
Djay is offline  
Old 31 May 2010, 02:59   #10
tekkendp
Registered User
tekkendp's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Brum/UK
Posts: 12
@Djay - Thanks. I have been doing loads, and loads and loads of reading to get my head around what I would need to get to have a nice WHDLoad machine (trying to make the A1200 as close to a gaming console as possible). The EasyADF is on my shopping list:-

1) 8MB RAM card - is this enough or just the bear minimum for WHDLoad?
2) 4GB CF HD
3) EasyADF Transfer Kit

What do you guys think? Is this a sensible list for a gaming 1200? I have been thinking about an accelerator with 32 or 64MB of fast ram. But I haven't really found any use of that. Or are there Amiga games that will need that kind of horse power? Would having an accelerator speed up games like Microprose F1GP? Is a 4GB CF HD enough, or should I get an 8 or 16GB card?



Sorry for all the questions. I guess this is why member introductions is in the problems section!!
tekkendp is offline  
Old 31 May 2010, 08:44   #11
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by tekkendp View Post
And you're talking to an old Turrican head here. Again the second game was the best one.
*IS* mate, is
TCD is offline  
Old 31 May 2010, 12:59   #12
ck1200
CBM & Retro Mad
ck1200's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: North Wales/Wirral Uk
Age: 35
Posts: 611
Send a message via MSN to ck1200 Send a message via Yahoo to ck1200
Quote:
Originally Posted by tekkendp View Post
@ck1200 - Would love to add a hard drive, and get an acelerator with at least 8mb of fast ram. Finally, sort out the case and yellowed keyboard. Maybe sacrifice a CDTV keyboard to the gods of vanity!!
Sounds good i have a 2.5 ide drive but i guess a cf is the way forward now, and yes a 8mb card will really help i'm using one from a memeber on here now until i get an 030 or similar, oh but just to say you can still get new old stock 1200 keyboards on amikit

Chris
ck1200 is offline  
Old 01 June 2010, 00:05   #13
phipscube
WipEout Fanboi
phipscube's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Hillerød / Denmark
Age: 41
Posts: 262
I really recommend Easy ADF, I got mine from AmigaKit last month and its quite a god send for transferring. You'll have it set up in minutes too. It lives up to its name
phipscube is offline  
Old 01 June 2010, 00:43   #14
PowerPie5000
Miggy Ate My Hamster!
PowerPie5000's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Blackpool, UK
Posts: 1,561
Quote:
Originally Posted by tekkendp View Post
I have been thinking about an accelerator with 32 or 64MB of fast ram. But I haven't really found any use of that. Or are there Amiga games that will need that kind of horse power?
There are a few A1200 (AGA) specific games that would love a 030 accelerator mainly FPS games such as Alien Breed 3D, Gloom, Breathless and some other games (and many demo's)... But an 8mb RAM expansion will do fine for most WHDLoad gaming. Welcome and have fun
PowerPie5000 is offline  
Old 01 June 2010, 00:49   #15
slk486
Registered Looser
 
Join Date: Apr 2010
Location: Denmark
Posts: 336
Welcome!

Hope you'll enjoy your stay as much as I have
slk486 is offline  
Old 01 June 2010, 00:53   #16
Dastardly
Into the Wonderful

Dastardly's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Gods Country
Age: 42
Posts: 2,111
Welcome!
Dastardly is offline  
Old 01 June 2010, 09:26   #17
tekkendp
Registered User
tekkendp's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Brum/UK
Posts: 12
@TheCyberDruid - Sorry *IS* the best version. You Turrican fanboi!!!!! Just wish they would finish and release Turrican 3D.

@ck1200 - Amigakit has some nice, ahem Amiga kit. I will be getting his 4GB CF 1200 package. And don't worry, I don't have the heart to "harm" an innocent CDTV keyboard. I can tell you are worried about their wellbeing.

@Phipscube - I have read only good things about the kit and Amigakit, so at this point it's a no brainer

@Powerpie5000 - Thanks. Still thinking, as the accelerator will allow me to run a more modern and better looking WB, the newer games, and that feeling of poooower!!!!! But geting 8MB will be a cheaper option. Aaaargh!!! Too many choices

@Slk486 and Dastardly - Thanks for the welcome.
tekkendp is offline  
Old 01 June 2010, 09:52   #18
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 41
Posts: 3,133
hi, and yes turrican2 is the best
turrican3 is offline  
Old 02 June 2010, 17:52   #19
tekkendp
Registered User
tekkendp's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Brum/UK
Posts: 12
Well I have taken the plunge and ordered an ADF Transfer kit and a Scart kit (Gold of course, gotta bling up the old girl!!!). After that it's going to be an accelerator, 8mb minimum fast ram and a compact flash harddrive install.

@Turrican3 - thanks for the welcome. Just curious, you prefer Turrican 2, so why call yourself Turrican 3?
tekkendp is offline  
Old 02 June 2010, 19:30   #20
ck1200
CBM & Retro Mad
ck1200's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: North Wales/Wirral Uk
Age: 35
Posts: 611
Send a message via MSN to ck1200 Send a message via Yahoo to ck1200
Quote:
Originally Posted by tekkendp View Post
Well I have taken the plunge and ordered an ADF Transfer kit and a Scart kit (Gold of course, gotta bling up the old girl!!!). After that it's going to be an accelerator, 8mb minimum fast ram and a compact flash harddrive install.

@Turrican3 - thanks for the welcome. Just curious, you prefer Turrican 2, so why call yourself Turrican 3?
Some good plans there! and the 8mb card i'm using certainly opened up the 1200 for me lol, i could however live with a cdtv keyboard sacrifice if it was to make a 1200 better
ck1200 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.30529 seconds with 10 queries