English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 25 May 2010, 00:19   #1
MethodGit
Junior Member
MethodGit's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: The Streets
Age: 33
Posts: 2,723
Will Pandora be the one to give birth to a proper portable Amiga emulator?

While WinUAE is naturally the best at it altogether, I would like to one day be able to take its power and capability with me on the move, and in a nifty handheld device. WinUAE-X is/was the best effort in the console world, but everything else so far has had to stick with UAE4ALL which - while good in its own right - naturally has a lot less functionality. PSPUAE is a valiant standout effort, but alas I believe it's stuck having to cope with the fact that its host hardware just isn't meaty enough to chug the whole hog at full speed ahead.

Pandora may well be the one handheld to achieve the ultimate feat if whoever the lucky programmer is plays their cards right - I feel it deserves a lot more than just another quick port of UAE4ALL. Wouldn't it be nice to run a nice ClassicWB/WHDLoad setup from the palm of your hand, or emulate your favourite and under-rated CDTV/CD title?

I await with long baited breath for what the future holds.
MethodGit is offline  
AdSense AdSense  
Old 25 May 2010, 00:25   #2
seuden
uber cool demi god

seuden's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Kent/England
Posts: 1,905
I think the PSP would be meaty enough if there was someone with enough time and coding knowledge.
seuden is offline  
Old 25 May 2010, 00:27   #3
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
I think no.
killergorilla is offline  
Old 25 May 2010, 00:37   #4
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
Obvisouly not good enough for all Amiga resolutions.

Quote:
800x480 4.3" 16.7 Millionen Farben Touchscreen LCD
Retro-Nerd is offline  
Old 25 May 2010, 01:30   #5
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
Exactly
killergorilla is offline  
Old 25 May 2010, 02:47   #6
MethodGit
Junior Member
MethodGit's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: The Streets
Age: 33
Posts: 2,723
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Obvisouly not good enough for all Amiga resolutions.
Name me an Amiga game which necessitated the use of higher resolutions.


Also, WinUAE-X couldn't do higher resolutions either - did that put people off?
MethodGit is offline  
Old 25 May 2010, 03:00   #7
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
project x, alien breed, benefactor, superfrog...

Last edited by killergorilla; 25 May 2010 at 18:04. Reason: I wrongly put Qwak in the list
killergorilla is offline  
Old 25 May 2010, 04:04   #8
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
You need double pixel and x480 isn't enough. So you have to interpolate 640x512 or higher. It seems pretty stupid to use a 16:9 aspect with a 800x480 resolution.
Retro-Nerd is offline  
Old 25 May 2010, 04:41   #9
MethodGit
Junior Member
MethodGit's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: The Streets
Age: 33
Posts: 2,723
I think we got our wires mixed up - I thought you were talking about resolutions like 1024x768, 1280x1024..... Picasso96 resolutions and what not.
MethodGit is offline  
Old 25 May 2010, 08:41   #10
T_hairy_bootson
Workbitch 1.3

T_hairy_bootson's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Melbourne, Australia
Age: 40
Posts: 2,028
[ Show youtube player ]

Whats missing on superfrog?
T_hairy_bootson is offline  
Old 25 May 2010, 09:23   #11
seuden
uber cool demi god

seuden's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Kent/England
Posts: 1,905
[ Show youtube player ]
seuden is offline  
Old 25 May 2010, 10:13   #12
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
Quote:
Originally Posted by T_hairy_bootson View Post
[ Show youtube player ]

Whats missing on superfrog?
Take a look at the screenshots on HOL. The bottom part of the screen is missing, you can't see the coin.

They should have gone for 512 pixels high. Silly them!
killergorilla is offline  
Old 25 May 2010, 10:14   #13
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
Quote:
Originally Posted by MethodGit View Post
I think we got our wires mixed up - I thought you were talking about resolutions like 1024x768, 1280x1024..... Picasso96 resolutions and what not.
You got YOUR wires mixed up
killergorilla is offline  
Old 25 May 2010, 10:16   #14
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Maybe.
TCD is offline  
Old 25 May 2010, 12:39   #15
T_hairy_bootson
Workbitch 1.3

T_hairy_bootson's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Melbourne, Australia
Age: 40
Posts: 2,028
The psp isnt 512 pixels high either and doesn't look too bad, so its up to the emulator authors to support these modes by missing pixels or half pixels or whatever.
T_hairy_bootson is offline  
Old 25 May 2010, 12:51   #16
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
Does anything handheld have the ideal resolution for Amiga emulation?

Not including smartphones and the like, because their controls are terrible.
killergorilla is offline  
Old 25 May 2010, 13:00   #17
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,811
Cheap PackardBell PocketGear 2030 have ideal screen for Atari ST games (240x320) but it may be too low for Amiga games.
s2325 is offline  
Old 25 May 2010, 17:18   #18
Npl
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Vienna / Austria
Age: 38
Posts: 257
most (all?) games dont use the full vertical resolution, TVs dint display it either and games thus werent dependent on it.
Cutting off those 32 pixels wouldnt affect anything but running workbench in full http://en.wikipedia.org/wiki/Overscan mode.
Npl is offline  
Old 25 May 2010, 17:20   #19
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
Erm.. My TV displayed all of it.

Any game which is designed to make the most of PAL screen will not be fully displayed.
killergorilla is offline  
Old 25 May 2010, 17:31   #20
Npl
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Vienna / Austria
Age: 38
Posts: 257
Quote:
Originally Posted by killergorilla View Post
Erm.. My TV displayed all of it.

Any game which is designed to make the most of PAL screen will not be fully displayed.
Any game I ever played in WinUAE (full Pal res) has black bars (unless you of course mess around with scalers), which makes sense as Pal TVs are at best supposed to display 96.5% of the full height. Mind naming a single one that does use the full resolution?
Npl is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Portable Amiga Vars191 Amiga scene 20 19 June 2014 07:38
Portable Amiga anyone?? picman Amiga scene 31 15 October 2010 17:17
Pandora video of Amiga Emulator tonyyeb Amiga scene 16 17 September 2008 12:03
Portable Amiga Frazor Amiga scene 18 07 June 2004 17:50
the birth of caps... Joe Maroni project.SPS (was CAPS) 4 05 June 2003 19:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.28159 seconds with 11 queries