English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 01 April 2010, 21:13   #1
Jawsykilla
Linux Lover
Jawsykilla's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Nottingham, England
Age: 24
Posts: 90
Send a message via MSN to Jawsykilla
Anyone understand Japanese?

Hi, just thought I would break out some import ps1 games today. So I got down my collection of Resident Evil/Biohazard games and Biohazard 1 works fine but when I put in Biohazard 3 i get the standard "This game contains scenes of explicit gore and violence" thing in japanese and then the screen kind of flickers and goes to this message. Obviously I don't speak or understand Japanese so I was hoping someone could tell me what this screen means (See attached photo).

Cheers,
Jordan
Jawsykilla is offline  
AdSense AdSense  
Old 01 April 2010, 21:29   #2
coze
hastala vista winny vista
coze's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: mt fuji
Age: 39
Posts: 1,333
Send a message via ICQ to coze Send a message via Yahoo to coze
reduce that images size FFS
coze is offline  
Old 01 April 2010, 21:32   #3
Jawsykilla
Linux Lover
Jawsykilla's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Nottingham, England
Age: 24
Posts: 90
Send a message via MSN to Jawsykilla
Gosh Coze don't have a hissy fit, a small mistake on my part as it was on my server and I forgot to resize. Ok well I just got the answer from a friend in Japan and apparently Biohazard 3 and Dino Crisis (JPN) refuse to work even on a region free Playstation. I would still like to know what this message says though.
Jawsykilla is offline  
Old 01 April 2010, 21:35   #4
coze
hastala vista winny vista
coze's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: mt fuji
Age: 39
Posts: 1,333
Send a message via ICQ to coze Send a message via Yahoo to coze
強制終了しました。本体が改造されているおそれがあります。

it says something like "compulsory check fail, there's a possibility that your machine has been altered (modded)"

link
coze is offline  
Old 01 April 2010, 21:40   #5
Jawsykilla
Linux Lover
Jawsykilla's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Nottingham, England
Age: 24
Posts: 90
Send a message via MSN to Jawsykilla
Thanks Coze that pretty much verifies what my Japanese friend said. So now I need to purchase a Japanese playstation. Anyone got one for sale?
Jawsykilla is offline  
Old 01 April 2010, 21:50   #6
coze
hastala vista winny vista
coze's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: mt fuji
Age: 39
Posts: 1,333
Send a message via ICQ to coze Send a message via Yahoo to coze
well, I could help you with that, since I live in japan, but it's gonna cost some to ship it ...
coze is offline  
Old 01 April 2010, 21:51   #7
Jawsykilla
Linux Lover
Jawsykilla's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Nottingham, England
Age: 24
Posts: 90
Send a message via MSN to Jawsykilla
How much would it cost me all in for a Playstation 1?
Jawsykilla is offline  
Old 01 April 2010, 23:37   #8
blade002
Zone Friend
blade002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Australia
Age: 43
Posts: 2,443
I know some Korean but that doesn't help
blade002 is offline  
Old 02 April 2010, 03:18   #9
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,287
I got a modded PS1 that will play japanese games (tested with R-Type Delta and Einhänder). I am actually selling it, shipping from Argentina might be a bit expensive but I am not looking for much for it. Let me know.
Akira is offline  
Old 02 April 2010, 03:44   #10
ami_junkie
 
Posts: n/a
if you buy a PSOne from Japan they are very small and light, I saw them here for around ¥2,500 yen shipping probably would be around ¥4,000 - 5,000 yen depending on the speed.
 
Old 02 April 2010, 12:03   #11
Jawsykilla
Linux Lover
Jawsykilla's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Nottingham, England
Age: 24
Posts: 90
Send a message via MSN to Jawsykilla
Hi, I have a modded PS1 also that plays Japanese games yet it refuses to play Biohazard 3 and Dino Crisis (JPN). I have been speaking to some people about sending a PS1 from Japan and they are going above like £50 which is out of my price range. There was one website that had a boxed PS1 Japanese for £35 but it sold within hours.
Jawsykilla is offline  
Old 02 April 2010, 12:11   #12
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,815
You can always use tineye.com http://www.tineye.com/search/7e4f0b0...d0eb97f1862530
s2325 is offline  
Old 02 April 2010, 12:24   #13
Jawsykilla
Linux Lover
Jawsykilla's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Nottingham, England
Age: 24
Posts: 90
Send a message via MSN to Jawsykilla
Wow that website is pretty awesome I can't believe I have never come across it before. Thanks s2325
Jawsykilla is offline  
Old 02 April 2010, 14:35   #14
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Posts: 2,928
You need to fix the game with an anti modchip patch.
http://consolecopyworld.com/psx/psx_patches_b.shtml
Retroplay is offline  
Old 02 April 2010, 15:01   #15
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,941
You could use an action replay to play games from other regions.
alexh is offline  
Old 02 April 2010, 16:55   #16
Jawsykilla
Linux Lover
Jawsykilla's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Nottingham, England
Age: 24
Posts: 90
Send a message via MSN to Jawsykilla
It doesn't work with Action Replay anyways and my console is already modded. As for the Anti-Mod patch I can't do it because the game is original.
Jawsykilla is offline  
Old 02 April 2010, 17:12   #17
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Posts: 2,928
Why not just make a bin/cue image of the original disc and apply the ppf patch ?

Your PS is modded so it can read CD-R backups.
Retroplay is offline  
Old 02 April 2010, 17:14   #18
Jawsykilla
Linux Lover
Jawsykilla's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Nottingham, England
Age: 24
Posts: 90
Send a message via MSN to Jawsykilla
Because (This sounds like I'm being a dick lol)
1. I have no discs
2. It really doesn't Matter Anymore
3. Everytime I burn PS1 game and try and play them either I get a black screen after the logo or half the logo is missing and it freezes there. Anyone know why this is happening?
Jawsykilla is offline  
Old 02 April 2010, 21:51   #19
modrobert
old bearded fool

modrobert's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bangkok
Age: 50
Posts: 425
To help with 3.

Dump the original (or backup) disc using imgburn for Windows (or cdrdao for linux) and save image to .bin format. Burn the .cue/.bin file at low speed like 2x using dark CD-R media for best results (eg. blue or green).

If the disc still fail to load try tilting the PSX 90 degrees and see if it loads ok while holding it "sideways". If it works by tilting the console the laser needs to be calibrated, you can find info how to do that here.

Last edited by modrobert; 02 April 2010 at 22:03.
modrobert is offline  
Old 02 April 2010, 22:26   #20
Jawsykilla
Linux Lover
Jawsykilla's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Nottingham, England
Age: 24
Posts: 90
Send a message via MSN to Jawsykilla
Thanks man that imgburn is a god send, I have burned PS1 Games with Nero, CloneCD, PowerISO and UltraISO and none of them have worked even when using the exact same settings and media. Yet imgburn does it flawlessly. Thanks again!
Jawsykilla is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Japanese CDTV endre1952 Amiga scene 20 10 March 2012 00:04
How to understand if a Game/App is NTSC or PAL? Supamax support.Other 7 23 May 2010 21:46
MapRom : I wanna understand Cosmos support.Hardware 5 20 November 2009 18:18
How was it done? (helping understand the coding tricks) Shoonay Coders. General 25 05 May 2009 05:14
Understand the first part not the second bit? backtoskooldaze New to Emulation or Amiga scene 1 30 March 2002 04:49

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.31639 seconds with 11 queries