English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 25 March 2010, 19:42   #41
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
I too would like to know the details, like was more Indivision A4000/cd32`s made than A1200 versions

still think at 100 for 128meg is over priced, thats not to say I don`t understand why it will be at that price point or even if a price has been decided on.

Wounld still like the info on how many of these cards you can use at once and max amount of mem you can have. Though if you haven`t yet got more than 1 card I can see how you may not be able to answer yet.

also can I say 10 out of 10 for doing this
cosmicfrog is offline  
AdSense AdSense  
Old 25 March 2010, 19:47   #42
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,938
Quote:
Originally Posted by cosmicfrog View Post
were more Indivision A4000/cd32 Indivision`s made than A1200 versions?
I suspect it is more likely that the demand for A4000/CD32 Indivisions has been far lower which is why they are still in stock. But only they know.
alexh is offline  
Old 25 March 2010, 20:13   #43
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
@AlexH

The Indivision 1200 was on the market for nearly a year and half - that was a good shelf time for most products.

FPGAs for the A1200 version of Indivision can only be purchased in specific batches (at large costs up front). Once these FPGAs were depleted, the product could not be produced any longer.

There will be a new 1200 version which we hope to get in stock during the Summer.
amigakit.com is offline  
Old 25 March 2010, 20:34   #44
Ratte
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Germany
Posts: 314
Did you plan any bundles like deneb+zoram(256) ?

Any ideas regarding a commercial automatic monitorswitch ?
Jens received a sample and software is allready in good condition.
I promised him my shematics and controlsoftware for free.

BR
Andre

Last edited by Ratte; 25 March 2010 at 20:42.
Ratte is offline  
Old 25 March 2010, 21:56   #45
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
Yes we plan a Deneb/ZorRAM bundle

We already stock a monitor switcher: http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=565
amigakit.com is offline  
Old 26 March 2010, 08:00   #46
Ratte
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Germany
Posts: 314
Quote:
Originally Posted by amigakit.com View Post
Yes we plan a Deneb/ZorRAM bundle

We already stock a monitor switcher: http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=565
I am talking about a "automatic" switcher.
It detects the currently used screenmode (AGA or GFX-Card) by itself.
Working with it is comparable to old GFX-cards like CV64.

(have fun with babelfish ... )
http://de.babelfish.yahoo.com/transl...C3%9Cbersetzen
Ratte is offline  
Old 04 May 2010, 11:49   #47
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
Its getting closer -----> Stock Expected: Thursday 20 May, 2010

AmigaKit when will you be able to answer my questions ?

How many cards can work together ?
which leads on to what will be the Maximum amount of ram we can have with these cards ?

Tanks&Ribbits
cosmicfrog is offline  
Old 04 May 2010, 13:00   #48
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,591
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by cosmicfrog View Post
Its getting closer -----> Stock Expected: Thursday 20 May, 2010

AmigaKit when will you be able to answer my questions ?

How many cards can work together ?
which leads on to what will be the Maximum amount of ram we can have with these cards ?

Tanks&Ribbits
As soon as we know, then you will know, .
FOL is offline  
Old 04 May 2010, 16:55   #49
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
cosmicfrog is offline  
Old 27 May 2010, 00:02   #50
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
First batch of 256MB versions are now available. We will start shipping pre-ordered ZorRAM units immediately.

Product link:
http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=958

Last edited by amigakit.com; 27 May 2010 at 02:14.
amigakit.com is offline  
Old 27 May 2010, 00:52   #51
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,938
You screwed up your link:

http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=958

At 154 I'd be curious to know how many (if any) you sell.
alexh is offline  
Old 27 May 2010, 02:16   #52
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
Compared to the crazy prices that second hand DKB 3128s often go for on Ebay (upto $600 a time) I think our brand new solution for double the memory (256MB) and warranty/support will be a much better proposition at a much lower price point.

As we have invested a lot of resources in this project, I hope it will be a success.

We have already pre-sold many 256MB units and we are starting to ship these as a priority. The 128MB units will be shipped next week due to a last minute change in the firmware.
amigakit.com is offline  
Old 27 May 2010, 03:55   #53
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
We have also today tried 4x ZorRAM 256MB installed together with a 4060T accelerator (68060) with 128MB SIMM memory- here is the result:

http://www.amigakit.com/images/4xzorram-4060t.jpg

Is this the most memory ever seen on a Classic Amiga ?
amigakit.com is offline  
Old 27 May 2010, 10:43   #54
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,938
Quote:
Originally Posted by amigakit.com View Post
Compared to the crazy prices that second hand DKB 3128s often go for on Ebay (upto $600 a time)
Recent sales on eBay have been affected by the announcement of the ZoRAM

Unsold
Low starting price, no reserve

Nice to see new hardware available. I'm sure you'll sell your stock.
alexh is offline  
Old 27 May 2010, 11:58   #55
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
Thats the point: ZorRAM has been announced for over one month now, so second-user DKB3128 prices should resell for a more realistic price in future. We saw the same price decrease on Ebay with scandoublers when Indivision 1200 was available from our webstore.

I expect when ZorRAM has sold out, that DKB3128 prices will return to higher pricing.
amigakit.com is offline  
Old 27 May 2010, 12:20   #56
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,938
Quote:
Originally Posted by amigakit.com View Post
when ZorRAM has sold out
Nice scaremongering marketing
alexh is offline  
Old 30 May 2010, 13:12   #57
papa_november
Registered User
papa_november's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: California
Posts: 183
So now that A1200 trapdoor RAM board prices are sailing close to the triple-digit mark, will anyone be producing any more of those?
papa_november is offline  
Old 30 May 2010, 14:14   #58
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,938
Triple digit? You mean 9.99?

I think you mean accelerator cards. The problem with A1200 trapdoor memory cards is the edge connector. Very expensive custom part.
alexh is offline  
Old 30 May 2010, 14:17   #59
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
The minimum run of ROHS compliant edge A1200 connectors would be around 3000 units, plus tooling costs. At the moment, a production run of 3000x A1200 accelerators or RAM cards simply would not be commercially viable.
amigakit.com is offline  
Old 30 May 2010, 14:23   #60
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,938
Yeah, if you could find NOS connectors you couldn't use them cos they are not RoHS compliant plastic

Jen's Schoenfeld reportedly paid the tooling costs and made some for an A1200 (PPC?) accelerator which never got made. Dunno how many he had, if he sent them to the vendor etc. but might be worth asking (I'm sure you already did).
alexh is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
M.A.C.E retail CD game now available (www.amigakit.com) amigakit.com MarketPlace 0 04 August 2013 21:04
10% OFF EZ-Z4 TOWER A1200 www.amigakit.com amigakit.com MarketPlace 0 22 June 2009 22:14
Subway USB - New at www.amigakit.com amigakit.com News 16 05 January 2009 17:49
Efika Now Available at www.amigakit.com amigakit.com MarketPlace 13 13 December 2006 23:28
Commodore Book Available in the UK @ www.amigakit.com amigakit.com News 0 06 November 2005 18:17

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.26242 seconds with 11 queries