English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 03 March 2010, 11:28   #1
nzdj
 
Posts: n/a
Commodore Amiga 500 Text to Speech Synthesis... HELP PLEASE?!

I am trying to achieve the classic Amiga / Commodore Narrator text to speech style voice for a piece of audio production.

My question is - Is this achievable without having an actual Amiga? Is there an emulator or modulation software out there?

ANY help would be greatly appreciated!
 
AdSense AdSense  
Old 03 March 2010, 11:31   #2
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,640
You can find speech program on Extras disk (it's should be with Workbench disk).
s2325 is online now  
Old 03 March 2010, 11:31   #3
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,529
Just use WinUAE (emulator), boot Workbench 1.3 and start the "Say" program. Should do all you need. =)
StingRay is offline  
Old 03 March 2010, 11:45   #4
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
And to record the speech, go to the 'Output' panel, click on the '...' button at the top, select 'Wave Sound' as the file type and after you closed that dialog just click on 'AVI output enabled'
TCD is offline  
Old 03 March 2010, 11:46   #5
nzdj
 
Posts: n/a
awesome thanks so much just one small question - can this all be done from a mac?
 
Old 03 March 2010, 11:49   #6
nzdj
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
Just use WinUAE (emulator), boot Workbench 1.3 and start the "Say" program. Should do all you need. =)
sorry i am totally new to this when i go to the winUAE link you provided do i download adfread or driver? a detailed rundown on how to do what youve mentioned would be awesme! really appreciate the help!
 
Old 03 March 2010, 11:51   #7
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,529
Quote:
Originally Posted by nzdj View Post
sorry i am totally new to this when i go to the winUAE link you provided do i download adfread or driver? a detailed rundown on how to do what youve mentioned would be awesme! really appreciate the help!
You need to download the actual WinUAE installer. It won't run on a MAC without another emulator/VM though (oh the irony ;D)
StingRay is offline  
Old 03 March 2010, 11:54   #8
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by nzdj View Post
where do i get workbench from?
We aren't allowed to tell you (board rules), but you might want to ask a popular internet search
TCD is offline  
Old 03 March 2010, 11:55   #9
nzdj
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
You need to download the actual WinUAE installer. It won't run on a MAC without another emulator/VM though (oh the irony ;D)
haha ok i think ill do this on a PC for ease sake. so i download the WinUAE installer, install it, then run Workbench 1.3? where do i get workbench from?

thanks
 
Old 03 March 2010, 11:55   #10
nzdj
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
We aren't allowed to tell you (board rules), but you might want to ask a popular internet search
ah really ok what about if we spoke via email?
 
Old 03 March 2010, 12:09   #11
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,529
Quote:
Originally Posted by nzdj View Post
ah really ok what about if we spoke via email?
I sent you a PM.
StingRay is offline  
Old 03 March 2010, 12:13   #12
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 30
Posts: 10,932
I trust you PM'd him telling him where to buy a copy
Graham Humphrey is offline  
Old 03 March 2010, 12:14   #13
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,529
Quote:
Originally Posted by Graham Humphrey View Post
I trust you PM'd him telling him where to buy a copy
Of course!
StingRay is offline  
Old 03 March 2010, 12:14   #14
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
I just repeat Sting's PM here : http://www.amigaforever.com/
TCD is offline  
Old 03 March 2010, 12:20   #15
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
some online txt to speach

http://www2.research.att.com/~ttsweb/tts/demo.php

http://www.acapela-group.com/text-to...tive-demo.html

bet there is a few more if u go looking
cosmicfrog is offline  
Old 03 March 2010, 13:42   #16
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Posts: 4,437
"This is the Amiga speaking"

dum dum dum dum

"The enemies"

dum dum dum screech

hehe <3
Photon is offline  
Old 03 March 2010, 22:06   #17
nzdj
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
I just repeat Sting's PM here : http://www.amigaforever.com/

I have the 'Amiga Forever' CD however Im not exactly sure what to do to get to the 'Narrator' function? I have read up about it and I need to use Workplace 1.3?

Im doing this on a MAC also... But i can do it on a PC if easier...
 
Old 03 March 2010, 22:07   #18
nzdj
 
Posts: n/a
workbench sorry not workplace...
 
Old 03 March 2010, 23:07   #19
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,203
Quote:
Originally Posted by nzdj View Post
I have the 'Amiga Forever' CD however Im not exactly sure what to do to get to the 'Narrator' function? I have read up about it and I need to use Workbench 1.3?
Just do as StingRay says here:
http://eab.abime.net/showpost.php?p=648042&postcount=3
prowler is offline  
Old 03 March 2010, 23:36   #20
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 30
Posts: 10,932
Quote:
Originally Posted by nzdj View Post
workbench sorry not workplace...
That's what the edit button is for
Graham Humphrey is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wanted - Commodore Amiga 500 j_sntos MarketPlace 7 30 April 2012 16:53
FS Boxed Commodore Amiga 500 gavt2003 MarketPlace 7 13 November 2011 21:51
Speech Synthesis (SAY) Dunny Coders. General 4 01 September 2011 21:22
Amiga/Atari/Commodore/Tramiel Speech at ECCC martyg Nostalgia & memories 28 01 November 2009 10:46
Amiga 500 with Commodore Key ? HCF support.Hardware 16 06 January 2008 21:15

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.20999 seconds with 11 queries