English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 14 June 2002, 13:16   #1
leongt
Registered User
leongt's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Melbourne / Australia
Age: 63
Posts: 57
Send a message via Skype™ to leongt
Thinking of buying A1200

Will all old games work on a amiga 1200, I've read that thay wont on a A600.
leongt is offline  
AdSense AdSense  
Old 14 June 2002, 13:21   #2
CPC464
Junior Member
CPC464's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: York
Age: 48
Posts: 393
Send a message via ICQ to CPC464 Send a message via AIM to CPC464
Hmmmmm, I had a few old games that didn't work on a Amiga 1200,

I managed to get around part of the problem by using Relokick or a degrader

I think I am right in saying that there ARE old games that won't work on a 1200.

As for the 600, to be honest I never had a problem with any games on my 600.

I am sure some of the more experienced guys on this forum will have many comments and suggestions
CPC464 is offline  
Old 14 June 2002, 13:29   #3
oldpx
 
Posts: n/a
There isn't much difference between an A600 and an A1200 in terms of compatibility with old games. I haven't used an A600 but I had an A500+ basically a bigger A600. Both machines are incompatible with some really old games but degrading is an option for both of them. But an A1200 if you can, there are lovely AGA games that won't run anything but A1200 and A4000
 
Old 14 June 2002, 21:18   #4
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,296
I think there is a noticeable difference. A lot of games that I used to run flawlessly on the A600 dont work on the 1200. Even after degrading!

But the percentage is favourable.

If you just want classic gaming and dont care about AGA games, get an A500
Akira is offline  
Old 14 June 2002, 21:28   #5
oldpx
 
Posts: n/a
There are always WhdLoad fixes for old games. But I would get an A500 and an A1200 to be sure. So I did.
 
Old 14 June 2002, 22:16   #6
ToTalXS
 
Posts: n/a
my thoughts

From what I have seen the A600 runs the same prossesor as the A500+ and at the same speed(7.xxmhz)...so I would say that like others have said go with the A1200 and for classic games scarf up a cheap A500 from ebay or some where......
 
Old 15 June 2002, 05:52   #7
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,296
The 600's incompatibility lies in both the Kickstart and the enhanced chipset. Same with the A500 + (new KS and some ECS stuff in it too)

I'd go for trh 1200+500 way. you will need some FAST RAM to run WHDLoad with it, and an HD of course
Akira is offline  
Old 23 June 2002, 14:28   #8
leongt
Registered User
leongt's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Melbourne / Australia
Age: 63
Posts: 57
Send a message via Skype™ to leongt
A1200-hd

was abel to pickup an 1200hd and the guy I brought it from said if I wanted to play some old games to restart the amiga and press both mouse buttons while it was rebooting to bring up a screen and do something but I forgot whot he told me to do, this happens when you get close to the old 50 like I am, can enyone help.
leongt is offline  
Old 23 June 2002, 15:18   #9
blackcornflake
Moderator
blackcornflake's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Cereal box
Posts: 759
Pressing both mouse buttons on boot brings up the Early Startup Control menu. From here, you can change boot options and display options, and get a diagnostic on any trapdoor slot boards plugged into the A1200.

The Display Options allow you to start your Amiga in alternative modes from PAL/'Best Available' (AGA), the default settings. Sometimes selecting Original or Enhanced helps old games to display properly. Just select the option you want, click Use, then Boot.
blackcornflake is offline  
Old 24 June 2002, 23:00   #10
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,296
Yes, a bunch of old games will boot using that. The ones that don't work, youwill have to boot using a softkicker or something.
Akira is offline  
Old 25 June 2002, 19:40   #11
broken
 
Posts: n/a
Yeah I have also been thinking of buying another A1200.

I am still kicking myself in the ass for selling my old one.

Anyone know of a good place in the US to buy a new 1200?
 
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thinking of buying a Sega Saturn. A few questions. RMK Retrogaming General Discussion 29 14 May 2011 18:17
Thinking about buying another minimig .. Kitty Retrogaming General Discussion 5 10 April 2011 22:34
Ripley's Believe it or not: Thinking of buying a Catweasel Photon support.Hardware 13 31 October 2007 20:58
Actually thinking about buying a real A1200 hamster MarketPlace 13 06 March 2006 09:04
Incase anyone's thinking of buying Amiga Forever 2005... squirminator2k Amiga scene 2 23 November 2005 18:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.27831 seconds with 11 queries