English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 12 January 2010, 12:51   #1
saxabar
Registered User
saxabar's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Italy
Posts: 12
RawRead Feature

Hi,
I'm using RawRead (very nice tool) and I was windering how the -w option works. Is it to write back the images or it's something else?
For the author: could be possible to add an option to choose which Side (0,1) to dump? I've a lot of old single-sided (non amiga) floppy and maybe RawRead could help me.
Thanks

P.S. Are there any tools to dump standard pc floppy (on a real amiga) and then write back them to disk?
saxabar is offline  
AdSense AdSense  
Old 12 January 2010, 12:57   #2
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,715
Arh thats why your after PowerCopy You could try my rather dodgy PowerCopy SaveStates available of the EAB file server but only for A600 or A1200.
Retro1234 is offline  
Old 12 January 2010, 12:59   #3
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
Quote:
Originally Posted by saxabar View Post
P.S. Are there any tools to dump standard pc floppy (on a real amiga) and then write back them to disk?

Every imaging tool which is not strictly bound to trackdisk.device is able to dump and write back PC disks. TSGUI for example. You have to mount PC0 first, though.
thomas is offline  
Old 12 January 2010, 13:57   #4
Redwood
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sydney / Australia
Posts: 83
Actually I don't believe the "-w" option is actually implemented in rawread. You can use other tools, like TSGui, to write images back to disk, but note that Extended (or raw) ADFs created with rawread's "-r" option cannot be written back to disk.
Redwood is offline  
Old 12 January 2010, 17:55   #5
saxabar
Registered User
saxabar's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Italy
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Boo Boo View Post
Arh thats why your after PowerCopy You could try my rather dodgy PowerCopy SaveStates available of the EAB file server but only for A600 or A1200.
Wow, i didn't notice that there is a file server, thanks
saxabar is offline  
Old 12 January 2010, 18:17   #6
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,715
Wheres TCD to explain about the File Server come Back TCD!

Yep if you manage to find the File server and log in ok in the Zone there you have
*Power Copy Professional v3.04c
*Power Copy Professional v3.07a
Extended ADFS for use in WinUae
&
*AR Saves 5
For use on Real Amiga
Retro1234 is offline  
Old 13 January 2010, 10:23   #7
saxabar
Registered User
saxabar's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Italy
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Boo Boo View Post
Wheres TCD to explain about the File Server come Back TCD!

Yep if you manage to find the File server and log in ok in the Zone there you have
*Power Copy Professional v3.04c
*Power Copy Professional v3.07a
Extended ADFS for use in WinUae
&
*AR Saves 5
For use on Real Amiga
Thanks, I've found them! Unfortunately PowerCopy works only in winuae and I cannot use it in the real amiga (it would be great).
I will try AR Saves as soon as possible.
saxabar is offline  
Old 13 January 2010, 17:04   #8
Supamax
Da Digger :)

Supamax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Monza, Italy
Posts: 2,479
Quote:
Originally Posted by saxabar View Post
I will try AR Saves as soon as possible.
They work (tried myself with my A600 HD), thanks to Boo Boo .
Supamax is offline  
Old 13 January 2010, 17:40   #9
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,715
Of course your welcome Supamax its not much of a solution -only for A600 & A1200 with PCMCIA/CF adapter - But PowerCopy is quite a cool tool
Retro1234 is offline  
Old 13 January 2010, 23:46   #10
saxabar
Registered User
saxabar's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Italy
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Boo Boo View Post
Of course your welcome Supamax its not much of a solution -only for A600 & A1200 with PCMCIA/CF adapter - But PowerCopy is quite a cool tool
Working!!!
saxabar is offline  
Old 13 January 2010, 23:50   #11
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,715
Thats Great and you know all about the DeviceDrawer?
Anyway its a cool tool and been handy for creating eADFs and writing a few IPFs back to disk.
Retro1234 is offline  
Old 14 January 2010, 02:50   #12
saxabar
Registered User
saxabar's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Italy
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Boo Boo View Post
Thats Great and you know all about the DeviceDrawer?
Anyway its a cool tool and been handy for creating eADFs and writing a few IPFs back to disk.
Mmm, DeviceDriver? I've selected a folder in my CF card where I dump the floppy... is it ok?
By the way I dont need it for amiga floppy because I use mainly the whdloads when I'd like to play, but is very useful to make images of DOS and Archimedes copyprotected games, and I have a lot of them. Before I was using X-Copy with nibble but now I can also create a sort of archive on harddrive (I dont trust too much the floppy disk). For IPF I'm waiting for my new HxC :-)

Thank you for the help

Last edited by saxabar; 14 January 2010 at 02:56.
saxabar is offline  
Old 14 January 2010, 08:03   #13
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,715
Quote:
Originally Posted by saxabar View Post
Mmm, DeviceDriver? I've selected a folder in my CF card where I dump the floppy... is it ok?
By the way I dont need it for amiga floppy because I use mainly the whdloads when I'd like to play, but is very useful to make images of DOS and Archimedes copyprotected games, and I have a lot of them. Before I was using X-Copy with nibble but now I can also create a sort of archive on harddrive (I dont trust too much the floppy disk). For IPF I'm waiting for my new HxC :-)

Thank you for the help
Yep DeviceDrawer on CF -Never used it for DOS and Archimedes stuff but hopefuly work ok
Retro1234 is offline  
Old 15 January 2010, 00:01   #14
Supamax
Da Digger :)

Supamax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Monza, Italy
Posts: 2,479
Quote:
Originally Posted by Boo Boo View Post
Of course your welcome Supamax its not much of a solution -only for A600 & A1200 with PCMCIA/CF adapter - But PowerCopy is quite a cool tool
You're right, your solution is "limited" to A600/1200... but it's very useful!

Some months ago I asked Galahad & StingRay to make a working crack of it. A partially cracked version was made, but I hope they will find some time to do it 100%
It's a hard one to crack...

Denis told me that his friend CFOU! could be able to crack it... I'm crossing my fingers
Supamax is offline  
Old 15 January 2010, 01:40   #15
saxabar
Registered User
saxabar's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Italy
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Supamax View Post
Denis told me that his friend CFOU! could be able to crack it... I'm crossing my fingers
Me too
saxabar is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rawread: Making use of partial raw images andreas support.Apps 7 12 January 2010 14:51
Rawread ^^ dlfrsilver support.WinUAE 44 24 February 2009 02:58
RAWREAD - Advanced usage howto? Supamax support.Apps 3 20 December 2008 03:20
Feature BippyM support.WinUAE 3 10 May 2005 17:13
Feature that would be very useful Amigalizard request.UAE Wishlist 2 28 February 2004 18:17

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17598 seconds with 11 queries