English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 17 January 2010, 22:06   #41
hit
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Location: planet earth
Posts: 1,115
thnx for the update, gulliver, but the url is not correct: "lillipłt" vs. "lilliput"
hit is offline  
AdSense AdSense  
Old 17 January 2010, 23:29   #42
Minuous
Coder/webmaster/gamer
Minuous's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canberra/Australia
Posts: 1,658
Quote:
Originally Posted by gulliver
I never tryed AISS, Could you describe me what it actually does?
It stands for Amiga Image Storage System. It's not a program, it is a collection of images. They are standard toolbar images, eg. New, Open, Save, etc. that go in a defined place, the idea being that each application that uses toolbars will use the AISS images and not have to reinvent the wheel, saving hard disk space for the user and time to market for the developer. It's supported by all my applications that use toolbars (AmiArcadia, Report+, various character editors). More info at http://www.masonicons.info/aiss/
Minuous is offline  
Old 18 January 2010, 00:12   #43
gulliver
BoingBagged

 
Join Date: Aug 2007
Location: The South of nowhere
Age: 39
Posts: 1,498
@hit
Thanks for the correction!

@Minuous
AISS sounds really cool, as long as developers keep adding support for it in their programs!
gulliver is offline  
Old 19 January 2010, 02:09   #44
Amilord
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Paris / France
Posts: 26
Hi ! And good job for the work done with this BB3 guys !

I have a couple of questions:
1) Is there a problem with running BB3 and systempatch 2.99 or 3.0 ?
2) why the BB3 installer does not install the mmu.library needed by Loadmodule ?

thx guys and keep going
Amilord is offline  
Old 19 January 2010, 02:36   #45
gulliver
BoingBagged

 
Join Date: Aug 2007
Location: The South of nowhere
Age: 39
Posts: 1,498
1. I am running systempatch 3.3 with BB3 with no problems. Remember to disable IconBeFast functionality as icon.library present in BB3 comes with that built-in.

2.LoadModule does not require mmu.library, hence, BB3 does not install it.
gulliver is offline  
Old 19 January 2010, 14:06   #46
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 1,731
Quote:
Remember to disable IconBeFast functionality as icon.library present in BB3 comes with that built-in.
Sorry, but that's wrong since IconBeFast in SystemPatch 3.x is version 1.16 and patches the graphics.library function ObtainBestPenA() which is used by many graphic tools too (picture viewers etc). And the optimized code of the icon.library 46.4 uses IconBeFast v2 and many additional speedups, but only for icons, of course. Thus, you can use both at the same time. ObtainBestPenA() can still help to accelerate loading a collection of thumbnail images for example.

Just as background information:
The original icon.library of the AmigaOS makes up to 512 calls to graphics.library ObtainBestPenA() for the color mapping of each icon together with 512 OtainSemaphore()/ReleaseSemaphore() pairs etc. So, IconBeFast v2 avoids all these external library calls by including a copy of the OptainBestPenA() functionality directly into the icon.library which subsequently also makes a lot of further optimization possible.

But, if you use SystemPatch v2.x or v3.x then please remove TagLiFE from your startup-sequence, because that's also included in SystemPatch already.

Last edited by PeterK; 19 January 2010 at 14:26.
PeterK is offline  
Old 19 January 2010, 19:38   #47
gulliver
BoingBagged

 
Join Date: Aug 2007
Location: The South of nowhere
Age: 39
Posts: 1,498
My mistake, thanks @PeterK for clarifying!
gulliver is offline  
Old 21 January 2010, 13:29   #48
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 36
Posts: 1,229
Can someone who has bb3 installed together with mcp, systempatch3.3, fblit and ftext post his/her startup-sequence and user-startup cause I can't make systempatch work on my system properly. Display become corrupted when I click on and drag icons, drag windows,etc.

I have a blizzard1260 and use a 1024-768*16 screenmode on my M1438S.
ancalimon is offline  
Old 21 January 2010, 13:46   #49
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 38
Posts: 1,580
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
You perhaps dont need systempatch as you already have all the patches it does running already with mcp/fblit and possibly others. That said systemptahc does have a readme to look at on how to make it work with fblit.
Mad-Matt is offline  
Old 21 January 2010, 20:00   #50
gulliver
BoingBagged

 
Join Date: Aug 2007
Location: The South of nowhere
Age: 39
Posts: 1,498
MCP and Systempatch...
Be carefull it is probably that combination which is causing you trouble, probably a case that one program is patching on what has already been patched.
I highly recommend you patiently read both program docs and make sure you are not "generating conflict" between those programs. They both have settings to disable each particular patch they apply.
gulliver is offline  
Old 05 August 2010, 00:58   #51
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 43
Posts: 5,090
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
fromm bb3 readme

"Additionally, Action/MooVId is no longer included as part of this
package, as of V1.0d. You will need to download it and install it
yourself if you want it.


Any idea where MooVid 1.7 beta can be d'loaded?
DDNI is offline  
Old 05 August 2010, 14:04   #52
Minuous
Coder/webmaster/gamer
Minuous's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canberra/Australia
Posts: 1,658
http://amigan.1emu.net/aw/

This is V1.6 (stable registered version), which was the one included in BB3.
Minuous is offline  
Old 06 August 2010, 12:10   #53
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 43
Posts: 5,090
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
cheers minuous, I have 1.6.
I am looking for 1.7b which is stated as once having been part on BB3.
DDNI is offline  
Old 06 August 2010, 12:18   #54
Minuous
Coder/webmaster/gamer
Minuous's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canberra/Australia
Posts: 1,658
That must have been a mistake, because I made BB3 from the archive I linked to. I just had a look at the BB3 V1.0c archive and it's 1.6. Looking at the readme for BB3, it's likewise 1.6. Where was it stated that 1.7 beta was the included version?
Minuous is offline  
Old 06 August 2010, 12:24   #55
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 43
Posts: 5,090
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
Ok Minuos, I got the infor from here;
http://eab.abime.net/showthread.php?t=36971&page=5

post 192
http://eab.abime.net/showpost.php?p=...&postcount=192
DDNI is offline  
Old 07 August 2010, 22:09   #56
amigarobbo
Registered User
amigarobbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: UK
Posts: 182
Just a thought, could you put the stuff that needs to go into the startup-sequence into a text file someplace (other than the install script!) so you can copy n' paste it in..

Is this a good place to ask what should be taken out of the BB3 Startup-sequence when you put on BB4??
amigarobbo is offline  
Old 08 August 2010, 12:24   #57
Minuous
Coder/webmaster/gamer
Minuous's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canberra/Australia
Posts: 1,658
That's actually talking about BB4 not BB3. V1.7 beta was listed by Gulliver as a BB4 component but by the time I actually made the first version of BB4 there were hassles about permissions so I left it out.

Quote:
Just a thought, could you put the stuff that needs to go into the startup-sequence into a text file someplace (other than the install script!) so you can copy n' paste it in..
If/when I do a new release of BB3/BB4 I will probably do this.

Quote:
Is this a good place to ask what should be taken out of the BB3 Startup-sequence when you put on BB4??
Yes.
You modify the SetPatch line but you don't actually delete any lines. As specified in the installer script.
Minuous is offline  
Old 08 August 2010, 19:36   #58
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
Quote:
Originally Posted by Minuous View Post
You modify the SetPatch line but you don't actually delete any lines. As specified in the installer script.
I had to comment out the BB3 lines after installing BB4 or i got errors on startup:

Filesytem version 45: already resident
Loading Filesystem failed: object already exists
SYS:C/LoadModule failed return code 10

I'm using Winuae, BB3 installed ok, no errors.

EDIT: It`s the setpatch line for BB4 ( SYS:C/Setpatch QUIET) that`s not working for me.

EDIT2: Sorted.

Last edited by Arnie; 09 August 2010 at 20:21. Reason: Working
Arnie is offline  
Old 09 August 2010, 11:03   #59
Ratte
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Germany
Posts: 314
Does somebody noticed Cosmos exec-hack on Aminet.
Most important is his PayPal-Account ... taking some money for YOUR work ... :P

I think he gets confused with his gfx.library project and is hacking the next library.
Leaving the gfx.lib unstable and incomplete ...

... thats so .. amiga ?
Ratte is offline  
Old 10 August 2010, 03:53   #60
kolla
Registered User
kolla's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 767
He's not _taking_ any money, and giving him money it totally voluntary, so I don't quite see your point. I just hope he manages to get romable kingcon working on 68000 eventually :P
kolla is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boing Bag keitha1200 support.Apps 5 27 June 2012 22:40
Boing bag os3.5 Wisp support.Other 11 04 March 2007 00:17
Boing Bag 2 for OS 3.9 ? Tony Landais request.Apps 1 06 January 2006 15:22
Boing Bag #2: here at last Minuous Amiga scene 2 22 March 2002 08:29
Boing Bag 2 Minuous Amiga scene 12 24 October 2001 09:52

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.24831 seconds with 12 queries