English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 27 December 2009, 02:39   #1
xlar54
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Columbia, TN
Posts: 24
VICE for Amiga

Anyone know what RAM requirements are for VICE? http://www.viceteam.org/amigaos.html
xlar54 is offline  
AdSense AdSense  
Old 27 December 2009, 10:42   #2
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
well a C64 uses 64k , 32ram+32rom then a few k for the disk drive now this is a guess
it be that plus the size of VICE
cosmicfrog is offline  
Old 27 December 2009, 10:57   #3
xlar54
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Columbia, TN
Posts: 24
Im running an A2000 with 1MB CHIP RAM, and 2MB FAST RAM. But when trying to run VICE, it says I dont have enough memory. I looked for the system specs for VICE, but cant seem to locate it.
xlar54 is offline  
Old 27 December 2009, 11:30   #4
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
humm might need to increases stack size or your mem is fragmented and not a big enough contiguous mem avalable, all guesses need a more enlighted person methinks
cosmicfrog is offline  
Old 27 December 2009, 11:58   #5
fc.studio
Cat lover
fc.studio's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Italy
Age: 47
Posts: 799
Quote:
Originally Posted by cosmicfrog View Post
well a C64 uses 64k , 32ram+32rom then a few k for the disk drive now this is a guess
it be that plus the size of VICE
I don't know VICE, but if your reference is to real C64 about memory:

C64 has 64 KB RAM (38911 bytes free for basic) + 20 KB ROM.

and its little brothers:

Vic-20 has 5 KB RAM (3583 bytes free for basic) + 20 KB ROM.
C16 has 16 KB RAM (12277 bytes free for basic) + 32 KB ROM.
fc.studio is offline  
Old 27 December 2009, 17:29   #6
MagerValp
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Göteborg / Sweden
Posts: 234
x64 on my Mac requires about 14 MB of private memory, and about 25 MB of real memory. Requirements for the Amiga version might be a bit lower, but should be in the same ballpark.
MagerValp is offline  
Old 27 December 2009, 23:46   #7
Leffmann
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sweden
Posts: 2,017
Won't load with anything less than 6MB, which is a lot, but I can't even get it to start properly. It outputs some copyright info and says "unknown command" and quits no matter how many MB I give it.
Leffmann is offline  
Old 29 December 2009, 11:11   #8
FreakyDan
Freaky Dan

 
Join Date: Dec 2001
Location: Sweden
Age: 42
Posts: 91
Make sure the c64 basic & kernel roms are located in the directory..
FreakyDan is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SCA's Miami Vice gklinger request.Demos 17 16 May 2015 21:29
VICE 64 How to usage? Amiten support.Apps 4 29 November 2012 19:26
Amigas in Miami Vice Retroplay Amiga scene 10 18 April 2009 19:19
VICE - The Versatile Commodore Emulator ported to Amiga finally!!! DrBong News 23 15 July 2006 10:20
VICE 1.11 released!!! Phiber Retrogaming General Discussion 2 31 January 2003 15:53

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.15593 seconds with 11 queries