English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 18 November 2009, 00:31   #1
fc.studio
Cat lover
fc.studio's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Italy
Age: 47
Posts: 799
Question Problem to get Kickstart 1.3 with TUDE on A600 HD

I have troubles with the degrader tool TUDE installed on my A600.
It works fine on my A1200 HD where I got the 1.3 ROM image.

On A600 I've WB2.1 and MagicWB installed. The startup-sequence script has this non-standard commands only: TestLMB (to test if Left Mouse button is pressed), anticlick (to avoid drive noise) and NickPrefs (needed to keep the MWB background pattern).

On clicking on the KS1.3-512k tude icon unfortunately, after the reset, the system boots regularly (WB2.1, KS2.0) without showing the white 1.3 screen with the blue disk.

What makes me crazy is that I'm enough sure that in the past it worked.
I've no idea what I could have done 'cause now it doesn't work, anymore!

I read this but I didn't find the solution.
http://eab.abime.net/showthread.php?t=27138

Does anyone have a working TUDE on its A600 HD?

Any help? Thanks.
fc.studio is offline  
AdSense AdSense  
Old 18 November 2009, 01:25   #2
Cammy
Registered User
Cammy's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Gold Coast, Australia
Age: 32
Posts: 1,134
Do you have enough RAM to run this? I haven't tried any degrader software, but on my A600 I use a Kickstart ROM Switcher from amigamaniac.com with 3.1 and 1.3 EPROMs on it. The 1.3 ROM is modified with a patched scsi.device so it can access the IDE port in the A600. This has been a great solution for getting stubborn old A500 games working.

Good luck with the degrader though. Maybe I will try it on my 2MB A600 later today and see if it works (providing I can find TUDE on the net somewhere).
Cammy is offline  
Old 18 November 2009, 01:34   #3
fc.studio
Cat lover
fc.studio's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Italy
Age: 47
Posts: 799
I tried with 1 and 2 MB CHIP RAM with the same result.
However I believe that the standard 1 MB should be enough to have an emulated 512KB A500.
fc.studio is offline  
Old 18 November 2009, 02:06   #4
fc.studio
Cat lover
fc.studio's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Italy
Age: 47
Posts: 799
Quote:
Originally Posted by plankton View Post
I used to use relokick with my A500+ It did the trick for old games. Various versions are in the zone.

TUDE is on Aminet
http://aminet.net/util/misc/TUDE.lha
I would like it worked from hard drive.
fc.studio is offline  
Old 18 November 2009, 14:13   #5
fc.studio
Cat lover
fc.studio's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Italy
Age: 47
Posts: 799
Thanks for uploading, I'll try later.
fc.studio is offline  
Old 19 November 2009, 17:37   #6
fc.studio
Cat lover
fc.studio's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Italy
Age: 47
Posts: 799
Unfortunately Relokick (1.4+) works only from floppy.
I'll open a new generic thread to find if someone has its A600 with a softkick working from hard drive.
fc.studio is offline  
Old 19 November 2009, 21:44   #7
fc.studio
Cat lover
fc.studio's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Italy
Age: 47
Posts: 799
My 1200 030 can downgrade as yours using tude.
The problem, as asked in another tread, is that I'm not able to find a tool that work on A600.
fc.studio is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A1200 kickstart works in the A600 ? cv643d support.Hardware 14 10 December 2010 02:29
WTB Kickstart 3.0 or 3.1 for A600 Akira MarketPlace 7 17 June 2008 13:08
Kickstart switcher help for A600 fc.studio support.Hardware 18 27 October 2007 16:06
Kickstart 2.0 vs. kickstart 3.1 on A600 fc.studio support.Hardware 19 21 October 2007 21:03
A600 kickstart pinouts. Smiley support.Hardware 4 20 March 2007 16:49

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.13137 seconds with 11 queries