English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 23 October 2009, 23:58   #1
kolla
Registered User
kolla's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 724
Looking for Caps2Ctrl commodity

Hello!

It turns out that I never really used a PC keyboard with an Amiga for a longer period before, but as I have to use one with my Miminig I face the problem of Ctrl key being located on odd location. On all systems I've had up through the years, I've always mapped capslock to ctrl, even in windows with a tiny entry in the registry. Amazingly it turns out noone has done this little obvious thing for Amiga systems yet, at least I have not found any commodity to do this, yet there's heaploads of nocapslock clones out there.

Anyone got a tip, or some code to show off?
kolla is offline  
AdSense AdSense  
Old 24 October 2009, 01:20   #2
smoorke
Registered User
smoorke's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Ghent/Belgium
Age: 36
Posts: 247
Send a message via MSN to smoorke
if this is for use with winuae then i'm almost sure you can remap this using Input panel configuration.
On a real amiga capslock is handeled
smoorke is offline  
Old 24 October 2009, 01:23   #3
smoorke
Registered User
smoorke's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Ghent/Belgium
Age: 36
Posts: 247
Send a message via MSN to smoorke
by the keyboard controller itself. Hence it is difficult to remap it. Sorry for double post. Recently updated my phones firmware. And it seems borken
smoorke is offline  
Old 24 October 2009, 15:02   #4
kolla
Registered User
kolla's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 724
Quote:
Originally Posted by smoorke View Post
by the keyboard controller itself. Hence it is difficult to remap it. Sorry for double post. Recently updated my phones firmware. And it seems borken
I did write that this is on Minimig, didnt I?

UAE is already covered as I've mapped ctrl to caps already on the host systems.

Anyways, there's plenty of software that plays with the capslock, use it to change layouts, let it act as shift and more, but none that lets it be ctrl. I really doubt there's any technical obstacles.
kolla is offline  
Old 24 October 2009, 16:02   #5
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
The problem is that the caps-lock key on the Amiga keyboard always acts as a "lock" key. This means, it does not send key-down/key-up codes for each key press, but it sends only key-down if you press it once and key-up when you press it again.

Therefore mapping caps-lock to ctrl is possible, but the result would be ctrl-lock.
thomas is offline  
Old 24 October 2009, 16:30   #6
kolla
Registered User
kolla's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 724
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
The problem is that the caps-lock key on the Amiga keyboard always acts as a "lock" key. This means, it does not send key-down/key-up codes for each key press, but it sends only key-down if you press it once and key-up when you press it again.

Therefore mapping caps-lock to ctrl is possible, but the result would be ctrl-lock.
Right, and that's fine - but the thing here is that this is not for Amiga keyboards, but for PC keyboards. Does the above still apply?
kolla is offline  
Old 24 October 2009, 16:57   #7
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
You are talking about a commodity, so this is an Amiga and an Amiga keyboard, be it emulated or not.

Perhaps you can redefine the caps key in the emulator, but then you cannot use a commodity.
thomas is offline  
Old 24 October 2009, 17:14   #8
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Posts: 4,437
I have a mini-keyboard which has a dipswitch to swap ctrl with capslock, if you're willing to buy a keyboard with the caps in the desired placem you could get one of those.
Photon is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Save Prefs on Blanker Commodity manic23 support.Apps 3 22 April 2013 20:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23453 seconds with 11 queries