English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.MAGE

 
 
Thread Tools
Old 15 October 2009, 23:31   #1
cybermat
GoalScoringSuperstarHero
 
Join Date: Jan 2008
Location: ITALY - Milan
Age: 34
Posts: 39
Force WHDLOAD game with a particular setting

Hello,

i tried to start a WHDLOAD game always with Chipset--->Options---->IMMEDIATE BLITTER set to True

I saved the WHDLOAD.uae file, but this file seems to not be affected. When i restart the game the WHDLOAD.uae has still the value to "False"

Is it possible to start a WHDLOAD game always with the favourite settings? I was able to force the display settings overwriting the WHDLOAD.uae file, but with some settings is not possible, such as Chipset ---> options.

Any idea?

I know that for every game there are a lot of GEMUS keys values, but these seem to be working JUST with GameBase Amiga.uae configuration file.

In my case i would like to run the WHDLOAD version of SWOS 96-97 with AGA settings, to do this i need IMMEDIATE BLITTER set to TRUE otherwise i can't play CAREER MODE and WORLD CUP competition.

Last edited by cybermat; 16 October 2009 at 00:08.
cybermat is offline  
AdSense AdSense  
Old 16 October 2009, 00:50   #2
eLowar
Citizen of Elthesh
eLowar's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: London, UK
Posts: 949
The GEMUS value assignments for extras (such as WHDLoad) are somewhat hidden in GameBase. Right click the game you want to modify and select "Extras...". In the dialog that opens, double click the "WHDLoad" entry. There will be a section "GEMUS Fields" and the "Edit..." button will let you change the value assignments for WHDLoad for that game.

If you want GameBase to never set a specific value and instead always use the one set in WHDLoad.uae (which might be a bad idea, because they might just've been set for a reason in most cases ), you have to edit the GEMUS script. Select the script you use from the GEMUS menu and find the part starting with "If VersionComment CONTAINS(WHD)". Then simply remove the Set_CFG_* line that applies to the config value you don't want set.

Hope this helps.
eLowar is offline  
Old 16 October 2009, 19:00   #3
cybermat
GoalScoringSuperstarHero
 
Join Date: Jan 2008
Location: ITALY - Milan
Age: 34
Posts: 39
HELPED A LOT!

Thanks so much! I struggled yesterday to find a way! It's very hidden, but not that i found i will edit as fields as possible! lol

Yeah you're right, it's a bad idea avoiding the CFG to be set with the suggested settings, but sometimes IMMEDIATE BLITTER to TRUE is the only way to play some games with A1200 settings without receiving any error.

Thanks again
cybermat is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gravity Force Whdload install razor Games images which need to be WHDified 83 01 May 2008 20:30
Setting Up WHDLoad scrapser New to Emulation or Amiga scene 13 29 April 2008 04:18
Setting up to use WHDLoad Games? JSemple3 New to Emulation or Amiga scene 1 14 March 2004 15:11
WHDLoad version of Drivin Force and Double Agent DeCreator request.Old Rare Games 1 11 September 2003 17:22

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.09666 seconds with 11 queries