English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 24 October 2009, 15:41   #341
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 40
Posts: 449
Quote:
Originally Posted by Kitty View Post
Where do I change the colors for this?
OK, text color in system: prefs/fonts
shadow-color must be changed in scalos-palette
Press 'pen-adjust' and have a look at 'Text OutlinePen'
Compare the pen number:
in scalos palette i have 1=black 2=white etc
just drag'n drop the wanted color (2 i guess) onto the 'Text OutlinePen'
tero is offline  
AdSense AdSense  
Old 24 October 2009, 16:25   #342
Kitty
Sys dec($cdab)

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Age: 35
Posts: 1,503
Quote:
Position/snapshot works for me
See if the icon in scalos/icons is write-protected (shouldn't, but who knows)
Seems fine, strange cause snapshot works on any other folder except that one!
Kitty is offline  
Old 24 October 2009, 16:32   #343
Kitty
Sys dec($cdab)

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Age: 35
Posts: 1,503
Ok I found out the reason why, once I put all the files in the pc folder in seperate folders, it seems to save ok now. Maybe it wont save if theres messy mixed files.
Kitty is offline  
Old 24 October 2009, 16:33   #344
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 40
Posts: 449
Quote:
Originally Posted by Kitty View Post
Seems fine, strange cause snapshot works on any other folder except that one!
Can you check if the 'disk.info' exist in the root of that drive?
EDIT: seems i was too late
tero is offline  
Old 24 October 2009, 16:39   #345
Kitty
Sys dec($cdab)

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Age: 35
Posts: 1,503
Looks nice now, lost my Speedball 2 Icon though

Is there a way to recover it or download these game icons on aminet?



Lost Cannon Fodder too and also Robocop Icon looks a bit strange?


Last edited by Kitty; 09 April 2011 at 20:45.
Kitty is offline  
Old 24 October 2009, 16:46   #346
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 40
Posts: 449
Quote:
Originally Posted by Kitty View Post
Looks nice now, lost my Speedball 2 Icon though

Is there a way to recover it or download these game icons on aminet?
Have a look at the ExoticA game iconpacks:
http://www.exotica.org.uk/wiki/Exoticons

Grab the newicon archive
the 3.5 are for WB 3.5/9
tero is offline  
Old 24 October 2009, 16:51   #347
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
If you want the WHDLoad one back, have a look at the attachment
Attached Files
File Type: zip Speedball2.zip (4.8 KB, 70 views)
TCD is offline  
Old 24 October 2009, 16:58   #348
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 40
Posts: 449
Quote:
Originally Posted by Kitty View Post

Loast Cannon Fodder too and also Robocop Icon looks a bit strange?
The palette is not set correctly, normally newicons handle this.
D'you set the screenmode to less colors?
else it could be you installed newicons over Scalos, i'll upload the scalos
newicons.library to the zone. put it to system:libs (rename or backup the existent one)
tero is offline  
Old 24 October 2009, 17:07   #349
NewDeli
Banned
 
Join Date: Oct 2007
Location: Paris / FRANCE
Age: 43
Posts: 1,248
Send a message via ICQ to NewDeli Send a message via Skype™ to NewDeli
@GH
I'll admit that I could be considered a tart myself, more often than not , but only some people are allowed to call me that (that's where the difference is). Since that was nicely asked, I am OK to try harder to stay ontopic. At least, it is written I could be of some help to determine her preferred ClassicWB flavor.

In short, I am not too sure Kitty will get through these new 3.1 based experiments (assuming I am allowed to express this opinion), but I hope she will.

Don't take my word for it :
Quote:
Originally Posted by Bloodwych
To be honest, the ClassicWB isn't made to look "good". It's a base install for real and low end Amiga's (2MB RAM and above) with 3.0 or 3.1 ROMS. It's meant to look like an Amiga workbench from the A1200 era for retro/nostalgia reasons. Also "look" is very subjective so I let the end user customize to their taste rather than force patches and hacks upon them that often cause incompatibility issues. It's certainly not or ever will be an eye candy Winuae beast; that would kind of defeat it's objectives.

Good luck !
NewDeli is offline  
Old 24 October 2009, 17:09   #350
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 40
Posts: 449
Another idea could be you simply ran out of free-pens!
in scalos/prefs/scalos is a newicons tab - push the slider to the right and see if that helps.
tero is offline  
Old 24 October 2009, 17:10   #351
Kitty
Sys dec($cdab)

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Age: 35
Posts: 1,503
Quote:
newicons.library to the zone. put it to system:libs
dhO: is where libs folder is on mine, in system folder there is no libs folder
Kitty is offline  
Old 24 October 2009, 17:12   #352
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 40
Posts: 449
Quote:
Originally Posted by Kitty View Post
dhO: is where libs folder is on mine, in system folder there is no libs folder
That's what i mean - system is where the WB is installed sorry
but you may try my last post first as it is easier
tero is offline  
Old 24 October 2009, 17:17   #353
Kitty
Sys dec($cdab)

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Age: 35
Posts: 1,503
Got Speedball 2 Icon back, thanks TheCyberDruid



Quote:
Another idea could be you simply ran out of free-pens!
in scalos/prefs/scalos is a newicons tab - push the slider to the right and see if that helps.
Did that didnt seem to change anything.

Once I have confirmation that my Libs folder is correct, I'll copy the newicons.libraby over.
Kitty is offline  
Old 24 October 2009, 17:21   #354
Kitty
Sys dec($cdab)

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Age: 35
Posts: 1,503
Ok I copied over newicons.library and it overwrote the other one, but the robocop icon is still the same after reboot, so I guess its not that.
Kitty is offline  
Old 24 October 2009, 17:21   #355
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by Kitty View Post
Got Speedball 2 Icon back, thanks TheCyberDruid
No problem You can simply get them from the preinstalled versions again if that happens again. You can try it with the Robocop icon now
TCD is offline  
Old 24 October 2009, 17:23   #356
NewDeli
Banned
 
Join Date: Oct 2007
Location: Paris / FRANCE
Age: 43
Posts: 1,248
Send a message via ICQ to NewDeli Send a message via Skype™ to NewDeli
Quote:
Originally Posted by tero
newicons.library to the zone. put it to system:libs (rename or backup the existent one)
Quote:
Originally Posted by Bloodwych
The updated icon library in OS 3.5 allows the 3.5 ColorIcons, but copying across that file alone (as far as I'm aware) won't work.
Nice try though .
NewDeli is offline  
Old 24 October 2009, 17:23   #357
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 40
Posts: 449
Quote:
Originally Posted by Kitty View Post
Did that didnt seem to change anything.

Once I have confirmation that my Libs folder is correct, I'll copy the newicons.libraby over. Also I dont seem to have that library at all in Libs when checking.
It change the quality of the icons, means less pens are used.
on AGA you have 256 pens(colors) at the same time, on colorfull screens this can be reached fast.

Last edited by tero; 24 October 2009 at 17:32.
tero is offline  
Old 24 October 2009, 17:24   #358
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 40
Posts: 449
Quote:
Originally Posted by Deleauvive View Post
Nice try though .
Dito
Kitty is using 3.1 with newicon so classicWB file is overwritten (and it's not 3.5)
tero is offline  
Old 24 October 2009, 17:34   #359
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by tero View Post
Dito
Tbh, quoting things out of context isn't really a nice try
TCD is offline  
Old 24 October 2009, 17:39   #360
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 40
Posts: 449
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Tbh, quoting things out of context isn't really a nice try
the trial is worth to count
tero is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Classic Workbench CF versions Zetr0 project.ClassicWB 90 29 November 2012 08:25
Classic Workbench for A4000T fitzsteve project.ClassicWB 5 28 July 2011 09:33
Classic Workbench on EEEPC lolafg project.ClassicWB 4 03 January 2011 18:48
Classic Workbench on Minimig !! lolafg project.ClassicWB 71 11 November 2010 22:53
Classic workbench error Dave_wb project.ClassicWB 6 01 March 2010 11:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22552 seconds with 12 queries