English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 19 August 2009, 18:33   #41
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,355
Quote:
Originally Posted by adolescent View Post
Yep. That is the (only) one to get. I have two others and although they can be set to CS and boot, there are various small issues that make them unstable.
So this is an IDE->SATA Bridge device, it looks like it would work with both 2.5" and 3.5" HDD's I take it

I may end up trying this out but only if I can get my NIC to work otherwise I'll be looking at getting an x360 to replace it with.
jmmijo is offline  
AdSense AdSense  
Old 21 August 2009, 13:13   #42
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
OK, after much downloading with same good/no-intro sets of various versions, I have compiled a "good" collection of snes/megadrive/sms-gg/nes roms to use with the "ressurection extras" screenshots and packs.
If anyone wants the files PM me so I can send you a DVD or something...
the "ressurection extras" project even though it is nice and flashy, their choise not to adhere to good or no-intro naming scheme is questionable... the names would not matter IF the dats they give are OK, but alas... anyway, I have complete 99.5% sets (only 5-10 weird jap roms missing) so... pm me if interested
keropi is offline  
Old 07 September 2009, 01:16   #43
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 43
Posts: 9,769
@Keropi

did you say DVD my friend?!

yes please =)
Zetr0 is offline  
Old 02 December 2009, 20:49   #44
Jerry
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Age: 37
Posts: 197
Quote:
Originally Posted by adolescent View Post
Yep. That is the (only) one to get. I have two others and although they can be set to CS and boot, there are various small issues that make them unstable.
Has anyone recently ordered and tried those on a xbox? I ordered two times. The first bunch did not work at all. Today three other arrived (the price is so ridicilous), but I can't get them to work. Most of the time I just get Error 9, once in a while Auto Installer boots and I can work with the drive just fine. Then again, it does not work at all again. Strangely it only worked when I did not attach jumpers ie. the drive was configured as master. Anyone with any pointers?
Jerry is offline  
Old 03 December 2009, 23:35   #45
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 46
Posts: 1,064
@jerry

Sorry, I only have the two (one ordered a year ago, and another when I started the thread). Do they look identical to the one I posted? The other adapters I tried get random errors like you mentioned.

Questions:
What modchip (if any)?
What BIOS?
What kind of HD?
adolescent is offline  
Old 04 December 2009, 10:21   #46
Jerry
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Age: 37
Posts: 197
Yes, they look the same, apart from missing the "QC Passed" label . But it really seems to be a hardware issue. I also tried them in the pc with 3 different sata drives and they simply do not work. For some the drive identifier is displayed correctly on the bios screen. Booting is impossible though and if I boot a system from a different drive while another one is attached to the converter, the system won't boot: Windows 7 just hangs and Linux kernel reports a lot of errors on the device/bus.

This is kinda unnerving. I now have 5 adapters and none works.
Jerry is offline  
Old 08 December 2009, 21:25   #47
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 46
Posts: 1,064
@jerry

The fact that it doesn't work in a PC is very bad. It could be the adapter doesn't like the HD itself (or you are really unlucky and got 5 dead adapters!).

I'm about to order another one for myself. I'll post here if I have any trouble.
adolescent is offline  
Old 11 December 2009, 21:04   #48
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,938
Let us know how it goes because I've been asked to upgrade a friends xbox and I cannot get hold of any decent sized new PATA drives. I wanted to recycle an old one but he was having non of it.
alexh is online now  
Old 29 December 2009, 13:23   #49
Jerry
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Age: 37
Posts: 197
So,
today I got another 3 from DE (free of charge. Nice service!) Those do not work, neither. For now I'm giving up on these devices and try to get an ata drive somewhere. If anyone wants to try the adapters I'd be more then happy to give them away.
Jerry is offline  
Old 06 February 2010, 02:51   #50
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 46
Posts: 1,064
@Jerry

Got my last adapter in and tested today and it works perfectly just like the other ones. I put a Seagate 500GB SATA in to test and got it all partitioned, formatted, and XBMC installed. Not sure how you got so many bad ones.

Stupid question but you are plugging the IDE cable in the correct way right?
adolescent is offline  
Old 01 November 2011, 18:07   #51
Peter
Unemployed & Lovin' it
Peter's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kent
Age: 49
Posts: 2,614
Alex - old thread I know...and I have probably asked you this before but... these links are dead now and I wondered if you could recommend a replacement Fan for the original Xbox which is available...

Thanks

Also - Dumb Question.... how do you find out what revision of Xbox you have?



Quote:
Originally Posted by alexh View Post
It is very easy to make X-Boxes v1.2+ almost totally silent for only 18

A 70mm, 7v, Acoustifan is a perfect replacement, plugs into the standard XBOX fan. It is almost silent at 7v and when combined with the acoustifan rubber gasket it is imperceptible at 10% speed in XBMC and only just audible at 100% speed in games.

http://www.overclockers.co.uk/showpr...=57&subcat=818

http://www.overclockers.co.uk/showpr...odid=CM-012-AF

If you have a 1.0 or a 1.1 XBOX with a GPU fan then you should sell or ditch it and get a v1.2!

Not quite sure why you'd want that much storage. Only XBOX native games need to be on the XBOX hard drive, everything else can be on the network.

Not to mention that 1.5TB hard drives are still stoopid money at the moment. You can get a 750GB for less than 1/4 the price.

Last edited by Peter; 01 November 2011 at 18:40.
Peter is offline  
Old 01 November 2011, 18:59   #52
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,591
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Peter View Post
Alex - old thread I know...and I have probably asked you this before but... these links are dead now and I wondered if you could recommend a replacement Fan for the original Xbox which is available...

Thanks

Also - Dumb Question.... how do you find out what revision of Xbox you have?
Try the wayback machine, if your after specs on fan. Maybe you could match one up.

http://web.archive.org/web/200703100...=57&subcat=818

Or maybe this would be a suitable replacement;

http://overclockers.co.uk/showproduc...=57&subcat=818
FOL is offline  
Old 02 November 2011, 00:07   #53
Peter
Unemployed & Lovin' it
Peter's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kent
Age: 49
Posts: 2,614
70 x 70 x 25 is pretty much bang on the size of the original FOL so that maybe worth a go cheers - I also found this one http://www.ebay.co.uk/itm/4002338391...84.m1438.l2649

Not sure if the make is any better or worse... I guess either would do the trick...?
Peter is offline  
Old 02 November 2011, 00:29   #54
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,591
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Peter View Post
70 x 70 x 25 is pretty much bang on the size of the original FOL so that maybe worth a go cheers - I also found this one http://www.ebay.co.uk/itm/4002338391...84.m1438.l2649

Not sure if the make is any better or worse... I guess either would do the trick...?
Aye, looks ok.
FOL is offline  
Old 04 November 2011, 18:13   #55
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,938
http://www.quietpc.com/gb-en-gbp/pro...ans/afdp-7025b

http://www.quietpc.com/gb-en-gbp/pro...ies/fangaskets

These two make an XBOX-1 rev1.2+ almost completely silent. They don't 100% fit the original fan because of the custom retention clips but I just used 2x cable ties at the top to hold it in place.
alexh is online now  
Old 06 November 2011, 14:45   #56
Peter
Unemployed & Lovin' it
Peter's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kent
Age: 49
Posts: 2,614
Thanks for the links Alex.

Stupid Question - what way round do these fans fit in - I notice that some Fans have arrows on them - should the arrows being pointing inwards into the Xbox?
Peter is offline  
Old 06 November 2011, 19:36   #57
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,938
Arrow outwards.
alexh is online now  
Old 06 November 2011, 20:06   #58
Peter
Unemployed & Lovin' it
Peter's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kent
Age: 49
Posts: 2,614
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
Arrow outwards.

Thanks Alex!
Peter is offline  
Old 08 November 2011, 12:36   #59
Peter
Unemployed & Lovin' it
Peter's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kent
Age: 49
Posts: 2,614
Alex - Re; installation of a new hard... I am using Krayzies 007 game save and xboxhdm_v1.9 - I'm creating the CD ISO but I am a bit puzzled as to how you back up your own personal C and E drives as I can only see the shadow C via FTP.

It still works because I just re-apply the softmod afterwards so an answer isn't essential but I just wondered how you get the actual C and E drives and not the shadow C ?
Peter is offline  
Old 08 November 2011, 12:59   #60
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,938
I'm at work so I can't test but I think they are :

E:\backups\

You bypass shadow C by running E:\ndts\default.xbe
alexh is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WANTED: A600 wild weird wicked box - just the box :P Smiley MarketPlace 0 23 May 2005 18:51
Box scans Antiriad HOL suggestions and feedback 31 29 August 2004 15:00
Cody's 'Good Box, Bad Box' CodyJarrett Nostalgia & memories 15 02 May 2004 12:36
Do I need 'Amiga In A Box' ? Skumball support.WinUAE 20 02 October 2002 18:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.30594 seconds with 12 queries