English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 17 May 2009, 21:34   #1
leohopkins
 
Posts: n/a
Trying to install amos pro to my hard drive

Hi everyone,

Perhaps one of you can help?
Im trying to install Amos Professional to my Amiga's hard disk (I have an A600 with 1meg chip and 1 meg fast)

Anyway, I have downloaded the .ADF's and copied them to floppies. (Albeit HD floppies with tape around the hole)

I have then opened up the AmosPro_System disk and double clicked on install.AMOS, been led through a couple of screens then come to a dead end when the screen tells me that i do not have the original disk. Can someone help?
 
AdSense AdSense  
Old 18 May 2009, 10:27   #2
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,635
I thought AMOS Pro is freeware...
s2325 is online now  
Old 27 May 2009, 18:21   #3
woody.cool
Registered User
woody.cool's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Northampton, England
Age: 35
Posts: 118
Quote:
Originally Posted by leohopkins View Post
I have then opened up the AmosPro_System disk and double clicked on install.AMOS, been led through a couple of screens then come to a dead end when the screen tells me that i do not have the original disk. Can someone help?
Ahhh! Sounds like the disk (or ADF) has been modified ... or copied with Workbench DiskCopy before registration name was applied to it.
You need to make sure you do it with the original unmodified disk (or ADF) .... if you actually have the original disks, and want to work with a copy (as to not modify the original disks) copy the AMOSPro_System disk with X-Copy!
The reason for this, is that when the AMOSPro_System disk is booted for the first time, it asks for your first and last name .... then it writes this info to the disk (not sure where though) and applies that to the splash screen that appears every time you start AMOS Pro.

Quote:
Originally Posted by s2325 View Post
I thought AMOS Pro is freeware...
Yes and No, AMOS Professional was a commercial product, but nowadays there's sites that are offering downloads of AMOS Professional.
I'm not sure if this is legal or not though.
woody.cool is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help making Hard Drive Version of AMOS game amigapd support.Other 7 25 November 2012 22:18
Problem with AMOS Pro compiler install amigapd support.WinUAE 2 16 December 2011 15:59
Amiga 2000 with Hard drive...how do I install it? busterflex support.Hardware 6 22 August 2010 21:45
install a new hard drive in a1200 stuntpup New to Emulation or Amiga scene 28 11 August 2007 13:14
Trying to install a hard drive in A600? backtoskooldaze support.Hardware 13 29 September 2004 01:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.10580 seconds with 11 queries