English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene > Member Introductions

 
 
Thread Tools
Old 14 April 2009, 10:34   #1
danhans
Registered User
danhans's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Leeds, UK
Posts: 24
Another Newbie

Hello Everyone,

Just joined up as I have just got my hands on an old A500 at the weekend. I got it for free as someone had kindly left in all boxed up (in original boxes - with warranty cards/manuals/leads/2xmice at the local tip - I couldnt bare to see it thrown away. Unfortunately it didnt come with any disks.

Anyway I have also just bought a A600 with a load of games on ebay for 12. Ive got loads of parts that look like they may be useful (PCMCIA-CF/ CF-IDE adapters, loads of CF cards, couple of 2.5" HDD's.

I had a A500+ about 10 years ago with a viper accelerator in it (530CD rings a bell?) and it was a quick machine - bought from First Computers in Leeds.

So when the 600 turns up on Thursday hopefully I can get cracking (and reading) on getting it set-up with a CF/HDD installed.

Dan
danhans is offline  
AdSense AdSense  
Old 14 April 2009, 10:44   #2
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Hi Dan and welcome to EAB

Quote:
Originally Posted by danhans View Post
Anyway I have also just bought a A600 with a load of games on ebay for 12. Ive got loads of parts that look like they may be useful (PCMCIA-CF/ CF-IDE adapters, loads of CF cards, couple of 2.5" HDD's.
12 for the lot? Wow, that's quite a bargain you got there! Have fun with your new Miggies and here on EAB then
TCD is offline  
Old 14 April 2009, 10:52   #3
danhans
Registered User
danhans's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Leeds, UK
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Hi Dan and welcome to EAB

12 for the lot? Wow, that's quite a bargain you got there! Have fun with your new Miggies and here on EAB then
Thanks!

Sorry thats just for the A600 and around 100 disks, the rest of the stuff I already have.
danhans is offline  
Old 14 April 2009, 11:02   #4
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Still not bad if the 100 disks still work. Fingers crossed they do
TCD is offline  
Old 14 April 2009, 11:17   #5
Gordon
Settler

Gordon's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Serf City
Posts: 1,157
Welcome back to amiga world. Why did you get rid of the A500+?
Gordon is offline  
Old 14 April 2009, 11:51   #6
danhans
Registered User
danhans's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Leeds, UK
Posts: 24
IIRC I really needed and wanted a car at the time, a guy I knew had a Fiat Cinquecento he was selling and also liked amigas - so it was A500 & for the car.
danhans is offline  
Old 14 April 2009, 12:57   #7
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 30
Posts: 10,932
Welcome to EAB.

An A600 for 12 and a free A500 isn't bad going at all. I'm sure you can get yourself a nice little setup with all that stuff
Graham Humphrey is offline  
Old 14 April 2009, 13:11   #8
danhans
Registered User
danhans's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Leeds, UK
Posts: 24
Hi and thanks again.

Just a correction to something I said above, it was a Viper 520CD I had, not a 530.

Dan
danhans is offline  
Old 14 April 2009, 13:26   #9
DH
Global Moderator

DH's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: UK
Age: 50
Posts: 3,824
Welcome to EAB danhans

Wish I had your luck, the wife wouldn't complain at me spending 12 for an A600 but anything more I would have to convince her it was for a good cause

Have fun here at EAB, and let's hope your miggies work just fine, although I suspect some attention will be needed with some of the mobo caps, so do a little opening up to check, that's if they haven't already been replaced
DH is offline  
Old 14 April 2009, 13:41   #10
Gordon
Settler

Gordon's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Serf City
Posts: 1,157
I never check my caps. Will my amigas die at some stage because of caps? I dont even know what they do.
Gordon is offline  
Old 14 April 2009, 13:54   #11
danhans
Registered User
danhans's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Leeds, UK
Posts: 24
I just get rubbish together and go to the local council tip - if you ask nicely they always say yes - and its the best form of recycling IMO.

I got a BRAND NEW!! Sega Saturn a couple of months back, absolutely mint condition - not a mark on it - boxed - all manuals and leads joypads etc. I also got an apple II years and years ago.

I have like a retro allowance - buy bits and fix and sell them, if I make on them I can buy something better.

Looking at some of this amiga stuff though, id need a big allowance lol


Thanks DemonHellraiser - are we talking about the big electrolytics at the back of the mobo?

Dan
danhans is offline  
Old 14 April 2009, 13:58   #12
DH
Global Moderator

DH's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: UK
Age: 50
Posts: 3,824
@gordonbennett
If they leak they'll damage the mobo. They are just like batteries, when they are exhausted, they leak. You usually can't tell 'cause they leak from underneath where you can't see, but my advice would be to replace them. There are already some really good threads about this here on EAB, telling you of the type to replace them with. Have a search 'n' I'm sure you'll find them, try 'leaky caps' for starters
DH is offline  
Old 14 April 2009, 14:01   #13
DH
Global Moderator

DH's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: UK
Age: 50
Posts: 3,824
Something like these but also blue in colour

DH is offline  
Old 14 April 2009, 15:30   #14
Gordon
Settler

Gordon's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Serf City
Posts: 1,157
Thanks Demon, gonna have to open my babies up and have a look. Alot of people here have alot of electrical knowledge I notice.
Gordon is offline  
Old 14 April 2009, 15:41   #15
DH
Global Moderator

DH's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: UK
Age: 50
Posts: 3,824
Has your miggie still got the warranty seals intact?
DH is offline  
Old 14 April 2009, 15:46   #16
Gordon
Settler

Gordon's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Serf City
Posts: 1,157
No(not incuding the cd32). I got 3 amigas and I have opened them all up to install/replace Hard drives. I also have a sx1. They all looked fine when opened, the only problem i notice, is my sx1 never doesnt remember the the time. It just reverts to whatever I set it, next time I boot.
Gordon is offline  
Old 14 April 2009, 18:43   #17
danhans
Registered User
danhans's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Leeds, UK
Posts: 24
Thanks for the headsup guys, Ill check the caps when I get the 600 delivered and get myself down to Farnell.

I was reading one of the other threads regarding flashing your own kickstart ROM. Ive got a programmer (Genius 540), so might look into that too.

The 500 ive got definately hasnt had anything done and the seals were broken when I got it, the casing behind the FDD has been melted by the looks of it.
danhans is offline  
Old 23 April 2009, 17:07   #18
danhans
Registered User
danhans's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Leeds, UK
Posts: 24
Goy my 600 last friday, it is in pretty good nick.

Got an old laptop HDD and prepped it with with USB2 - IDE and WinUAE, installed WB2.1 and the cf/fat32 drivers. Working great.

The only thing is the mouse has had it so ive ordered a couple of PIC16F628's to try and make a PS/2-AMIGA adapters as ive loads of old MS mice lying around.

Just a shame it has 1mb RAM as I want to try WHDload, will have to keep an eye out for a better amiga or an upgrade.
danhans is offline  
Old 23 April 2009, 17:18   #19
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Maybe this is interesting then : http://eab.abime.net/showthread.php?t=44008
TCD is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OS 4 Newbie tainted Member Introductions 2 16 October 2011 04:26
newbie barnetman Member Introductions 12 15 July 2009 16:01
Newbie help Jurosem New to Emulation or Amiga scene 11 27 November 2008 14:26
Please help - newbie here mekon New to Emulation or Amiga scene 3 21 September 2006 10:50
newbie deckard109 New to Emulation or Amiga scene 3 02 May 2002 18:23

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23808 seconds with 11 queries