English Amiga Board Amiga Lore

Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

Thread Tools
Old 09 April 2009, 13:01   #1
Registered User
Join Date: Jul 2006
Location: Helsinki / Finland
Posts: 360
Power Mac G4 with the Amiga in mind


I was given a free Power Mac G4 from work (as opposed to being binned). I'm wondering if this system will be of any use for an Amiga user.. in any way really. Any hardware bits that could be used in an Amiga? Anything else?

I'm not much of a Mac user so I've no idea about the Mac (retro)gaming scene either. I bet some of you are Mac users as well so maybe you could throw me some tips..
mk1 is offline  
AdSense AdSense  
Old 09 April 2009, 13:34   #2
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 41
Posts: 9,671

about all you can really use is the internal harddrive and maybe CDROM and thats about it. the rest is non-interchangable with an Amiga.

G4's are quite *cute* machines, although i do prefer them running linux rather than the butchered apple *nix that comes pre-installed

once you have a decent Linux Distro, you can then emulate miggyness... dosbox... snes... megadrive... everything... quite well indeed!!!!
Zetr0 is offline  
Old 09 April 2009, 13:49   #3
Needs a life

chiark's Avatar
Join Date: Jan 2008
Location: England
Posts: 1,613
You don't need linux, OSX is marvellous, and there's e-uae for it (even the PPC version). Have a look for hi-toro, too, which is a good front end for mac e-uae

There might be a way of installing AOS4 on it, but I wouldn't hold your breath
chiark is offline  
Old 09 April 2009, 13:51   #4
Registered User
Join Date: Jul 2006
Location: Helsinki / Finland
Posts: 360
Hmm, ok. Sounds pretty useless then. I've already got a MacBookPro so I could use that one as well.. I just thought maybe it had some "retro value" or use, but I guess I'll let the boys bin it.
mk1 is offline  
Old 09 April 2009, 18:55   #5
Registered User

Akira's Avatar
Join Date: May 2001
Location: New York City
Posts: 15,832
Use it as a render farm component. It's a fine machine! It can be used as a good Protools rig too.
Don't bin it, send it to me!
Akira is offline  
AdSense AdSense  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
apple power mac g5 - now what? (amigaos?, c#?) e2020 Amiga scene 2 16 March 2013 17:48
The best LCD for Amiga, until you change my mind. Photon Hardware mods 62 12 January 2013 07:13
Gravity Power Amiga Power Edition lordofchaos Games images which need to be WHDified 5 08 September 2012 00:03
Amiga 1200 with CF card - safe to just power off at power brick? kernoman support.Other 14 29 August 2009 19:31
PIC interesting a1200 m/b power hack: takes power from normal HDD power cable plug! keropi Hardware pics 40 16 July 2006 21:16

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 10:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.14090 seconds with 11 queries