English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 29 March 2009, 04:10   #1
Xorlac
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Seattle, WA / USA
Posts: 26
Rocket Ranger doesn't work in WinUAE if NTSC refresh is selected

Hi folks,

I found what I believe is a compatibility bug in WinUAE. All tests were done against WinUAE 1.52 and 1.60 b19.

Config:
Quickstart settings, A500 - 1.3 ECS, 1mb chip.

Under chipset settings and the chipset panel, make sure "NTSC" is selected. Use the amiga disks available from Cinemaware.com.

Result:
Game will load and drop to the workbench and not prompt for disk two.

Now, go back to the same settings after a restart but this time do not select "NTSC".

Result:
Game will load and run as expected.

Hopefully, someone else will confirm this strange bug.
Xorlac is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 March 2009, 08:03   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,518
Perhaps region lock? It is rare but some Amiga games have it.
Toni Wilen is online now  
Old 29 March 2009, 09:44   #3
Xorlac
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Seattle, WA / USA
Posts: 26
Any ideas on how I could verify if this is the case? I use to play Rocket Ranger on A500 NTSC and never ran into this problem.
Xorlac is offline  
Old 29 March 2009, 15:39   #4
clenched
Registered User

 
Join Date: Sep 2008
Location: Gainesville U.S.A.
Posts: 581
If this comes from archive CW_Rranger_Amiga.zip then WinUAE is behaving normally. I've just tried it on my A500 and the results match your description. I conclude we're talking 2 different copies of the same game.
clenched is offline  
Old 29 March 2009, 23:10   #5
Xorlac
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Seattle, WA / USA
Posts: 26
The archive name is CW_Rranger_Amiga.zip. However, I don't understand how you are able to conclude WinUAE is working "normally"?

I also tried these images with the same result:

Rocket Ranger (1988)(Mirrorsoft)(De)(en)[censored][1533].zip
Rocket Ranger (1988)(Mirrorsoft)[1641].zip
Rocket Ranger (1991)(Mirror Image)(De)(en)[censored][budget][1534].zip
Rocket Ranger (1991)(Mirror Image)[budget][1640].zip
Xorlac is offline  
Old 30 March 2009, 01:27   #6
clenched
Registered User

 
Join Date: Sep 2008
Location: Gainesville U.S.A.
Posts: 581
Because I put the first ADF onto a real DD floppy disk and put this disk into a real NTSC Amiga and it failed to load. Then put machine into 50Hz mode using Degrader program, rebooted and the program did load. I saw no deviation between WinUAE and real Amiga which is my loose definition of normal.
clenched is offline  
Old 30 March 2009, 03:09   #7
Xorlac
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Seattle, WA / USA
Posts: 26
Thanks clenched. Sounds like the NTSC version has gone the way of bitrot then. Bummer...
Xorlac is offline  
Old 07 January 2015, 04:10   #8
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 45
Posts: 1,087


I had the same issue and was able to get a hold of original Rocker Ranger NTSC disks and did the WHDLoad install, works perfect in NTSC now! Uploaded to the zone, and also on my site:

http://vintagecomputercafe.com/amiga/games/whdload/

Last edited by TjLaZer; 07 January 2015 at 05:43.
TjLaZer is offline  
Old 07 January 2015, 13:45   #9
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Posts: 2,900
Thanks, I've added it to my WHDLoad folder on the EAB FTP.
Retroplay is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rocket Ranger BigHyorgi New to Emulation or Amiga scene 7 29 December 2011 13:00
rocket ranger not installing stuntpup project.WHDLoad 1 27 August 2007 21:10
Rocket Ranger Old Fool support.Games 2 26 July 2007 13:43
the best version of rocket ranger is in the zone renaissman support.Games 27 14 July 2002 01:04
Rocket ranger code wheel won't work paul9090 support.Games 32 18 February 2002 23:30

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.18144 seconds with 11 queries