English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 03 June 2001, 11:35   #1
ras2a
 
Posts: n/a
How do I save games ?

Hi,

Can anyone tell me how to save games in WinUAE

E.g. How could I save my 'fastest' times at speed pool in Arcade Poool / Arcade Snooker.....or is it automatically saved...

Or...do I have to somehow or other un-write-protect the adf file, so that data can be written to it...Or...do I have to create a virtual blank disk (adf) so that I am able to save games...??

cheers

- ras -

one more thing - Does anyone know of any good sources for Rom CD's etc... (especially for the Amiga) - I live in the UK

Hope I didn't overstep the mark with that last one ;-)
 
AdSense AdSense  
Old 03 June 2001, 22:54   #2
Karl Stodulski
 
Posts: n/a
Hi Ras2a,

A lot depends on the game itself. Some may want a separate disk to save onto, others may save onto one of the game disks.

With some ADFs, you may need to unprotect the file in order to save onto them- check in Windows that the ADF isn't 'Read Only'. If you've got Workbench and the disk can be recognised in it, you may want to make sure that the disk is not protected.

Bearing in mind that some games may require a blank ADF disk, the file that WinUAE creates may need to be formatted first in Workbench. Even then, some games may need the blank ADF to be renamed (from within Workbench, that is, NOT from within Windows).

For instance, UFO: Enemy Unknown requires the save game disk to be called UFOSaves.

There are some games which can't be saved as yet- the main one I can think of is Sensible Soccer/ SWOS.

I would have thought that Arcade Pool/ Snooker would have saved onto the ADFs themselves. You could try a blank, formatted ADF as well in case it doesn't save onto the game disks!

Cheers,
Karl Stodulski

PS: Keep a backup of the game disks!

PPS: Is there any chance of telling me where you got Arcade Pool/ Arcade Snooker from? I miss those games...
 
Old 03 June 2001, 23:33   #3
Mangar
Got the fever back
Mangar's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Toronto / Canada
Age: 45
Posts: 288
you can also load up a copy program like X-copy and format it that way.. I prefer doing that..
Mangar is offline  
Old 04 June 2001, 17:54   #4
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 17,933
Arcade Pool saves to the same disk where the program is, you don't need an extra diskette to save.
Akira is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New to amigaforever and trying to save games Rob New to Emulation or Amiga scene 1 09 August 2011 20:29
Share Your Save Games Djay Nostalgia & memories 2 10 May 2010 21:30
How do I save games with WinUAE? amigamenough support.WinUAE 7 04 January 2009 12:07
sensible soccer save games??? johnctm request.Old Rare Games 6 27 March 2002 02:54
Save Games for Legends Doozy support.Games 1 18 December 2001 15:18

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.10643 seconds with 11 queries