English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 02 March 2009, 23:29   #1
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,438
AWeb has killed my OS 3.9 install

In a fit of madness I decided to install AWeb on my 1200 last night. After the reboot I found that my system was somewhat stuffed. After some investigation (I'm a newbie BTW), I discovered that the GUI system (ClassAct) used by AWeb is older than the GUI system (ReAction) used by OS 3.5+.

What a pain in the bottom

Any easy fix or do I have to re-install OS 3.9 (again).
NovaCoder is offline  
AdSense AdSense  
Old 02 March 2009, 23:38   #2
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,033
I guess a quick "copy the newer file over the older file" should do the trick
Shoonay is offline  
Old 03 March 2009, 00:10   #3
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,438
Do you know which ones I need to replace from the OS 3.9 CDROM or is it better just to run the whole install + BB's.
NovaCoder is offline  
Old 03 March 2009, 00:16   #4
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,033
Sorry, no idea.
When you've said about one older and one newer file, I figured you knew.

It's been a while since I've checked the OS3.9 drawer structure (that I own meself) so I can't help, but I guess it's all a matter of searching for the right file.
Something named *.class?
I'm sure it is *THERE* somewhere...
Shoonay is offline  
Old 03 March 2009, 00:20   #5
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Maybe try this:

Look at the folders in the AWeb install package & identify the Classes there.

Find the alternative folder on your 3.9 CD & simply copy the files back over to your HDD, allowing it to replace any of the same name.

I don't know squat about Amiga software...but it *might* work

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 03 March 2009, 00:36   #6
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,438
It's all such a pain, it would have been really helpful if a massive warning message came up that said 'DO NOT INSTALL THIS SUCKER IF YOU ARE RUNNING OS 3.5+'
NovaCoder is offline  
Old 03 March 2009, 09:44   #7
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
Why don't you simply forget your floppy disks and install the latest version of AWeb which is free now ? It does not come with back-leveled classes.

http://aweb.sunsite.dk/
thomas is offline  
Old 03 March 2009, 23:20   #8
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,438
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
Why don't you simply forget your floppy disks and install the latest version of AWeb which is free now ? It does not come with back-leveled classes.

http://aweb.sunsite.dk/
Thomas, if only I had discovered this link before I installed the older version of AWeb I would have been a happier man

Thanks for the link though

I had to re-install 3.9 last night to fix the problem.

Is AWeb the best browser to use with a 1200/030 50mhz/64mb/AGA?

Last edited by NovaCoder; 03 March 2009 at 23:27.
NovaCoder is offline  
Old 04 March 2009, 08:44   #9
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
Quote:
Is AWeb the best browser to use with a 1200/030 50mhz/64mb/AGA?
Well, there are only two browsers left for the Amiga: AWeb and IBrowse. IBrowse is still commercial but cannot be bought right now. Next version has been promised but is a long time coming.

As always in the Amiga community, if only two parties of some kind exist, it's a matter of taste or religion which one is considered best. The concepts are quite different.
thomas is offline  
Old 04 March 2009, 08:57   #10
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Hi Nova,

It would seem the latest versions of iBrowse & AWeb were released in the same year.

I never could get AWeb to work well (or even at all on my A1200T), but after a few teething problems (easy fixes, I#m just retarded), it is now VERY reliable & very compatible with most sites

So yeah, my vote is for iBrowse...in fact I am posting this message with it!

Shame you cannot buy registration keys anymore, but hey, they are out there

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 04 March 2009, 09:32   #11
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,438
What about the OWB...any good for 68k?
NovaCoder is offline  
Old 05 March 2009, 00:44   #12
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Origyn works fantastically on my Efika (MorphOS), but seems like it'd be pretty bloody resource-hungry on 68k-based machine

I might be wrong though...give it a shot & let us know

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 05 March 2009, 02:07   #13
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,438
Quote:
Originally Posted by Fingerlickin_B View Post
Origyn works fantastically on my Efika (MorphOS), but seems like it'd be pretty bloody resource-hungry on 68k-based machine

I might be wrong though...give it a shot & let us know

PZ.
I will once I get EasyNet installed and running on my Miggy
NovaCoder is offline  
Old 05 March 2009, 13:49   #14
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,464
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
What about the OWB...any good for 68k?

It worked great on WinUAE! On Amiga 4000 040 it crawled a bit (net through serial port though). And not having navigation bars is a nuisance also.
AmigaFriend is offline  
Old 05 March 2009, 23:20   #15
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,438
Quote:
Originally Posted by xpect View Post
It worked great on WinUAE! On Amiga 4000 040 it crawled a bit (net through serial port though). And not having navigation bars is a nuisance also.
How to you configure WinUAE to go-online (eg what device do you need to choose)?
NovaCoder is offline  
Old 06 March 2009, 07:14   #16
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
You don't need a device, you even don't need a TCP/IP stack. Just enable bsdsocket emulation on the Misc page and run you favourite internet app (e.g. OWB).

If you like, you can install winpcap on Windows, then disable bsdsocket and enable uaenet. Then you can install a TCP/IP stack and choose uaenet.device.
thomas is offline  
Old 06 March 2009, 09:06   #17
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 40
Posts: 3,211
Send a message via MSN to Bamiga2002
What do you NOT know Thomas?
Bamiga2002 is offline  
Old 06 March 2009, 09:38   #18
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,438
Quote:
Originally Posted by Bamiga2002 View Post
What do you NOT know Thomas?
He doesn't know what he doesn't know.
NovaCoder is offline  
Old 08 March 2009, 23:42   #19
rockersuke
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Madrid / Spain
Age: 50
Posts: 253
HI there!

I'm closely following Novacoder's networking troubles as I'm right now also fighting against Easynet and a MMA401 wireless card. I couldn't make my A1200 make friends with my PC yet (no file transferring, still on it ^_^'), but the things is somehow working as the live update did its job and downloaded its stuff through my PC Internet connection.

Then I tried to install AWeb... and found myself in the reverse problem as exposed here. I mean, my A1200 is a 3.1 ROM-3.1 WB system, so Aweb requires the Classact files. I downloaded them from Aminet, but Aweb seems to dislike the button.gadget file for no aparent reason (says it couldn't open it, snoopdos confirms the action "failed", but button.gadget is in its right place ->"classes/gadgets/").

This happened with version 3.5 beta, the one included in Amigakit's Easynet CD-ROM. I tried with 3.4 from Aweb site with the very same result.

Any suggestion what to check next?

--
rockersuke is offline  
Old 09 March 2009, 00:36   #20
rockersuke
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Madrid / Spain
Age: 50
Posts: 253
Quote:
Originally Posted by rockersuke View Post
HI there!

I'm closely following Novacoder's networking troubles as I'm right now also fighting against Easynet and a MMA401 wireless card. I couldn't make my A1200 make friends with my PC yet (no file transferring, still on it ^_^'), but the things is somehow working as the live update did its job and downloaded its stuff through my PC Internet connection.

Then I tried to install AWeb... and found myself in the reverse problem as exposed here. I mean, my A1200 is a 3.1 ROM-3.1 WB system, so Aweb requires the Classact files. I downloaded them from Aminet, but Aweb seems to dislike the button.gadget file for no aparent reason (says it couldn't open it, snoopdos confirms the action "failed", but button.gadget is in its right place ->"classes/gadgets/").

This happened with version 3.5 beta, the one included in Amigakit's Easynet CD-ROM. I tried with 3.4 from Aweb site with the very same result.

Any suggestion what to check next?

--

Yaaay! First post ever using a real Amiga!! (so it looks like I solved wathever was happening ) Using Aweb in a plain A1200 to browse EAB is a pain, anyway, so I don't expect to do it frequently XDD

--
rockersuke is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What happened to AWEB and the AWEB website... Xenon Amiga scene 7 01 December 2010 16:58
I think i killed 2 disk drives! help please! penfold_t_mole support.Hardware 27 24 January 2010 23:32
Welp! I think I killed my A600 :( mfletcher support.Hardware 4 11 January 2010 22:04
have I killed it? Gracie New to Emulation or Amiga scene 9 28 March 2006 20:33
What or Who Killed the Amiga CPC464 Retrogaming General Discussion 17 06 April 2002 07:26

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.28941 seconds with 11 queries