English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 15 February 2009, 22:14   #1
gemanix
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Zealand
Posts: 17
Game Icons for Windows

Hi all.

I run Windows Vista, and I'd like to have just icons on my desktop, that if I doubleclick, runs the disk images automatically. I dont want to have to see the WinUAE preferences screen at all.

The reason I ask for this simplicity, is that I'd like my 5 and 3 year old kids to be able to jump on, doubleclick a game, then pick up the joystick and go. As easy as it used to be for me, when I ran Amigas.

Can anyone please help?

Cheers - G
gemanix is offline  
AdSense AdSense  
Old 15 February 2009, 23:56   #2
lilalurl
T32
lilalurl's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: France
Age: 35
Posts: 2,803
Send a message via ICQ to lilalurl
- Make a config. file with everything setup (including the path to the disk images).
You might need to plan a bit and maybe use the disk swapper if you plan to use games with a lot of disks (although I suppose games for young kids will probably have only 1 or 2 disks). Same goes with cracktros/trainers if there are some ; you might want to show your kids they need to click here or there when the trainer screen appear.

- Untick 'Show GUI on startup' (second box in Host/Miscellaneous) and save the config file

- Make a shortcut to winuae on the Vista desktop with the -f <configfile> parameter and then customize your icon (I suppose you know how to do that part. If not, just ask)


For reference, on command line parameters:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=13911 (especially post #5)
http://eab.abime.net/showthread.php?t=40250
lilalurl is offline  
Old 16 February 2009, 01:15   #3
Rabbit80
Its hard being famous!
Rabbit80's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Gateway to the dales, UK
Age: 34
Posts: 637
It would be a nice feature for Toni to implement - Save config and create shortcut icon from within WinUAE
Rabbit80 is offline  
Old 17 February 2009, 06:38   #4
Sigma
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Somewhere
Posts: 26
I slightly similar thing I requested a little while ago that Toni fixed up in the most recent beta was to use savestates instead. Set up the options, put in the disk, and run the emulator. That way you can wait until the pre-game loading is finished, and you're at the title screen before saving the state.
Sigma is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga typ icons on windows? ElectroBlaster Amiga scene 8 08 June 2014 21:45
Game Icons zynaps project.Killergorilla's WHD packs 17 21 October 2007 18:33
Windows icons for adf dms and ipf disk images Galaxy support.WinUAE 50 02 March 2007 08:53
Game Icons Mad-Matt Games images which need to be WHDified 2 18 December 2006 10:57
Game icons?!?!? BarrySWE support.Games 10 05 October 2005 17:07

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11462 seconds with 11 queries