English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 04 January 2009, 01:35   #1
scrappysphinx
Registered User

scrappysphinx's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Nottingham
Age: 29
Posts: 424
Boot Menu for A1200

Hey Guys, i may be barking up a completely pointless tree but i'm wondering about a boot menu for the 1200.

My thinking:
I have a commodore A1200 system with a Microbotics M1230XA 030 at 50Mhz accelerator, 64mb Ram and a 4GB CF hdd.
I am currently using Bloodwych's ClassicWB (Great setup and very easy to use) but i've also been reading about AmigaSYS. I would like to, if possible, create a sort of dual boot system so that when i switch the machine on, it boots to a menu asking which system i would like to load.

My Problem:
I have never done any sort of programming on either an Amiga or PC but am intrigued to learn and wouldn't have any clue where to start in writing said menu.

If i need to upgrade the machine with a bigger hdd then i'd also need help in setting up anything larger than 4gb as i tried reading about sfs and using a 10gb and got very confused.

Thanks in advance for any help provided.

Mike
scrappysphinx is offline  
AdSense AdSense  
Old 04 January 2009, 04:56   #2
Adropac2
Zone Friend
 
Join Date: Jan 2006
Location: Kent
Age: 41
Posts: 834
I have Classic WB and AmigaSYS4 on two partitions.I hold double mouse at start and boot from the one i want.I'm not sure i would benefit from having an option pop up saying which system i wanted though.Have you considered setting up with two of your partitions this way

Last edited by Adropac2; 04 January 2009 at 06:15.
Adropac2 is offline  
Old 04 January 2009, 17:05   #3
TheCorfiot
Amibay Senior Staff
TheCorfiot's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Cardiff / Wales
Posts: 1,302
@scrappysphinx

If you have the CF interface installed above the PCMCIA port so that the CF Card is poking out of the side of your A1200 (can't remember if it was you that did this mod Mike???)
Then simply have 2 CF Cards which can be changed to either run CWB or AmigaSys. Of course swap the CF's when the A1200 is off.

If you haven't fitted your CF Adapter this way it maybe worth doing, as you say you don't have any programming or script experience, and it would be the easiest way to do it. Also allows you to easily update your OS with WinUAE without opening your A1200 everytime

TC
TheCorfiot is offline  
Old 05 January 2009, 03:10   #4
AlfaRomeo
A1200 040 SAM440EP 667
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lisbon / Portugal
Posts: 727
Quote:
Originally Posted by TheCorfiot View Post
@scrappysphinx

If you have the CF interface installed above the PCMCIA port so that the CF Card is poking out of the side of your A1200 (can't remember if it was you that did this mod Mike???)
TC
I did that mod

http://eab.abime.net/showthread.php?t=39497
AlfaRomeo is offline  
Old 05 January 2009, 03:30   #5
scrappysphinx
Registered User

scrappysphinx's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Nottingham
Age: 29
Posts: 424
Hey guys and thanks for the suggestions. TC, i modded mine so the CF sticks out the back of the machine so yes i can swap cards easily however i only have 1 cf card at the min due to my other 2gb one just not being recognised by pc, amiga or digi camera when working fine last week and the local shop refusing to replace and manufacturer not even responding to email (only 3 months old).
I guess i could have two bootable partitions as suggested by Adropac and see how that goes.
Thanks Guys

Mike
scrappysphinx is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem CD32 boot menu Boo Boo support.WinUAE 10 10 April 2011 16:45
Cyberstorm PPC Boot Menu THX1138 support.Hardware 11 03 October 2008 21:01
Boot menu on 3.1 maniades support.Apps 2 28 March 2005 10:03
Boot menu for floppies Maverick357 request.Apps 7 27 July 2003 20:30
Recommendations for a 'boot menu' tool? Korodny request.Apps 3 14 May 2003 20:15

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11391 seconds with 11 queries