English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 17 December 2008, 21:30   #1
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 41
Posts: 154
NDOS? No I just wana play a game

Hi,

alot of my games in adf format wont recognise in winUAE.

on workbench it says NDOS.

Can anyone advise me of what the prob may be as it has me puzzled (as eva haha)
Kola is offline  
AdSense AdSense  




Old 17 December 2008, 21:31   #2
fryguy
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Hjo, Sweden
Age: 35
Posts: 558
You cannot run them from Workbench, try booting from the diskimage instead.
fryguy is offline  
Old 17 December 2008, 21:31   #3
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 36
Posts: 23,756
You need to boot them NDOS means they have to Amiga DOS file system on them, so you can't see the contents of the disk in Workbench. Just put the disk in DF0 and boot your (emulated) Amiga
TCD is offline  
Old 17 December 2008, 21:56   #4
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 41
Posts: 154
Oh dear - How embarrassing :/

Thanks for the p*ss simple solution


(embarrassed)
Kola is offline  
Old 17 December 2008, 22:00   #5
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 36
Posts: 3,315
Quote:
Originally Posted by Kola View Post
Oh dear - How embarrassing :/

Thanks for the p*ss simple solution


(embarrassed)
You should be, this was a lol mistake :P
Ironclaw is offline  
Old 17 December 2008, 22:48   #6
Another World
 
Posts: n/a
There's a tool to see the contents of a NDOS disk ?
 
Old 17 December 2008, 23:00   #7
mai
Moderator
mai's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Stendal/Germany
Age: 46
Posts: 4,124
Probably not really, i thing.
But with the help of XAD-package and XFD-package you can extact/unpack files straight from disk.
mai is offline  
Old 18 December 2008, 00:15   #8
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,049
Quote:
Originally Posted by Another World View Post
There's a tool to see the contents of a NDOS disk ?
Something like that is actually impossible because these filesystems are custom made, i.e. they all (can) have a different format for storing files etc. In some cases it's possible like f.e. Sensible Software games as they use a fairly simple format and tools have been coded to read the contents of suchs disks. Without coding knowledge you will have a hard time to extract data from most NDOS games.
StingRay is offline  
Old 18 December 2008, 08:03   #9
haynor666
retro maniac

haynor666's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Tarnobrzeg/Poland
Age: 35
Posts: 1,362
Send a message via Skype™ to haynor666
JOTD create some tools for ripping files for example from Psygnosis disks (from originals only).
haynor666 is offline  
Old 20 December 2008, 07:57   #10
Another World
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Another World View Post
There's a tool to see the contents of a NDOS disk ?
Since the answer, in the end, is nope, why i can find some cracktro of NDOS disk ?

For example the 'Allo 'Allo Cartoon Fun cracktro of Crystal is inside an ADF that is NDOS
 
Old 20 December 2008, 08:39   #11
mai
Moderator
mai's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Stendal/Germany
Age: 46
Posts: 4,124
As you've read, there are some exemptions.
It is possible, to extract even executable files from a NDOS-disk, especially
crack and trainer intros.
But, i think most time it is impossible to make a working Amiga DOS version
of a NDOS-disk.(without Coders ability).
mai is offline  
Old 20 December 2008, 17:54   #12
J.Tramiel
Registered User
J.Tramiel's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Millom, Cumbria
Posts: 63
Quote:
Originally Posted by Another World View Post
There's a tool to see the contents of a NDOS disk ?
Yes, just load the adf into a HEX editor.
J.Tramiel is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hello. I want to play an amiga game, but... pakjunho Member Introductions 17 28 July 2012 07:17
What should I do emulator to play the game? heanavsiorçopi5 support.WinFellow 19 17 November 2010 23:12
Cant play any game Halcyon project.MAGE 10 25 August 2009 14:15
Just want to play ONE game. Very new to Amiga. Please help. AmazeO XD New to Emulation or Amiga scene 10 18 February 2008 12:45
Great Amiga Game To Play EternalAmiga Retrogaming General Discussion 11 30 July 2003 19:53

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.14575 seconds with 11 queries