English Amiga Board Amiga Lore



Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 12 November 2008, 05:00   #1
Jaekus
 
Posts: n/a
Software Failure - help!

I've been trying to set up a workbench 3.1 from the green alien guide.
I just finished installing magicwb when the emulator crashed and now when I try to open it, a black screen appears with orange text saying "recoveable alert" followed by a pop up window telling me"

"The installed LIBS:Picasso69/rtg.library (04.3993) should be updated. A newer version is included in the "Amiga Programs" directory of the WinUAE distribution archive.

Newer library version fixes graphics problems and increases performance."

So I close the window, the workbench opens for about half a second with the MagicWB window open, then it closes with a screen saying "Software failure". Goes back to the orange window, then the wb, the to re etc.

After doing this a few times a screen with messed up graphics appears and some sound that is a bit screwy that appears to be an introduction screen for a piece of software. Then back to the orange screen..... etc. etc. etc.


What can I do to fisx the problem? Or should I just start from scratch and hopefully not encounter the same thing again?

Last edited by Jaekus; 12 November 2008 at 05:12.
 
AdSense AdSense  
Advertisement:
Old 12 November 2008, 08:42   #2
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 36
Posts: 23,584
Hi Jaekus,

if you have used a Windows directory as your Amiga harddrive, have a look in your WinUAE folder. There you will find a subfolder called 'Amiga Programs' with the mentioned rtg.library. Copy that one into your 'Libs' folder of your harddrive and hopefully the error is fixed
TCD is offline  
Old 12 November 2008, 10:02   #3
Jaekus
 
Posts: n/a
Thanks TCD. Unfortunately that hasn't made any change to the problem. Could it be with magicwb by any chance? That window popped up again too...
 
Old 12 November 2008, 10:11   #4
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 36
Posts: 23,584
Unfortunately I'm not using MagicWB I really hope someone else here is able to help you with your problem
TCD is offline  
Old 16 November 2008, 08:09   #5
Jaekus
 
Posts: n/a
Hmmm, seems noone else can help me. Maybe I should just start from scratch...
 
Old 18 November 2008, 04:19   #6
Nostalgeek
OT Whore
Nostalgeek's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Switzerland
Age: 31
Posts: 279
Actually I received the same error message and fixed it with the method described by druid.

I guess it could be two distinctive issues. After you copied the latest rtg.library out of Amiga Programs to Libs: , are you still getting the same warning message? If yes, you probably didn't copy the file to the appropriate location or the copy went wrong, try again, it may definitely cure the problem. If you're not receiving the warning but WB still crashes, the two issues are not linked and probably your MagicWB installation went wrong and corrupted your workbench. I would indeed recommend to try again from scratch...

After you've installed WB3.1, make a backup of your Workbench3.1.hdf file from the hard-disk folder you created, so you don't have to go through all of this again! If anything goes wrong just replace it with your backup and you have a new WB to mess up with

Good luck

Last edited by Nostalgeek; 18 November 2008 at 04:25.
Nostalgeek is offline  
Old 18 November 2008, 09:13   #7
Jaekus
 
Posts: n/a
Yeah I tried copying it into that folder a couple times with no success.

I'll try again from scratch and see if I can't mess it up again.

Thanks guys!
 
AdSense AdSense  
Advertisement:
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Software Failure on boot A500+ desantii support.Hardware 8 10 November 2010 08:51
Napalm - software failure bx20 support.Games 6 09 August 2010 01:30
Blizzard 1260....Software Failure... asm1 support.Hardware 18 18 April 2009 23:44
'software failure' Unregistered New to Emulation or Amiga scene 15 11 November 2001 23:10
software failure again Unregistered New to Emulation or Amiga scene 4 07 November 2001 02:01

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.10849 seconds with 11 queries