English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 11 November 2008, 13:10   #41
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
DOSBox of couse, there's no way I could get a GUS here... nor care enough to do so...
How about you or AMIGAZ record the intro and/or the whole ingame music from Settlers in various versions so we could check?
Personally I love that tune, even if I played the game quadrillions of times
Shoonay is offline  
AdSense AdSense  
Old 11 November 2008, 13:48   #42
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 40
Posts: 1,286
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by 5h00n4y View Post
DOSBox of couse, there's no way I could get a GUS here... nor care enough to do so...
How about you or AMIGAZ record the intro and/or the whole ingame music from Settlers in various versions so we could check?
Personally I love that tune, even if I played the game quadrillions of times
Will do

Stay tuned.....
AMIGAZ is offline  
Old 11 November 2008, 13:50   #43
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
* Best possible version please, no downgrading the quality. Please. *
Shoonay is offline  
Old 11 November 2008, 13:53   #44
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 40
Posts: 1,286
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by 5h00n4y View Post
* Best possible version please, no downgrading the quality. Please. *
Ok, I'll encode them in 64kbps mp3 11025khz ok?
AMIGAZ is offline  
Old 11 November 2008, 13:54   #45
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
lol, make is stereo at least

---=== EDITED ===---
Of course, by HiQ - I mean 44KHz 16bit and stereo, that's everything I need

PS: view the OT

Last edited by Shoonay; 11 November 2008 at 14:30.
Shoonay is offline  
Old 14 November 2008, 23:54   #46
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 40
Posts: 1,286
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Ok, here's the requested recordings..this time I used my Gus Max rev 1.8

Intro:

http://sites.google.com/site/jivemas...attredirects=0

In game music:

http://sites.google.com/site/jivemas...attredirects=0
AMIGAZ is offline  
Old 15 November 2008, 15:36   #47
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,464
Thanks AMIGAZ.

Thanks for the excellent recordings you made. Very nice and clear sound.

Just curious, how many pc soundcards do you have ready to fire up?
AmigaFriend is offline  
Old 15 November 2008, 15:52   #48
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 40
Posts: 1,286
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by xpect View Post
Thanks AMIGAZ.

Thanks for the excellent recordings you made. Very nice and clear sound.

Just curious, how many pc soundcards do you have ready to fire up?
np

have a bunch of retro game PC's here along with the Amiga's
So these recordings was made from three different pc's, they all had some sort of real Creative Sound Blaster, some Gravis Ultrasound model, Roland Lapc-I or a Roland MPU-401 compatible card connected to my Roland CM-500
The pc's in question were a 386DX 33mhz, 486DX4 100mhz and a Cyrix 5x86 120mhz equipped old pc's
AMIGAZ is offline  
Old 15 November 2008, 16:02   #49
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,464
Hehe nice.

I wonder the work on those customized startup.bat to play all the old DOS games.
AmigaFriend is offline  
Old 15 November 2008, 16:25   #50
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 40
Posts: 1,286
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by xpect View Post
Hehe nice.

I wonder the work on those customized startup.bat to play all the old DOS games.
Not so much work actualy, the GUS and Sound Blaster cant both be "initialized" at the same time as long as they use different resources..
If you also throw in an Ensoniq Sounscape for example it can be worse...the you just initialize it with a seperate config in your autoexec.bat/config.sys
You can even have several sound blaster cards in the same system if you jumper them to use different resources and use DOS multiboot config's....a rule is to try and avoid PnP cards in a pure DOS box PC
AMIGAZ is offline  
Old 08 March 2009, 16:48   #51
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
*cought* you guys are still recording this? *cough*

Please?
Shoonay is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Selling: Zorro/video card Frame Machine + Prism24 gehtjanx MarketPlace 1 02 May 2011 00:16
Fruit machine with half nude women (PublicDomain i guess) Fragger Looking for a game name ? 8 29 July 2010 21:25
WTB-A1200 - Accelerator or ram card for WHDLoad machine tekkendp MarketPlace 0 15 June 2010 07:41
The Settlers tune, an EPIC tune Shoonay Nostalgia & memories 48 10 March 2009 21:45
It's ... not guess the sound sample, but guess the original tune! andreas Retrogaming General Discussion 13 13 December 2006 04:39

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17128 seconds with 11 queries