English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 05 December 2008, 20:17   #41
AlfaRomeo
A1200 040 SAM440EP 667
AlfaRomeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lisbon / Portugal
Posts: 775
My interesses in programming the Amiga is to programm some projects of automation, think that C is the best language, but liked to know how to programming demos too.
What magazines do you had read to learn programming the Amiga? I have Amiga Format and CU amiga but they donīt go too deep in programming lessons.
Lately I had collected some books and other info about programming the Amiga in C and assembler but Iīm a little confused about where to start reading
..And good luck with your device project
AlfaRomeo is offline  
AdSense AdSense  
Old 05 December 2008, 20:38   #42
BlueAchenar
Not dead yet!!! :D
BlueAchenar's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aveiro / Portugal
Age: 36
Posts: 690
I used to read a lot of Amiga Shoppers. A lot of their coverdisks also had tutorials.
Automation and messing with the hardware is nice. Programming the serial and parallel ports (the first choice I remember for automation) on the Amiga is easy. Last time I dit it, I used assembly, but I didn't have a hard drive to confortably use a C compiler.
There's a program of mine on Aminet which uses the serial port (orion.lzh). I actually did a faster version using the parallel port but lost the code.
BlueAchenar is offline  
Old 05 December 2008, 20:57   #43
AlfaRomeo
A1200 040 SAM440EP 667
AlfaRomeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lisbon / Portugal
Posts: 775
I have Amiga Shoppers too I already programmed the parallel port but thru ARexx, banging the hardware, but I want a more OS friendly kind of program with windows, buttons and all sort of things
I will find your program in Aminet to see what it makes
AlfaRomeo is offline  
Old 06 December 2008, 04:51   #44
BlueAchenar
Not dead yet!!! :D
BlueAchenar's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aveiro / Portugal
Age: 36
Posts: 690
As promised. This book: http://www.amazon.co.uk/Software-Eng...8531721&sr=8-1
is excellent if you're learning ANSI C. No Amiga specifics though. If you run into any problems programming just ask.
BlueAchenar is offline  
Old 06 December 2008, 17:27   #45
AlfaRomeo
A1200 040 SAM440EP 667
AlfaRomeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lisbon / Portugal
Posts: 775
Thanks pal, I will try it
AlfaRomeo is offline  
Old 06 December 2008, 17:46   #46
BlueAchenar
Not dead yet!!! :D
BlueAchenar's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aveiro / Portugal
Age: 36
Posts: 690
I'm preparing my Amiga machine for C development. I'll be trying some compilers (Aztec C, SAS C, Dice, Hisoft C, Storm C) and will let you know if any of them has windows and buttons.
BlueAchenar is offline  
Old 18 December 2008, 13:05   #47
JLPedro
JLPedro
JLPedro's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Coimbra, Portugal
Age: 41
Posts: 81
Better late than ever! Here's my new Magum030 40Mhz and 32MB Fast Ram Pics :

The Card and 1stSimm (the fpu will come from my Hawk):


The second simm socket:


The card fitted in my A1200, note that only the 2nd simm can be used in order to close the trapdor of the A1200, in towercase the 2 simms can be used giving a total of 64MB of Fast Ram!!


My system insides:


And Finally the Sisinfo screenshot!


I have a stange feeling that the cpu on this card , the 68030, is in fact a 50Mhz version, as the last numbers of the chip have been scratched, will trie to read the last numbers to make shure, if so only need to find a 50mhz cristal and off we go!!

Other question, I allready fitted the fpu (a 68882 40Mhz) and SisSpeed keeps saying it's a 247Mhz chip (other times only 9mhz)!!!! is this normal or the fpu is toasted?

The CPU/FPU tests in SysSpeed run OK with no errors so the FPU must be OK.... I Think.

Last edited by JLPedro; 18 December 2008 at 13:12.
JLPedro is offline  
Old 18 December 2008, 13:31   #48
BlueAchenar
Not dead yet!!! :D
BlueAchenar's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aveiro / Portugal
Age: 36
Posts: 690
Is the FPU being overclocked? What are the numbers on the accelerator's oscillator (rectangular or square silver thing with black writing)?

Does your PCMCIA port work with that accelerator?
BlueAchenar is offline  
Old 18 December 2008, 13:47   #49
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,464
Hi JLPedro,

Nice that you finally upgraded your A1200.

Well you can also compare your FPU performance with the tests from AIBB with the same modules and compare the results.
AmigaFriend is offline  
Old 18 December 2008, 13:57   #50
JLPedro
JLPedro
JLPedro's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Coimbra, Portugal
Age: 41
Posts: 81
No overclocking here, booth chips work original at 40Mhz and the cristal oscilator reads 40.00Mhz.
And Yes the PCMCIA port works great, i have a 3com ethernet pcmcia card conected to a pc.
JLPedro is offline  
Old 18 December 2008, 19:19   #51
AlfaRomeo
A1200 040 SAM440EP 667
AlfaRomeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lisbon / Portugal
Posts: 775
Nice specs JLPedro. What do you will do with your A1200 now that is more powered?
If I was you, I was not very worried about what Sysinfo says about the fpu as in AIBB to try the performance of my 68060 I must say that is a 68010 to it or otherwise it crashes.
That kind of performance tests programs are too old and are good for 68000 or 68020, recent processors has some problems for those Programs.
As xpect says try with other programs and compare the results.
AlfaRomeo is offline  
Old 18 December 2008, 20:24   #52
JLPedro
JLPedro
JLPedro's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Coimbra, Portugal
Age: 41
Posts: 81
Waiting for Bloodwych to release the v24 of is wonderfull ClassicWB Full, to install on My 4GB CF Card and fill the remainings with WHDLoad games and demos !
Also managed to buy a NEW (OLD STOCK) A1200 motherboard Rev 1D4 with 3.1 Roms, with I will fitt on this system. The replaced motherboard (rev 1B) will go to my tower project.
Do I need to make any timming fixes to the Rev 1D4 mobo?? Heard 1D4 and 2B hade some timming issues with 040 and 060 accelerators, does my Magnum 030 will be afected also??
JLPedro is offline  
Old 18 December 2008, 20:25   #53
BlueAchenar
Not dead yet!!! :D
BlueAchenar's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aveiro / Portugal
Age: 36
Posts: 690
I'm also waiting for ClassicWB full for my new 16GB CF card hard drive.
BlueAchenar is offline  
Old 18 December 2008, 21:42   #54
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,464
Quote:
Originally Posted by BlueAchenar View Post
I'm also waiting for ClassicWB full for my new 16GB CF card hard drive.
BlueAchenar what are you going to do with all that space on your 16GB CF? WHDLoad games?

I'm also waiting to try ClassicWB I very much like the looks of it
AmigaFriend is offline  
Old 18 December 2008, 22:20   #55
BlueAchenar
Not dead yet!!! :D
BlueAchenar's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aveiro / Portugal
Age: 36
Posts: 690
Yup, WHDLoad games it is!
BlueAchenar is offline  
Old 20 December 2008, 22:24   #56
Eny-
R3tr0 G4m3r
Eny-'s Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Lisbon - Portugal
Age: 37
Posts: 327
Just wanted to say hi.

Currently I have:

1x - CD32
1x - A1200 w/ 4GB CF hard drive, Blizzard 1230-Mk IV 64Mb, OS 3.1. Planning on getting a Indivision atm.
2x - A600
1x - A500+
1x - A500 w/ 1Mb expansion
Eny- is offline  
Old 20 December 2008, 22:41   #57
BlueAchenar
Not dead yet!!! :D
BlueAchenar's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aveiro / Portugal
Age: 36
Posts: 690
Hi Eny- Do you by any chance have Dane-Elec or Integral flash cards? You could help me out testing something with the Blizzard 1230
BlueAchenar is offline  
Old 20 December 2008, 22:46   #58
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,464
Hi Eny,

Nice collection you have and welcome to "our" thread.

BlueAchenar, how's going with your new board?
AmigaFriend is offline  
Old 20 December 2008, 23:42   #59
BlueAchenar
Not dead yet!!! :D
BlueAchenar's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aveiro / Portugal
Age: 36
Posts: 690
My new board?! Which board is that?
BlueAchenar is offline  
Old 21 December 2008, 00:21   #60
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,464
Quote:
Originally Posted by BlueAchenar View Post
My new board?! Which board is that?

hehe Expansion thingy you put under your Miggy
AmigaFriend is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hi to all Amiga owners. Andrew1971 Member Introductions 3 02 July 2012 18:42
WinUAE 2010 Portuguese Translation underdog001 News 6 10 February 2010 13:08
Google Map of Amiga owners peo News 42 13 August 2009 21:26
Aladdin 4D Special for Amiga Video Toaster Owners Pyromania MarketPlace 2 08 January 2009 22:22
Hellenic Amiga owners are many ... dir_marillion Amiga scene 92 22 May 2006 11:20

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22226 seconds with 12 queries