English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 04 April 2002, 22:07   #1
Traquer
 
Posts: n/a
illegal operation

whenever i try to open winUAE windows says illegal operation and i have to close it i have a pentium, 100MHz, windows 95. anyone know what could be wrong?
 
AdSense AdSense  
Old 04 April 2002, 22:12   #2
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,353
Have you tried deletiong or renaming the default configuration file ? Also since you have a rather slow machine, how much RAM is installed in it? I would recommend a minimum of 64MB.
jmmijo is offline  
Old 04 April 2002, 22:34   #3
Traquer
 
Posts: n/a
ive got 32mb
oh well, ill have to live with out it.

can i run it on a laptop? i dont have a joystick for it though
 
Old 04 April 2002, 22:51   #4
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,353
Sure, how much ram is in the laptop then? It sounds like at least 64MB. As for the joystick part, does your laptop have a built-in touchpad? If so then you should be able to sub that for the joystick as it also acts as a mouse anyway, also you can setup and configure the keyboard to act as a joystick as well. Check out the config tabs for more info on this as well as the help files.
jmmijo is offline  
Old 04 April 2002, 23:04   #5
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
I use WinUAE 0.8.8R9 on my 133Mhz. Pentium Laptop with 32MB Ram, works great but all newer Versions are painfully slow !
RetroMan is offline  
Old 04 April 2002, 23:33   #6
Drake1009
Registered User
Drake1009's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Denmark
Posts: 2,284
DosUAE and dosFellow ran fine on my 133 mhz with 32 mb ram back then too. Could be that the dos versions are less system demanding.
Drake1009 is offline  
Old 04 April 2002, 23:44   #7
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,353
I'd say that, perhaps this is the way to go, but there is nothing that beats the ease to which the Win32 ports allow you configure things with nice GUI's

Not everyone is into the command line thing.
jmmijo is offline  
Old 05 April 2002, 22:15   #8
Traquer
 
Posts: n/a
i have tried all of the configurations and i cant get anyof them to work the game im using is james pond 3. if i press L some colours flash up in the background.
 
Old 05 April 2002, 22:26   #9
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,353
Info located on the site, Back To The Roots:

http://www.back2roots.org/News/Find/?find=james+pond

This seems to indicate there is a problem with the disk version they tested, but it appears the CD32 version maybe the best option. Is this the version you have?
jmmijo is offline  
Old 06 April 2002, 15:21   #10
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Exclamation

Quote:
whenever i try to open winUAE windows says illegal operation and i have to close it i have a pentium, 100MHz, windows 95.
Problem solved.
You're using Windows 95. If I'm not completely wrong, Win95 is NOT compatible with current WinUAE versions.
If you can cope with some game compatibility loss, use WinUAE 0.8.8 R8. This one will work perfectly on Win95.
andreas is offline  
Old 06 April 2002, 15:38   #11
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 48
Posts: 1,536
Re: illegal operation

Quote:
Originally posted by zakfab
whenever i try to open winUAE windows says illegal operation and i have to close it i have a pentium, 100MHz, windows 95. anyone know what could be wrong?
Yup, The later versions of WinUAE are just too powerful for your machine.

Upgrade :eek
whiteb is offline  
Old 06 April 2002, 22:10   #12
Traquer
 
Posts: n/a
thanks everyone
ill get an older version for my pc and see what i can sort out with the laptop
 
Old 08 April 2002, 10:23   #13
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 48
Posts: 1,536
Quote:
Originally posted by zakfab
thanks everyone
ill get an older version for my pc and see what i can sort out with the laptop
I still think you should upgrade.

The latest WinUAE Runs freakingly fast on my Duron 800.

I UNLHA'd "Genetic species" earlier, 60odd meg LHA'd, decompressed in about 5 seconds.
whiteb is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AmigaDOS illegal character in filenames rare_j Coders. Scripting 4 21 September 2012 16:35
Illegal instruction errors in whdload Nikolaj_sofus project.WHDLoad 26 30 November 2009 18:33
HD Installers - now illegal? rattus Amiga scene 20 29 September 2003 00:25
Illegal operation / BSOD Retroid support.WinUAE 9 21 April 2002 16:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23723 seconds with 12 queries