English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 05 October 2008, 23:39   #41
RMK
Registered User
RMK's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: UK
Posts: 177
So howis the performance for the 3 people who have managed to get this working?
RMK is offline  
AdSense AdSense  
Old 06 October 2008, 00:42   #42
taunusanden
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Denmark
Age: 37
Posts: 30
Nice!
I used to play that game a lot :-)

Just a little question..
Where du I find sdl.library? :-)
taunusanden is offline  
Old 06 October 2008, 17:29   #43
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 521
Quote:
Originally Posted by taunusanden View Post
Nice!
I used to play that game a lot :-)

Just a little question..
Where du I find sdl.library? :-)

Its on Aminet (tm)

http://aminet.net/package/dev/misc/SDL-Amiga
Angus is offline  
Old 06 October 2008, 19:39   #44
taunusanden
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Denmark
Age: 37
Posts: 30
Thanks :-D
I searched for sdl.library, but that gave me "0" results.

Now I know what to play with next time :-)
taunusanden is offline  
Old 07 October 2008, 13:56   #45
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 521
Quote:
Originally Posted by taunusanden View Post
Thanks :-D
I searched for sdl.library, but that gave me "0" results.

Now I know what to play with next time :-)


Let us know how you get on with the port.
Angus is offline  
Old 21 March 2009, 15:12   #46
meckert
Registered User

meckert's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Gdansk, Poland
Posts: 162
has anyone played the new version (released on February 3rd) ??
http://aminet.net/game/strat/openredalert-r600-68k.lha
meckert is offline  
Old 17 August 2013, 15:32   #47
majsta
www.majsta.com
majsta's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Banjaluka/Republic of Srpska
Age: 36
Posts: 425
Did anyone get this to work?
majsta is offline  
Old 17 August 2013, 15:56   #48
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Quote:
Originally Posted by majsta View Post
Did anyone get this to work?
This was based on the old RTG SDL, if anyone wants to have a go at an AGA port I know where to find an AGA compatible SDL
NovaCoder is offline  
Old 17 August 2013, 16:27   #49
Lord Aga
MI clan prevails
Lord Aga's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 901
Oh pleeease pleasepleaspleaseplease Nova do a port of any C&C game
Lord Aga is offline  
Old 17 August 2013, 16:36   #50
wizard66
FPGA Replay inside A590
wizard66's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Spijkenisse/Netherlands
Age: 51
Posts: 291
I also like to have the AGA port ;-)
wizard66 is offline  
Old 18 August 2013, 00:33   #51
diablothe2nd
Registered User

diablothe2nd's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Northampton, UK
Age: 35
Posts: 1,232
sweet! will be one of the first few games i'll download and run when i get my Mediator next week!
diablothe2nd is offline  
Old 18 August 2013, 00:35   #52
majsta
www.majsta.com
majsta's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Banjaluka/Republic of Srpska
Age: 36
Posts: 425
I tracked down the author and sent mail. He responded now we will see what he has to say.I was doing lot of coding for RedAlert but for PC and that was the only game I played constantly since 1996. I created 50MB version for PC for Aftermath only for network play with IPX network patches so it can support IP.
majsta is offline  
Old 18 August 2013, 01:50   #53
voyager
The show must go on.
voyager's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Alkmaar Nederland
Posts: 237
Send a message via MSN to voyager
would something like C&C be playable on a 030 and aga?
voyager is offline  
Old 18 August 2013, 11:57   #54
majsta
www.majsta.com
majsta's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Banjaluka/Republic of Srpska
Age: 36
Posts: 425
Yes it is possible but author said to me this.
Quote:
It works only on RTG but with SDL AGA it may work on AGA. Maybe Novacoder will port OpenRA, which is much better than OpenRedAlert.
majsta is offline  
Old 18 August 2013, 14:45   #55
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Quote:
Originally Posted by majsta View Post
Yes it is possible but author said to me this.
Sorry, I'm too busy for any new ports, still got to finish [ Show youtube player ]

Last edited by NovaCoder; 18 August 2013 at 16:11.
NovaCoder is offline  
Old 04 September 2013, 01:49   #56
DyLucke
Cookie Muncher
DyLucke's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Spain
Age: 42
Posts: 232
Anyways an AGA port would be awesome. I'll wait patientlly. ^^
DyLucke is offline  
Old 21 November 2013, 13:37   #57
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 40
Posts: 3,211
Send a message via MSN to Bamiga2002
This Red Alert "port" slow as snail. It works but any classic setup lacks the horsepower. Would AGA SDL do any good here? Just wondering.
Bamiga2002 is offline  
Old 21 November 2013, 14:04   #58
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Quote:
Originally Posted by Bamiga2002 View Post
This Red Alert "port" slow as snail. It works but any classic setup lacks the horsepower. Would AGA SDL do any good here? Just wondering.
Hiya,

Most of these games do their own thing to build up the picture each frame and then just ask the SDL to display it so if the CPU is too slow to build up the picture then it makes no difference how quickly you can display it

These SDL ports are lot of work to get running well on Classics, you might be able to get them basically working in a few days but then you have to spend weeks to get the speed up to a playable level. Obviously it's because they are targeted at much more powerful machines than our Classics.
NovaCoder is offline  
Old 21 November 2013, 14:09   #59
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 40
Posts: 3,211
Send a message via MSN to Bamiga2002
Thought so, thanx for explanation. Your ports are good!
Bamiga2002 is offline  
Old 21 November 2013, 14:20   #60
Thorham
Computer Nerd

Thorham's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Rotterdam/Netherlands
Age: 41
Posts: 2,972
The only way to get these games to work well is to write a version by hand in assembler from scratch and optimize the hell out of it. Also, no external things like SDL and AHI, everything has to be native.

It's still great that people try to get these games to work, though. Sometimes it works out okay, sometimes it doesn't.
Thorham is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recoverable Alert CmdrVimes Coders. General 15 21 September 2010 20:15
SPAM alert andreas project.EAB 18 25 August 2010 00:54
A2000 - B&W picure when using red,yellow,white ports Smiley support.Hardware 8 12 April 2006 07:21
A4000t Alert!!!!! Firthy2002 MarketPlace 1 02 May 2005 20:38
What happened to the alert? Drake1009 project.EAB 12 12 January 2002 14:13

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.32438 seconds with 11 queries